Ehető sörcsomagolás a teknősökért

Az aludobozos italok cipelésére szánt műanyag eszközök nyugdíjazása a hüllők számára is megváltást hozhat.

Valószínűleg az olvasó is látott már dokumentumfilmekben vagy fényképeken mindenféle, az emberek által az óceánba hajított hulladékba ragadt teknősöket. Az ilyen szervetlen anyagú tárgyak között igen gyakoriak a hat sör szállítására alkalmas, jellegzetes, plasztik csomagoló eszközök.

Egy Saltwater Brewery nevű, floridai székhelyű, kicsiny kézműves sörfőzde éppen e helyzet megváltoztatása érdekében dobta piacra az ehető sörcsomagolást. A hat doboz sör cipelésére kialakított „gyűrűs” kelléket kizárólag szerves anyagok alkotják. Ha az óceánba kerül, a tengeri teknősök akár el is fogyaszthatják, de ha úgy alakul, az italhordozó eszköznek a lebomlás sem esik a nehezére. Ugyanezen képességét a szárazföldi hulladéklerakókban sem veszíti el.


Az újdonságot egyébként egy E6PR nevű startup fejlesztette ki.

Többek között búzát, árpát és más komposztálható anyagot lehet felfedezni az összetevői között. Éppen ezért akárhova kerül, a helyi ökoszisztémát békén hagyja.

A cég közlése szerint a termék előállítása eleinte meglehetősen drága volt, ezért csak korlátozott számú sörfőzdénél kezdik meg a forgalmazását. Idővel persze a termelési szintet mindenképpen növelni akarják.

A műanyag gyűrűkbe ragadt teknősök egyik leghíresebb példája egy Peanutnak (Földimogyorónak) keresztelt vörösfülű teknős. A hüllő éppen az amerikai Missouri-államban mászkált, amikor egy plasztik gyűrűbe szorult. A szervetlen eszköz ellehetetlenítette a teknős páncéljának normális kifejlődését, és így ez földimogyoró alakú maradt. Az állatot azóta kiszabadították, és a tengerek védelmének szimbólumává vált.

Forrás: Élelmiszer Online


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.