Az Egri Csillag Weekenddel indul a fesztiválszezon Egerben

Az Egri Csillag Weekenddel indul a fesztiválszezon Egerben 

Április 28-a és május 1-e között ismét borkedvelők és borászok töltik meg az egri Dobó teret, hogy megkóstolják az Egri Csillagok új, 2021-es évjáratát. A bortípus legismertebb, classicus tételeinek legfrissebb borait ugyanis ilyenkor, tavasszal mutatják be az egri borászok.
Az egri csillagok napsütésben ragyognak a legfényesebben

Az egri csillagok napsütésben ragyognak a legfényesebben 

Nyáron, ha könnyed, friss borokat keresünk, érdemes az Egri borvidék egyik kiemelt borát, az egri csillagot választanunk. A laza és trendi fehér házasítás már nem csak a borvidéken hódít.
Víkendre invitálják a turistákat az egri borok bölcsőjében

Víkendre invitálják a turistákat az egri borok bölcsőjében 

Kitárulnak a szépasszonyvölgyi pincék és megtelnek a poharak kiváló egri borokkal. Szeptember 23-25. között ugyanis itt tartják az egri szürethez kapcsolódó első völgyi víkendet, Magyarország legnagyobb pincefesztiválját.
A legkiválóbb Egri Csillagok

A legkiválóbb Egri Csillagok 

Az Egri Csillag Szalonban már tavaly is több száz vendég ízlelgette a borvidék legfiatalabb fehérborát. A Líceum Dísztermében hagyományos rendezvénynek szánt esemény célja idén sem változott: Eger és környéke legjobb borászai ismét megmutathatják legjobb Csillagaikat. 2015. március 14-én az Eszterházy Károly Főiskola Dísztermében mutatkoznak be az Egri borvidék legkiválóbb fehérborai.

Ötvenféle egri bort kóstolhat a hétvégi Egri Csillag Fesztiválon 

Idén 25 borászat képviselteti magát egy-egy Egri Csillaggal és Egri Bikavérrel a 3. Egri Csillag Fesztiválon, amelynek csütörtöktől szombatig az Egri vár ad otthont.
Elkészült Eger új presztízs bora

Elkészült Eger új presztízs bora 

Piacra került a csúcskategóriás Egri Csillag Grand Superior.
Egri Csillag Fesztivál az Egri Várban

Egri Csillag Fesztivál az Egri Várban 

Április 27-én második alkalommal rendezik meg Eger új fehérbora tiszteletére az Egri Csillag Fesztivált. Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel borvidékünk kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget.

"Csillagvizsgálat" a borkedvelőknek Egerben 

(MTI) - "Csillagvizsgálatra" hívják a borkedvelőket március 15-én az egri bortermelők, ugyanis 20 helyi pincészet ekkor mutatja be a város központjában 2012-es évjáratú Egri Csillag borát.
Borfesztiválon mutatták be az Egri Csillagot

Borfesztiválon mutatták be az Egri Csillagot 

Eger egyik jelképe és különlegessége a bikavér. A helyi borászok Egri Csillag néven ennek a fehér változatát is elkészítették.
Mi lesz az egri Dobó-szoborral?

Mi lesz az egri Dobó-szoborral? 

A pletyka igaz, tényleg jelentősen átalakul Eger központja a közeljövőben: a lovasszobrot valóban áthelyezik a Dobó térről, de a város jelképének számító Dobó István-szobor a helyén marad. A hamarosan induló, több milliárd forint értékű nagyszabású fejlesztésekről, az idegenforgalmi főszezon nagyrendezvényeiről, valamint a másfél évvel ezelőtt létrejött egri TDM-szervezet eddigi eredményeiről hallhattunk a minap a hevesi megyeszékhelyen. Munkatársunktól

Bikavér mellé itt az Egri Csillag 

Egerben egy tavalyi ötlet megvalósításaként megszületett az Egri Bikavér fehér párja, az Egri Csillag, amelyik több mint háromezer javaslatból választva kapta ezt a nevet - írja az Agromonitor. A Kárpát-medencére és a borvidékre jellemző fajták házasításával készülő fehér bor első évjáratával még február végén mutatkozott be nyolc borászat – közölte Egri Bormíves Céh.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!