Ehető sörcsomagolás a teknősökért

Az aludobozos italok cipelésére szánt műanyag eszközök nyugdíjazása a hüllők számára is megváltást hozhat.

Valószínűleg az olvasó is látott már dokumentumfilmekben vagy fényképeken mindenféle, az emberek által az óceánba hajított hulladékba ragadt teknősöket. Az ilyen szervetlen anyagú tárgyak között igen gyakoriak a hat sör szállítására alkalmas, jellegzetes, plasztik csomagoló eszközök.

Egy Saltwater Brewery nevű, floridai székhelyű, kicsiny kézműves sörfőzde éppen e helyzet megváltoztatása érdekében dobta piacra az ehető sörcsomagolást. A hat doboz sör cipelésére kialakított „gyűrűs” kelléket kizárólag szerves anyagok alkotják. Ha az óceánba kerül, a tengeri teknősök akár el is fogyaszthatják, de ha úgy alakul, az italhordozó eszköznek a lebomlás sem esik a nehezére. Ugyanezen képességét a szárazföldi hulladéklerakókban sem veszíti el.


Az újdonságot egyébként egy E6PR nevű startup fejlesztette ki.

Többek között búzát, árpát és más komposztálható anyagot lehet felfedezni az összetevői között. Éppen ezért akárhova kerül, a helyi ökoszisztémát békén hagyja.

A cég közlése szerint a termék előállítása eleinte meglehetősen drága volt, ezért csak korlátozott számú sörfőzdénél kezdik meg a forgalmazását. Idővel persze a termelési szintet mindenképpen növelni akarják.

A műanyag gyűrűkbe ragadt teknősök egyik leghíresebb példája egy Peanutnak (Földimogyorónak) keresztelt vörösfülű teknős. A hüllő éppen az amerikai Missouri-államban mászkált, amikor egy plasztik gyűrűbe szorult. A szervetlen eszköz ellehetetlenítette a teknős páncéljának normális kifejlődését, és így ez földimogyoró alakú maradt. Az állatot azóta kiszabadították, és a tengerek védelmének szimbólumává vált.

Forrás: Élelmiszer Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.