Jó hír az éttermeknek: visszatér a Ticket Restaurant

Jó hír az éttermeknek: visszatér a Ticket Restaurant 

Megújult, digitális formában a jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a népszerű és közismert étkezési juttatás, a Ticket Restaurant – jelentette be Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország ügyvezető igazgatója egy fővárosi étteremben rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A kedvezményes adózás mellett nyújtható megoldással a – hazai piacon 28 éve jelen lévő – vállalat egy újabb lépéssel járul hozzá ahhoz, hogy minél több munkavállaló juthasson rendszeresen egészséges és minőségi melegételhez; emellett biztosítani kívánja a SZÉP kártyák konstrukciója jelentette támogatás lehetőségét azon több mint 2 millió dolgozó számára is, aki hazánkban jelenleg nem részesül ilyen juttatásban.
Havi 10-30 ezer forint is elmegy az egészséges életmódra

Havi 10-30 ezer forint is elmegy az egészséges életmódra 

Többet foglalkoznak az egészséges táplálkozással a megkérdezettek a pandémia hatására, 25 százalék pedig többet is sportol, és emelkedett az otthon is használható sporteszközök iránti kereslet, derül ki a GymBeam, Közép-Kelet-Európa 14 országában működő fitnesz e-boltjának felméréséből. 
Többen és többet fognak NETA-t fizetni

Többen és többet fognak NETA-t fizetni 

2019. Január 1-től általánosan 20 százalékkal emelkedett a népegészségügyi termékadó (NETA) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, (elsősorban a bizonyos értéket meghaladó só és cukrot tartalmazó ételek és italoknál, valamint az energiaitaloknál) emellett az adónermet kiterjesztették  a gyümölcspárlatokra, a pálinka és a gyógynövényes italokra is. A kormányzat most valószínűleg újabb emelésre készül.
Sereghajtók vagyunk zöldségfogyasztásban

Sereghajtók vagyunk zöldségfogyasztásban 

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat a héten közölt adatokat arról, hogy az egyes tagállamokban milyen arányban esznek az emberek legalább naponta egyszer zöldséget illetve gyümölcsöt 2017-ben – írta az Euronews.

Mi a helyzet a fekete színű élelmiszerekkel? 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszer-biztonsági kockázati tényezőként azonosította az ún. fekete élelmiszerek csoportját.  Ezek, a napjainkban divatot, trendet képviselő élelmiszerek az aktív szénnek, ritkább esetben más élelmiszer-színezékeknek köszönhetően nyerik el a különlegességnek számító, egyeseknél averziót, másoknál fogyasztási kedvet kiváltó fekete színüket. Érdemes azonban azzal számolni, hogy az aktív széntartalom hosszú távú fogyasztás esetén hiányállapotok kialakulásához vezethet, gyógyszert szedőknél pedig akut egészségkárosodást idézhet elő.

Új előnyét mutatták ki a mediterrán étrendnek 

A depresszió megelőzésében is segíthet a mediterrán étrend egy új kutatás szerint, melyről a BBC hírportálja számolt be.

Vadhúsfogyasztásra sarkall az agrártárca 

Soponyán megtartották a XII. Vadgasztronómiai Fesztivált.
A tányér és az evőeszköz mérete befolyásolja, hogy mennyit eszünk

A tányér és az evőeszköz mérete befolyásolja, hogy mennyit eszünk 

A tányérjaink és evőeszközeink mérete jelentősen befolyásolhatja elménket az ételadagok megválasztásakor – derül ki a The Daily Meal írásából.
A világ legveszélyesebb ételei

A világ legveszélyesebb ételei 

A burgonya idegmérget tartalmaz, a növényi csírák óriási járványok kiindulópontjai, egyes tengeri halak fogyasztása nem ajánlott várandós anyukáknak – borzolja kedélyeinket a minap.hu. A hot dog és a földimogyoró közismert gyilkosok. Íme, a legveszélyesebb ételek, amit nap-mint nap fogyasztunk.

Új veszély leselkedik az emberiségre – nagyon csúnya fejlemények 

Táplálkozás és nem fertőző betegségek címmel tart miniszteri konferenciát Bécsben július 4-5-én az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO). Az emberiséget ugyanis míg történetének legnagyobb részében járványok fenyegették, ma mindenütt a nem fertőző, krónikus betegségek törnek előre.

Ha péntek, akkor hal! 

2010. augusztusában indult el a Halra Magyar, Halra Bor! mozgalom. A cél az volt, hogy az emberek minél több, az egészséges táplálkozást jelentő magyar halat fogyasszanak. Az éttermek közötti halételfőző-verseny mellett 2010. októberében és novemberében a programban részt vevő éttermekben 40%-kal olcsóbban ehetnek a vendégek busából, pontyból és afrikai harcsából készült ételeket - írja a Népszava.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!