Ezen a héten nyílik meg az Egyesült Királyság első rovarétterme

A rovarevés egészséges, fenntartható s mi több, az ilyen ételek állítólag még finomak is – állítja cikkében a The Daily Meal. Bár az ízeltlábúakkal történő táplálkozásé lehet a jövő, a mondott állatokból készült élelmiszerek még mindig inkább réspiaci termékeknek számítanak. Wales-ben mindenesetre még ezen a héten megnyitja kapuit az Egyesült Királyság első, kifejezetten rovarokra specializálódott étterme.

A The Telegraph szerint a Grub Kitchen a Délnyugat-Wales-i Pembrokeshire-ban kezdi meg a működését. Andy Holcroft, a főszakács szavainak értelmében a cél az, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, hogy mit esznek. Az étterem védjegyének számító pirított lisztkukacos, tücskös és szöcskés szendviccsel mindez nem tűnik megvalósíthatatlan törekvésnek.

A Grub Kitchen európai forrásokból szerzi be az ehető rovarokat, de Holcroft reményei szerint hamarosan a saját gazdaságát is útnak indíthatja, amivel a resti egyszersmind „locavore” (helyi termelésre támaszkodó) vendéglátó egységgé válik majd. Az étterem a fenntartható táplálkozásra fókuszál, repertoárja pedig többek között a falafel, a thai curry, a fagylalt és a sütemények rovarból készített változataiból tevődik össze.


Jóllehet, a vevők egy része minden bizonnyal idegenkedik a hasonló termékektől, ám Holcroft se gondolja, hogy egy lisztféregből előállított hamburger látványára majd mindenki tapsikolni fog örömében. „Nem várhatom el, hogy mindenki kedvelje őket, mint ahogy azt sem, hogy mindenki odalegyen a halért, a gombáért vagy a sertéshúsért” – mondta.

A fiatalabb vendégeket tekintve mindamellett optimista a vállalkozó. „A gyerekek szeretik az ehető rovarokat" – fogalmazott Holcroft. – „[Egyelőre még] nincs meg bennük a félelemnek az a bizonyos tényezője.”

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: Élelmiszer Online/The Daily Meal


Szigorítások és új szabályok a Cinque Terrén

Szigorítások és új szabályok a Cinque Terrén 

A helyi nemzeti park hatósága szigorításokat vezet be a biztonság és a természeti környezet védelme érdekében.
A DHL korlátozza amerikai kiszállításait

A DHL korlátozza amerikai kiszállításait 

A DHL Express április 21-től ideiglenesen felfüggeszti a 800 dollárt meghaladó értékű, magánszemélyeknek szóló csomagok kiszállítását az Egyesült Államokba.
WTTC: 2035-re 4,5 millió új turisztikai munkahely az EU-ban

WTTC: 2035-re 4,5 millió új turisztikai munkahely az EU-ban 

Az Európai Unió utazási és turisztikai szektora erőteljes növekedési pályára állt, és a következő évtized során várhatóan további 4,5 millió munkahelyet teremt 2035-re.
Elköltözött a Kartago Tours központja

Elköltözött a Kartago Tours központja 

A költözés a vállalat ügyfelei által eddig is használt elérhetőségeket nem érinti.
Élj Dubajban, miközben tanulj tartalomkészítést!

Élj Dubajban, miközben tanulj tartalomkészítést! 

A Beautiful Destinations Academy,  a Visit Dubai-val együttműködve most egyedülálló lehetőséget kínál .
World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit

World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit  

Főszerkesztőnk is a nemzetközi zsűri tagja.
Varsó, a meglepetések városa

Varsó, a meglepetések városa  

Lengyelország fővárosa igazi modern metropolisz.
Mit rejt a mély Görögország egyik legszebb szigete alatt?

Mit rejt a mély Görögország egyik legszebb szigete alatt? 

Szantoriniről van, szó, ahol meredek sziklák százai sorakoznak, helyről, amelyet turisták százezrei látogatnak évente.
Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok

Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok 

Sokan azt gondolják, hogy Dubajban csak költséges szórakozás várja a látogatókat. Szerencsére ez nem így van, hiszen számos ingyenes látnivalót is találunk, ha Dubajba látogatunk.
Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél

Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél 

Szlovákia és Ausztria után április 15-től Horvátország is ideiglenes határellenőrzést rendelt el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.