A fehérborok, az ízletes sajtok, az impozáns környezet és a hangulatos zene továbbra is garancia arra, hogy az egri borkedvelők közelebb kerüljenek a borászokhoz és az Egri borvidék egyik új zászlóshajójához, az Egri Csillaghoz.
A Gál Tibor Pincészetben még 2010-ben a Borászok Éjszakáján az egri bortermelők a borvidék életének megújítása mellett döntve határozták el, hogy a már jól ismert Egri Bikavér mellett egy fehér házasítást is megalkotnak. Egy házasítást, amely egységes lesz, mégis minden borászat egyéniségét magában hordozza – így született meg az Egri Csillag, amely lényege, hogy legyen az bárkié, abban a termőhelyi karakter kapja a legnagyobb hangsúlyt, azaz terroir bor váljék belőle.A világon Eger az első hely, ahol egységes márkanév alatt fehér borvidéki házasítással találkozhatunk.
Tarsoly József főszervező szerint az Egri Csillag Szalon célja a borvidék legjobb 2014. évi Egri Csillag borainak bemutatása mellett az, hogy az Egri Csillag ne „csak” szezonális borként jelenjen meg a piacon, hanem a korábbi évjáratok is a figyelem központjában maradjanak. Így az Egri Csillag Szalon életre hívásával a tavalyi bortételek és az előző évjáratok, illetve a különböző klasszifikációjú házasítások (Classicus, Superior, Grand Superior) párhuzamos bemutatása is megvalósul. A hegybíró úgy véli, a borversenyeken mutatott egyre jobb eredmények is azt bizonyítják, hogy a 2010-ben elindított, immáron öt sikeres évjárattal bemutatkozott Egri Csillag is egyre nagyobb figyelmet érdemel.
Forrás: Vendég&Hotel Online