Minőségfejlesztési pályázat a büki magánszállásadók részére

Március 30-tól elérhetővé vált a büki, bükfürdői „egyéb szálláshelyek” számára kiírt minőségfejlesztési pályázat, amely Bük Város Önkormányzata Képviselő- testületének döntése alapján a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (helyi TDM-szervezet) közreműködésével kerül lebonyolításra.

A kezdeményezés idén valósul meg először a Büki Szobakiadók Szövetségének ötlete alapján, a hévízi példát is figyelembe véve.

A hétmillió forintos keretet az Önkormányzat biztosította, a büki magánszálláshelyektől befolyt idegenforgalmi adó egy részének visszaforgatásából. A pályázók az előző évben, azaz 2016-ban befizetett idegenforgalmi adójuk maximum 50 % összegéig részesülnek támogatásban, sikeres elbírálás esetén.

A feltételek között szerepel a településen működő két szakmai szervezetben való tagság (BBKTE, Büki Szobakiadók Szövetsége) és annak fenntartása is. A fejlesztések és beruházások körét a Nemzeti Tanúsító Védjegy alapkövetelményeit figyelembe véve határozta meg a büki TDM munkaszervezete, ami előre vetíti azt a törekvést is, hogy a pályázattal elősegítsék a koronás minősítéssel rendelkező szálláshelyek körének bővítését is.

Fő cél, hogy a minőségi szálláshelyek számának emelésével növeljük a Bükre, Bükfürdőre érkező, magánszálláshelyeken pihenő vendégek komfortérzetét, ami a településen eltöltött vendégéjszaka számot is tovább gyarapíthatja.

A pályázat beadási határideje 2017. április 18-a, a pozitív elbírálást követő megvalósítás a nyár közepéig fejeződik be, ekkor kerülnek összesítésre a tapasztalatok, amelyek birtokában a következő évre történő esetleges újabb pályázati kiírás feltételei is kirajzolódnak.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.