Tűz egy büki szállodában, több mint kétszáz vendéget kimenekítettek

Tűz egy büki szállodában, több mint kétszáz vendéget kimenekítettek 

Az elektromos vezeték kötődoboza égett egy szállodaépület harmadik emeleti szobájában Bükön, a Golf úton szombat hajnalban, számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.
Együttműködés Bükön

Együttműködés Bükön 

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Bükfürdő Thermal & Spa, valamint a Büki Szobakiadók Szövetsége a közöttük létrejött új együttműködést. Az eseményt július 15-én, a fürdő főbejáratánál tartották, melyen részt vett Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, valamint Németh Gyula, a Büki Szobakiadók Szövetségének elnöke. 

Milyen a dobogón, Bük? 

2017-ben a Vas megyei Bük több kategóriában dobogóra is állt: a vidéki városok rangsorában már a harmadik legnépszerűbb úti cél, a külföldi vendégéjszakák számában pedig már a dobogó második helyére lépett Hévíz mögött.
Minőségfejlesztési pályázat a büki magánszállásadók részére

Minőségfejlesztési pályázat a büki magánszállásadók részére 

Március 30-tól elérhetővé vált a büki, bükfürdői „egyéb szálláshelyek” számára kiírt minőségfejlesztési pályázat, amely Bük Város Önkormányzata Képviselő- testületének döntése alapján a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (helyi TDM-szervezet) közreműködésével kerül lebonyolításra.

Új vezérigazgató a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum élén 

2016. december 2-től új vezérigazgató, Boros László Attila irányítja az ország második legnagyobb fürdőkomplexumát működtető Büki Gyógyfürdő Zrt.-t. A szakember a november 30-án távozó Vörös Imre helyét veszi át.
Kultúra és wellness egy helyen - KultúrWellness Bükfürdőn

Kultúra és wellness egy helyen - KultúrWellness Bükfürdőn 

Izgalmas rendezvényekkel, magas minőségű kulturális programokkal tölöttei meg az idei évet is az Alpokalja egyik legsokoldalúbb fürdővárosa, Bük. Az idén 750 éves jubileumát ünneplő településen számos kulturális és szórakoztatóprogram várta és várja a látogatókat, október elején pedig a Szent-Mihály napi Forgatag csábítja a wellnessre és kultúrára szomjas közönséget.
Házi a sajt, a lekvár és a méz: termelői piac nyílt Bükfürdőn

Házi a sajt, a lekvár és a méz: termelői piac nyílt Bükfürdőn 

Ünnepélyes keretek között nyílt meg június 19-én a Bükfürdői Termelői Piac és alkalmi vásár. Így a Bükre látogató vendégeket mostantól nemcsak a páratlan gyógyvíz, a nyugodt környezet várja, hanem megkóstolhatják és otthonukba vihetik a környék ízeit is.

Bük: kis város nagy múlttal 

Három jubileumot is ünnepel idén Bük. A település 750. évfordulója mellett negyedszázados ebben az esztendőben az Aratóünnep. Szintén kerek évfordulót, 10 éves jubileumot ünnepel 2015-ben a „Nyugat-dunántúli régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye”, azaz a Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál rendezvény is. A neves évfordulókat a város a „Kultúrwellness – Büki Kultúr Kúra” elnevezésű, egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepli. Az eseményekről a két napos tanulmányútra érkező újságírócsoportnak sajtótájékoztatón számoltak be.

Bük, Bükfürdő túl a nyolcszázezren 

Bük Város Polgármesteri Hivatala által összesített vendégszámok alapján 2014-ben a büki és bükfürdői szálláshelyeken eltöltött vendégéjszaka szám - amely a kereskedelmi szálláshelyek mellett a magánszálláshelyek forgalmát is prezentálja - átlépte a nyolcszázezres határt.

Disznótorozzon Cserépfalun 

Ma már nemcsak autóval, vagy busszal, hanem egyre többen kerékpárral, a szomszédos településekről pedig  gyalogosan is igyekeznek felfedezni a Bükk déli kapuját, az ország egyik leghosszabb hegyvidéki völgyét a Hór-völgyet – nyilatkozta Csendes Péter, Cserépfalu polgármestere.

Bükfürdő – a változás kora 

Utoljára hosszú évekkel ezelőtt jártam Bükfürdőn, így a mostani tanulmányútnak kíváncsian vágtam neki. Vajon mit nyújthat a fürdőváros a termálvízen kívül?

Természetközeli élmények a sokoldalú fürdővárosban 

Több száz gyermek és felnőtt vett részt az idei Európai Mobilitási Hét programsorozatán, Bükön.

Új vezérigazgató a Büki Gyógyfürdő Zrt.-nél 

A Büki Gyógyfürdő Zrt. közgyűlésének döntése alapján 2014. június 1-jétől a Zrt. vezérigazgatói pozícióját Vörös Imre tölti be.

Félévtizedes születésnapot ünnepelt a büki TDM szervezet 

Ötéves születésnapját ünnepelte május 22-én a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület.

Ökokalandok Bükfürdőn 

Öko-Kalandor lettem a május 16-17-én, az újságírók számára megrendezett tanulmányút végén, amelyre a Büki, Bükfürdői TDM munkatársai invitáltak meg. Céljuk az volt, hogy bemutathassák számunkra a tradicionális fürdőváros természeti kincseit és környezettudatos törekvéseit.

Csordultig telik Bükfürdő a hétvégén 

A most következő hétvégén rekordot dönt a Bükfürdőbe látogatók száma, közölte lapunkkal a Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület.

Koronás védjegyet kapott két büki szállásadó 

Szerdán újabb négy szálláshely kapott koronás minősítést, köztük a bükfürdői 3-koronás Herbert Apartman és a büki 3-koronás Montex Vendégház.

9 hektáros játszóbirodalom Bükön 

A nyugat-magyarországi fürdővárosban impozáns méretű és berendezésű játszóbirodalom nyitotta meg kapuit.

Idén is megszervezte a Bükathlont a büki TDM 

A Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület tavaly júniusban pályázati támogatással, első alkalommal rendezte meg a játékos-vicces sportversenyekkel tarkított családi és gyermek sportnapot, a Bükathlont. 

Új vezetés a büki TDM élén 

Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület munkaszervezeti felépítésében 2013. április 18-i nappal személyi változások történtek. 

Mikulásgyár: rengeteg adomány érkezett Bükről 

Több mint 100.000 Ft értékű ajándékot hoztak a büki turisztikai szakemberek a Mikulásgyárba. Az ország legnagyobb jótékonysági akciójának képviselői meglepődve tapasztalták, hogy nem csak a rászoruló gyerekek, de a rendezvényen dolgozó önkéntesek is kaptak egy kis ajándékot.

Uniós támogatással újul meg Bük belvárosa 

Európai uniós támogatással megújult a Vas megyei Bük belvárosa, a beruházás részeként vasárnap felavatták a megújult Eötvös parkot. A felújított parkot vasárnap délután Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át.

Összefogás Bükfürdő zöld turizmusáért 

A Pünkösdi hétvége szombati napján közös bringázásra és különböző kreatív játékokra várják a vállalkozó szelleműeket Bükfürdőn.

Szerkezetkész a Kristály Torony 

Szerkezetkész Bükfürdő legújabb arculati eleme a Kristály Torony.

Ünnepel a Danubius Hotels Group 

Meglepetésekkel és kedvezményekkel ünnepli 40. születésnapját hazánk és a régió meghatározó szállodavállalata, a Danubius.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!