QR kód a McDonald's csomagolásokon

Új csomagolást vezet be a McDonald's globálisan, amely táplálkozási információkat tartalmaz a fogyasztók részére - adta hírül a Marketinginfo.

A lépést egészségügyi okokból teszi meg az amerikai gyorsétteremlánc, hasonló módon, ahogy a Coca-Cola tette, amely egy reklámot indított, az elhízás kezelésére- tájékoztat a mashable.com.

A tervek szerint az összes csomagolótasakon és műanyagpoháron megjelennek a QR kódok. Az eszközzel "márka történetek" és adatok lesznek leolvashatók, amelyek szöveget és illusztrációkat egyaránt tartalmaznak. A "Trackmymacca" alkalmazás, amely Ausztráliában jelenik meg, még az élelmiszer származási helyéről is tartalmaz információt. A McDonald' fogyasztói kutatásai alapján, valamint saját globális tanácsadó testületével konzultálva indítványozta az új projektjét.

"Vásárlóink kívánalma, hogy többet akarnak megtudni az élelmiszerekről és azok összetevőiről, mi lehetővé tesszük, hogy ezek az információk egyszerűen legyenek elérhetők- kommentált Kevin Newell, a cég márkaigazgatója.

Az új csomagolási design múlt héten jelent meg az Egyesült Államokban és világszerte az egész év során jelen lesz. A QR-kód leolvasható szövegei 18 nyelven érhető el.

Forrás: Marketinginfo

Forrás: mashable.com


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.