Itt a vége: befejezettnek tekintik a Covid-világjárványt

Itt a vége: befejezettnek tekintik a Covid-világjárványt 

Kár, hogy erről a vírust elfelejtették értesíteni. Ugyanis legfőképpen Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten és a tengerentúli államokban ismét terjed egy újabb, igencsak veszélyes variáns.
Ha most Amerikába készül, oltassa be magát, ha nem oltásellenes!

Ha most Amerikába készül, oltassa be magát, ha nem oltásellenes! 

Ugyanis az Egyesült Államokban gyorsan növekszik az influenzás esetek száma, összekapcsolódva a Covid-19 és egyéb felsőlégúti megbetegedések terjedésével. Az egészségügyi hatóság figyelmeztetést adott ki hétfőn, és több nagyváros ismét erősen ajánlja a maszk viselését.
Németország fokozottan kockázatos területté nyilvánította Magyarországot

Németország fokozottan kockázatos területté nyilvánította Magyarországot 

A Covid-19 terjedése miatt a járványügyileg fokozottan kockázatos területek közé sorolták pénteken Magyarországot a német hatóságok.
Pfizer-vezér: Egy év múlva visszatérhet az élet a normális kerékvágásba

Pfizer-vezér: Egy év múlva visszatérhet az élet a normális kerékvágásba 

Hétvégén az ABC News egyik hírműsorában arról beszélt, hogy egy év múlva lecseng a Covid-19 világjárvány, és visszatérhetünk a normális, korlátozásoktól mentes mindennapokhoz.
Skóciában nő a fertőzésszám

Skóciában nő a fertőzésszám 

Míg Angliában stagnál, addig Skóciában jelentősen megugrott a koronavírus-hordozók száma a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett legfrissebb becslése szerint.
The New York Times az Indiában tomboló járványról

The New York Times az Indiában tomboló járványról 

Az egészségügyi szakembereket is meglepte az Indiában tomboló koronavírus-járvány, amely - a hivatalos adatok szerint - már naponta hússzor több halálos áldozatot követel, mint februárban, írta elemző cikkében a The New York Times hétfőn.
Anglia erre a hatalmas országra figyel

Anglia erre a hatalmas országra figyel  

Fél Európa a nyitások miatti eufóriában ünnepel, miközben Indiában ezrek halnak meg az új mutáns következtében. A briteknél már felkerült India azoknak az országoknak a listájára, amelyekből külföldi állampolgárok nem utazhatnak be Angliába. A tilalom célja az Indiában rendkívül gyorsan terjedő koronavírus-variáns tömeges behurcolásának megakadályozása.
Rossz hír a Mount Everest idei alaptáborából

Rossz hír a Mount Everest idei alaptáborából 

Az Everest hegymászóinak legalább egyike megfertőződött az új típusú koronavírussal, jelentették az alaptáborból.

Magas az oltási hajlandóság Magyarországon 

Az elmúlt hónapban jelentősen enyhült a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság Magyarországon, nőtt az oltást támogatók aránya, de ezzel párhuzamosan az oltást ellenzők tábora is. 
Nincs értelme kötelezővé tenni az utasok oltását - a Swiss vezér szerint

Nincs értelme kötelezővé tenni az utasok oltását - a Swiss vezér szerint 

A Swiss légitársaságtól hamarosan távozó vezérigazgató, Thomas Klühr az SRF svájci médiumnak úgy nyilatkozott: nem szeretné, ha a nemzetközi utasoknak kötelezővé tennék az oltás meglétét, szerinte nincs értelme egy ilyen szabálynak - tájékoztat a RepjegyKialy.hu.

2020 mindenki számára emlékezetes marad 

Év végi összegző beszélgetés Czeiszing Miklóssal, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével.

Egészségmegőrzés indul(ásra készen) 

Ahogy arról már több ízben beszámoltunk, sosem látott kihívások elé állította a koronavírus járvány és az azt követő intézkedések a szállodaipart is. Jelenleg a wellness hotelek is csak üzleti utazókat fogadhatnak, így az egészségmegőrző szolgáltatásaikat nem kamatoztathatják. Az általunk megkérdezett hotelek a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a higiéniára, távolságtartásra és egybehangzóan állítják: nagyon várják már a szigorítások enyhítését.

Légi úton - korlátozások nélkül 

Ha valaki Brazíliába szeretne utaz(tat)ni, a Rio Convention & Visitors Bureau tájékoztatása szerint nincs szükség COVID tesztre, nincs kötelező karantén és az eddigi kötelező utasbiztosítással sem kell rendelkezni. Tengeren vagy szárazföldön az utazók nem léphetnek Brazília területére.

Padlóra került a vendégéjszakák száma októberben 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a hazai és nemzetközi szállodaipar októberi teljesítményéről szóló trendriportja. Cikkünkben a hazai szállodai szektor teljesítményéről olvashat.

Szerbia belföldön szigorít 

A járványhelyzet súlyosbodásával az eddiginél szigorúbb intézkedéseket vezet be Szerbia. A vendéglátóhelyek, a szórakozóhelyek, az edzőtermek, a játszóházak, a fogadóirodák, valamint a szépségszalonok péntektől hétvégente nem nyithatnak ki. 

Finn covid-helyzet: "Kicsit zavaró, hogy éjfélkor minden bezár" 

Finn csodaként emlegetik a világban: minden bolt, szállás, vendéglátóhely, szauna, fürdő, vásár nyitva, működik a nemzetközi turizmus is, mégis alig van covid-fertőzött az északi országban.

Életbe léptek a szigorú védelmi intézkedések 

Ezek a következők.

Az angolok heteken belül oltanak 

A miniszterelnök bejelentette, amint jóváhagyják a Pfizer-BioNTech vakcinát, Nagy-Britannia megkezdi alkalmazását.

Mégsem jön Miskolcra a Lufthansa 

A lépést azzal magyarázzák, hogy hatalmas veszteséget generált számukra a járvány: a Lufthansa csoport az első fél évben több mint 100 millió eurós veszteséget termelt.

43 légitársaság sorsát pecsételte meg a covid 

Itt az eddigi kilenc hónap csődlistája.

Bajban a hazai fürdők, a kormánytól várnak segítséget 

A Magyar Fürdőszövetség a 18 ezer munkavállalót foglalkoztató és 95-100 milliárd forint közötti forgalmat generáló hazai fürdőágazat képviseletében a kormány azonnali intézkedését kezdeményezi a COVID-19 koronavírus járvány okozta súlyos gazdasági helyzetben.

Országos szállodapiaci felmérés covid-témában 

Látványos különbségek a budapesti és vidéki szállodások kilátásai között. Akár több év is lehet a visszaépülés. Létfontosságú az állami segítség az ágazat megmentéséhez. 

Öt változás az éttermi szegmensben a covid miatt 

Öt változás, amit a pandémia az éttermi élményekkel tett. A Forbes.hu összeállítása alapján.

Ausztria lép, mert covidot hurcolnak be a nyaralásból hazatérők 

Négy és fél hónapos csúcson volt szombaton Ausztriában az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma; közülük nagyjából minden harmadik külföldi nyaralásból tért haza, közölte az osztrák egészségügyi minisztérium.

Folyamatos a turizmusban dolgozók tesztelése Ausztriában 

Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter beszámolója szerint július kezdete óta augusztus második hetéig több mint 65 ezer koronavírus tesztet végeztek már el a turizmusban dolgozók körében.

Nagyvonalú az Emirates lebetegedett utasaival 

A dubaji légitársaság úgy döntött, hogy kifizeti utasai COVID-19 következtében felmerülő esetleges költségeit.

Bulgáriában ismét terjed a covid 

Egyes jelentések szerint Bulgáriát elérte a járvány második hulláma.

Málta vár, de biztonságot védő előírásokkal 

Se karantén, se vírusteszt, de számos más szabály érvényben van továbbra is.

Utasbiztosítási infók COVID idején 

Az Allianz Hungária utasbiztosítással kapcsolatos közleménye a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A járvány fellángolásával fenyeget a nyaralási szezon 

A koronavírus-járvány németországi fellángolásának veszélyét hordozza magában a nyaralási szezon a kórokozó behurcolásának kockázata miatt - emelte ki a német kancelláriaminiszter egy vasárnapi nyilatkozatában azzal kapcsolatban, hogy a kormány 26 ország esetében visszavonja az utazástól eltanácsoló figyelmeztetését.

Külügyi tájékoztatás a nyaralásból hazatérőknek 

A konzuli szolgálat honlapján új tájékoztatást jelentett meg a külföldről hazatérő magyarokra vonatkozó rendkívüli COVID 19 szabályokkal kapcsolatban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!