Tudatos utazók érkezése a Balatonhoz

Tudatos utazók érkezése a Balatonhoz 

Ők azok, akik jóval tudatosabban választanak maguknak szállást, és tudatosabban utaznak.
Igényeljen támogatást szabadidősport eseményekre

Igényeljen támogatást szabadidősport eseményekre 

Július 7-ig lehet pályázni az Élmény- és Szabadidősport Program keretében élmény- és szabadidősport események támogatására és az aktív életmód népszerűsítésére.
A NÉBIH étkezési tanácsai a fesztiválokra

A NÉBIH étkezési tanácsai a fesztiválokra 

Még javában tart a nyári fesztiválszezon. A nagy melegben, „tábori” körülmények között gyakrabban előfordulhatnak élelmiszer eredetű megbetegedések, amik elronthatják a fesztiválhangulatot. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közleményében néhány tanáccsal próbál segíteni ennek megelőzésében.
A NÉBIH étkezési tanácsai a fesztiválokra

A NÉBIH étkezési tanácsai a fesztiválokra 

Javában tart a nyári fesztiválszezon. A kellemes kikapcsolódás mellett a nagy melegben, „tábori” körülmények között gyakrabban előfordulhatnak élelmiszer eredetű megbetegedések, amik elronthatják a fesztiválhangulatot. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) néhány tanáccsal segíteni szeretne, hogy a fesztiválozás valóban a kikapcsolódásról szólhasson.

A Magyar Turizmus Zrt. kampányt indít az egészséges táplálkozásért 

Az alma népszerűsítésével indul idén az idénytermékek kampánya, majd a baromfi termékek, borok és halak következnek a Magyar Turizmus (MT) Zrt. agrármarketing vezérigazgatóságának október végétől december közepéig tartó belföldi fogyasztást ösztönző akciójában - jelentette be Lipcsey György Imre, az MT Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese a budapesti Nagyvásárcsarnokban tartott sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
Fini pirított lisztkukacos szendvics rendel!

Fini pirított lisztkukacos szendvics rendel! 

A rovarevés egészséges, fenntartható s mi több, az ilyen ételek állítólag még finomak is – állítja cikkében a The Daily Meal. Bár az ízeltlábúakkal történő táplálkozásé lehet a jövő, a mondott állatokból készült élelmiszerek még mindig inkább réspiaci termékeknek számítanak. Wales-ben mindenesetre még ezen a héten megnyitja kapuit az Egyesült Királyság első, kifejezetten rovarokra specializálódott étterme.
Ezen a héten nyílik meg az Egyesült Királyság első rovarétterme

Ezen a héten nyílik meg az Egyesült Királyság első rovarétterme 

A rovarevés egészséges, fenntartható s mi több, az ilyen ételek állítólag még finomak is – állítja cikkében a The Daily Meal. Bár az ízeltlábúakkal történő táplálkozásé lehet a jövő, a mondott állatokból készült élelmiszerek még mindig inkább réspiaci termékeknek számítanak. Wales-ben mindenesetre még ezen a héten megnyitja kapuit az Egyesült Királyság első, kifejezetten rovarokra specializálódott étterme.

Most hal vagy marhahús kerüljön az asztalra? 

Olyan szarvasmarhákat tenyésztettek ki Kínában, amelyek húsának minősége állítólag a halak jótékony hatásával vetekszik – írja az agrárszektor.hu. Egy kínai szarvasmarhafajta embrióihoz fonálféregből kivont gént adtak, amely az omega-3 és omega-6 zsírsavak előállításában vesz részt. A kutatók szerint ez volt az első alkalom, hogy új tudományos módszerekkel sikerült egészségesebb marhahúst előállítani.
Csak a csoki

Csak a csoki 

Ó, csokoládérajongók, lám felvirradt néktek, a csoki nem csak, hogy finom, de a bőrötöknek is jót tesz, illetve elmétekre is üdvös hatást gyakorol. Az írás a The Telegraph cikkének köszönheti születését.
A világ legveszélyesebb ételei

A világ legveszélyesebb ételei 

A burgonya idegmérget tartalmaz, a növényi csírák óriási járványok kiindulópontjai, egyes tengeri halak fogyasztása nem ajánlott várandós anyukáknak – borzolja kedélyeinket a minap.hu. A hot dog és a földimogyoró közismert gyilkosok. Íme, a legveszélyesebb ételek, amit nap-mint nap fogyasztunk.

Nő a kereslet a minőségi fehér borokra 

Évtizedes trend látszik megtörni a magyarországi borpiacon: a vörös borok részesedésének növekedése megállt, s a minőségi szegmensben ma már egyre többen keresik a könnyű, gyümölcsös fehér borokat. A Tokaji Borvidék neves borászai szerint a változás egyszerre vezethető vissza a gasztronómiai szokások változására, valamint a hazai előállítású fehér borok minőségének javulására. A száraz fehér borok és a borkülönlegességek kategóriájára pedig egyaránt igaz, hogy elsősorban a prémium minőségű termékek számíthatnak a kereslet erősödésére – vallják a szakemberek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!