Átalakítaná az erzsébetvárosi bulinegyedet a polgármester

Átalakítaná az erzsébetvárosi bulinegyedet a polgármester 

Új arculatot adna Belső-Erzsébetvárosnak a helyi önkormányzat – közölte Niedermüller Péter polgármester. A VII. kerületi önkormányzat az eddigi bulinegyed helyett kulturális központtá tenné a belső-erzsébetvárosi területet, ahol programokkal és rendezvényekkel várnák a fiatalokat és az időseket egyaránt - írja az Index.
Csak a kocsmák harmada kérte a bulinegyedben, hogy nyitva maradhasson

Csak a kocsmák harmada kérte a bulinegyedben, hogy nyitva maradhasson 

Összesen 138 hely folyamodott felmentésért az augusztus 26-án a VII. kerületben életbe lépett csendrendelet hatálya alól. Eddig valamivel több mint a felük kapott engedélyt.
Gyászmenet lesz a Bulinegyedért

Gyászmenet lesz a Bulinegyedért 

Szervezkednek a vendéglátósok és vendégeik Budapest éjszakai életének érdekében. Szerda délután demonstrációt tartanak.
A vírus után az önkormányzat is egy hatalmas gyomrost adott a bulinegyednek

A vírus után az önkormányzat is egy hatalmas gyomrost adott a bulinegyednek 

Ennek értelmében, a meghatározott területen kívül eső VII. kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között. De azok is csak külön engedéllyel.
Bulinegyed: jön a kötelező éjféli zárás

Bulinegyed: jön a kötelező éjféli zárás 

Elfogadták a belső-erzsébetvárosi döntés-előkészítő munkacsoport tagjai azt a javaslatcsomagot, amelyet több hónapos tárgyalássorozat után dolgoztak ki a kerület bulinegyedében kialakult állapotok rendezésére.

Egyelőre nem lesz éjféli záróra a bulinegyedben 

Az önkormányzat egyelőre egy szakmai bizottságot állít fel, és objektív kritériumrendszert hoznak létre, amely a jövőben szabályozhatja, ki meddig tarthat nyitva.
Rendőrhiány a bulinegyedben?

Rendőrhiány a bulinegyedben? 

A túlturistsodás, vagy overturism által leginkább érintett városok közül, Barcelona, Velence, Amserdam, és Milánó után ötödik a magyar főváros. Ezt leginkább a bulinegyed lakói érzékelhetik - a környék hangos az ott zajló eseményektől (drogok, kamudrogok, biztonsági őri túlkapás, szemét mindenütt stb.) Mégis, az index cikke alapján 67 rendőr hiányzik a két leginkább érintett kerületből.

Több körözött embert fogtak el a bulinegyedben 

Több körözött embert fogtak el és többek ellen indítottak eljárást a hatóságok az újabb, az úgynevezett bulinegyedben tartott ellenőrzések nyomán - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Utoljára szeptember 10-én lesz nyitva a Kuplung 

Ki nem talánák: luxuslakások. (...)
Forgalmi javaslatok a bulinegyedben

Forgalmi javaslatok a bulinegyedben 

A Magyar Kerékpárosklub egy, a Szimpla kertben tartott fórum után levelet írt a VII. kerület főépítészének, melyben komplex megoldást javasoltak Erzsébetváros legforgalmasabb területének élhetőbbé tételére.

Maró anyagot dobtak a járókelőkre a bulinegyedben 

A turizmusonline.hu hasábjain már többször foglalkoztunk a bulinegyed megoldásra váró problémáival. A kedd esti események alátámasztják: mihamarabb tenni kell valamit a kialakult helyzet enyhítésére. Négyen sérültek meg könnyebben kedd este a fővárosban, amikor valaki savas anyaggal teli üveget dobott járókelők közé a Kazinczy utcában.

A bulinegyed és a Liget Projekt 

Erzsébetvárosi civilek, az Új7 2019 Facebook csoport szervezett egy eseményt, amely során olyan Terézvárost és Erzsébetvárost érintő kérdések is szóba kerültek, melyre a törvénykezés szintjén lehet hatni, ezért aktuális a választások előtt. A „Bulinegyed” országgyűlési képviselőjelöltjeinek vitája az Erőművház dísztermében zajlott. A meghívást elfogadta Dr. Bokros Lajos (MOMA), Döme Zsuzsanna (MKKP) Moldován László (LMP),  Soproni Tamás (Momentum), Dr. Oláh Lajos (DK). Nem kívánt élni a lehetőséggel Stummer János (Jobbik). Dr. Bajkai István (Fidesz-KDNP), Nyiri Gábor (Együtt) pedig nem jelzett vissza.

Érvénytelen lett a bulinegyedi népszavazás 

2018. február 18-án este lezárult Budapest Főváros VII. kerületében kiírt helyi népszavazás a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásával kapcsolatban, melyet a helyi képviselő-testület kezdeményezett. A reggel 6 órától este 19 óráig tartó szavazáson az erzsébetvárosi választópolgárok 15,89 %-a járult az urnákhoz, összesen 6918 fő adta le a szavazatát - közölte vasárnap a VII. kerületi önkormányzat.

Alkotmánybíróság: lesz népszavazás a bulinegyedben 

Az Alkotmánybíróság (Ab) visszautasította az erzsébetvárosi vigalmi negyed nyitvatartásával kapcsolatos helyi népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott alkotmányjogi panaszt szerdán közzétett döntésében.

A MABEUSZ szerint is tarthatatlan a helyzet a bulinegyedben 

A Magyar Beutaztatók Szövetségének tagjai mind a fentartható turizmus hívei. Ami az utóbbi években a “bulinegyedben” kialakult, akkora terhet ró az ottani lakosságra, hogy az már szinte elviselhetetlen, főleg az idősebb lakosok számára – mondta szerkesztőségünknek Kálmán István, a szövetség elnöke.

Február közepén dől el a bulinegyed sorsa 

Február 18-án tartják a szórakozóhelyek nyitvatartásáról szóló helyi népszavazást, ahol ha az igenek nyernek, a helyeknek zárva kell tartani éjfél és reggel hat között.

Ombudsmani állásfoglalások a bulinegyeddel kapcsolatban 

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordultak a bulinegyed lakói. Leveleikre megérkeztek az első állásfoglalások.

A szemét és kosz tetején kell élnünk 

Az Élhető Erzsébetváros civil csoport nyílt levélben fordult Tarlós Istvánhoz, a Bulinegyedben uralkodó elviselhetetlen helyzet miatt. 

Bulinegyed: népszavazás fog dönteni 

Október 3-án a VII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete a Bulinegyedet (Belső-Erzsébetváros) érintő kérdésekről tárgyalt. Az  Élhető Erzsébetváros civil kezdeményezés tagjai nem elégedettek a testület döntésével.

Szigorítja a bulinegyedben a játékszabályokat az önkormányzat 

Tízpontos intézkedéscsomagot dolgozott ki az erzsébetvárosi önkormányzat a tömegturizmus kezelésére, ugyanakkor hamarosan egy új rendelettel jelentősen szigorítják a bulinegyedben a szórakozóhelyek működésének szabályait. 

Razziát tartottak a fővárosi bulinegyedben 

Tizenkilenc embert állítottak elő a hétvégén a főváros V., VI. és VII. kerületében, a Szent István körút, a Teréz körút és a Rákóczi út által határolt úgynevezett bulinegyedben tartott rendőrségi akció alatt. 

Jövő héten egyeztetnek a bulinegyed lakói a polgármesterrel 

Tüntetések és fórumok után a VII. kerületi polgármester konzultációra hívta az Élhető Erzsébetváros civil kezdeményezés képviselőit. Közben a vendéglátósok is a polgármesterhez fordultak javaslataikkal.  

Fékeznék a bulinegyedet, már a vendéglátósok is tiltakoznak 

Augusztus 29-én már a szórakozó- és vendéglátóhelyek is demonstráltak, hogy megfékezzék az egyre erősödő indulatokat a bulinegyeddel kapcsolatban.

Élhetőbb bulinegyedet akarnak a VII. kerületi civilek 

Prostitúció, drogfogyasztás és minden nap hajnalig tartó ricsaj…. ezekből lett elege a Belső-Erzsébetvárosban élőknek. A bulinegyedben élő civilek nem szeretnének mást, csak érvényesíteni a pihenéshez való jogukat. 

Erzsébetvárosi civilek szólaltak fel az éjszakai nyugalmukért 

Csütörtök délelőtt az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatón, a kerület lakói azért szólaltak fel, mert a kerület szórakozóhelyeire járó vendégek komoly problémákat okoznak az ott lakóknak. 

Hard Rock Hotel nyílik a bulinegyedben 

Az egykori Instant szórakozóhely és hosztel helyén, a VI. kerületi Ó utca és a Nagymező utca sarkán nyílik majd meg 2019-ben a közép-kelet-európai régió első Hard Rock Hotelje.

Csoda, hogy nem történt eddig több tragédia 

A párizsi terrortámadás következtében kiesett a média figyelméből a tragikus bukaresti diszkótűz, amelynek immár hatvan halálos áldozata van, és e cikk írásakor még mindig hetvenen tartózkodnak kórházban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!