Francia mentőakció a sajt és az osztriga csomagolásáért

Francia mentőakció a sajt és az osztriga csomagolásáért 

Az Európai Parlament új szabályt fogadott el, amelynek célja több millió tonnával csökkenteni a csomagolási hulladékot az EU-ban. Amint a jogszabály hatályba lép, ösztönözni fogja a csomagolások újrafelhasználását, begyűjtését és újrahasznosítását, és sok egyszer használatos csomagolóeszköz eltűnik.
Felmérés: a zöldülő vendéglátóiparról

Felmérés: a zöldülő vendéglátóiparról 

Bár az elmúlt időszak nem volt könnyű a vendéglátóipari cégek számára, az Indepack Kft. friss kérdőívének válaszai szerint, sokan választottak fenntartható megoldásokat.
Lebomló csomagolásban a gyümölcsök egyes brit üzletekben

Lebomló csomagolásban a gyümölcsök egyes brit üzletekben 

Több tucat brit üzletben indult tesztprogram keretében növényi alapú, ehető bevonat a termékekre, hogy tovább elálljanak és könnyebben lehessen szállítani őket. A Tesco szerint a megoldás segíthet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben: a vállalat adatai szerint évente 400 ezer tonna gyümölcsöt dobnak ki háztartási élelmiszer-hulladékként, és 720 ezer egész narancs köt ki a kukában naponta.
Már csomagolják a párizsi Diadalívet Christo tiszteletére

Már csomagolják a párizsi Diadalívet Christo tiszteletére 

Ha pontosan nem érti, miről van szó, ezzel nincs egyedül. De utánanéztünk, és elmagyarázzuk.

A borospalackok reciklálhatóságát vizsgálták 

Az indokolatlanul nagy mennyiségben keletkező csomagolási hulladékok világszerte nagy fejtörést okoznak a szakembereknek, és nincs ez másként az egyszer használatos borospalackok tekintetében sem. Bogóné Tóth Zsuzsánna, a Szent István Egyetem (SZIE) kutatója most részletes képet vázolt fel arról, hogy miként lehetne csökkenteni a borospalackok használatából fakadó környezeti hatásokat.
Újabb vállalásokat tett a Nestlé

Újabb vállalásokat tett a Nestlé 

A Nestlé új intézkedéssorozatot jelentett be 2018. áprilisi kötelezettségvállalása teljesítésére, amely szerint csomagolóanyagai 100%-át újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá kívánja tenni 2025-ig - külön figyelemmel a műanyaghulladék elkerülésére.

Ehető sörcsomagolás a teknősökért 

Az aludobozos italok cipelésére szánt műanyag eszközök nyugdíjazása a hüllők számára is megváltást hozhat.
Így kell tökéletesen csomagolni, ha strandra megyünk

Így kell tökéletesen csomagolni, ha strandra megyünk 

Egy német anyuka/blogger mutatja be, hogyan kell strandra a leghatékonyabban csomagolni a Schiesser fürdőruhamárka márkázott videójában.
Dizájn Oscar a magyar borcsomagolásnak

Dizájn Oscar a magyar borcsomagolásnak 

A világ egyik legrangosabb dizájn-díját nyerte el a budapesti Dió Stúdió – írja az FN24. Az Iparművészeti Múzeum borait öltöztették fel híres magyar festők műveibe.

Mi van az élelmiszerekben? 

Amikor vásárolni megyünk, fő szempontjaink általában a szép áru és a jó ár. Körbejárjuk a piacot vagy az áruház élelmiszer részlegét, felmérjük a terepet, majd végül - sajnos elég ritkán- hunyorogva elolvassuk az összetételt és a lejárati időt. De mit is kell néznünk a címkén? A Bonafarm Henter Izabella dietetikus szakértővel arra kereste a választ, hogy mire érdemes elsősorban figyelnünk a termékek csomagolásán.

Edd meg szépen a papírt is, Pistike! 

A hamburgerrel együtt megehetik a csomagolását is egy brazil gyorsétteremlánc vendégei. Vajon milyen az íze? - teszi fel a kérdést a Nők Lapja Café.

QR kód a McDonald's csomagolásokon 

Új csomagolást vezet be a McDonald's globálisan, amely táplálkozási információkat tartalmaz a fogyasztók részére - adta hírül a Marketinginfo.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!