Ezen a héten nyílik meg az Egyesült Királyság első rovarétterme

A rovarevés egészséges, fenntartható s mi több, az ilyen ételek állítólag még finomak is – állítja cikkében a The Daily Meal. Bár az ízeltlábúakkal történő táplálkozásé lehet a jövő, a mondott állatokból készült élelmiszerek még mindig inkább réspiaci termékeknek számítanak. Wales-ben mindenesetre még ezen a héten megnyitja kapuit az Egyesült Királyság első, kifejezetten rovarokra specializálódott étterme.

A The Telegraph szerint a Grub Kitchen a Délnyugat-Wales-i Pembrokeshire-ban kezdi meg a működését. Andy Holcroft, a főszakács szavainak értelmében a cél az, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, hogy mit esznek. Az étterem védjegyének számító pirított lisztkukacos, tücskös és szöcskés szendviccsel mindez nem tűnik megvalósíthatatlan törekvésnek.

A Grub Kitchen európai forrásokból szerzi be az ehető rovarokat, de Holcroft reményei szerint hamarosan a saját gazdaságát is útnak indíthatja, amivel a resti egyszersmind „locavore” (helyi termelésre támaszkodó) vendéglátó egységgé válik majd. Az étterem a fenntartható táplálkozásra fókuszál, repertoárja pedig többek között a falafel, a thai curry, a fagylalt és a sütemények rovarból készített változataiból tevődik össze.


Jóllehet, a vevők egy része minden bizonnyal idegenkedik a hasonló termékektől, ám Holcroft se gondolja, hogy egy lisztféregből előállított hamburger látványára majd mindenki tapsikolni fog örömében. „Nem várhatom el, hogy mindenki kedvelje őket, mint ahogy azt sem, hogy mindenki odalegyen a halért, a gombáért vagy a sertéshúsért” – mondta.

A fiatalabb vendégeket tekintve mindamellett optimista a vállalkozó. „A gyerekek szeretik az ehető rovarokat" – fogalmazott Holcroft. – „[Egyelőre még] nincs meg bennük a félelemnek az a bizonyos tényezője.”

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: Élelmiszer Online/The Daily Meal


Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére

Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére 

A térség egyik legfontosabb látványossága vált elérhetetlenné, és ezzel együtt számos helyi vállalkozás és család megélhetése is veszélybe került.
Rendhagyó űrakció az osztrákoknál

Rendhagyó űrakció az osztrákoknál 

A Strauss-emlékév alkalmából a Kék Duna keringő digitális változatát elektromágneses hullámokra ültetve lőtték ki az űrbe.
Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában

Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában 

Romániában 2,5 százalékkal csökkent a turisták száma áprilisban.
Ajándék közösségi program Bécsben

Ajándék közösségi program Bécsben 

Bécs újabb lépést tesz az ifjúság bevonása és a társadalmi egyenlőség erősítése felé.
Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat

Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat 

A településvezető kedden aláírt rendelkezése a csaknem tizenkilencezer lakosú város történelmi központjára vonatkozik.
Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre

Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre 

Bár a magyarok többsége idén is készül nyaralni, a pihenés célja, hossza és gyakorisága már igen változatos képet mutat.
Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok

Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok  

A többség igyekszik a nyári pihenést úgy megszervezni, hogy a pénzügyi lehetőségek összhangban legyenek a nyaralási elképzelésekkel.
Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval

Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval 

Hatalmas gáz- és hamuoszlop tört a magasba az olasz sziget felett.
Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.