A legkiválóbb Egri Csillagok

Az Egri Csillag Szalonban már tavaly is több száz vendég ízlelgette a borvidék legfiatalabb fehérborát. A Líceum Dísztermében hagyományos rendezvénynek szánt esemény célja idén sem változott: Eger és környéke legjobb borászai ismét megmutathatják legjobb Csillagaikat. 2015. március 14-én az Eszterházy Károly Főiskola Dísztermében mutatkoznak be az Egri borvidék legkiválóbb fehérborai.

A fehérborok, az ízletes sajtok, az impozáns környezet és a hangulatos zene továbbra is garancia arra, hogy az egri borkedvelők közelebb kerüljenek a borászokhoz és az Egri borvidék egyik új zászlóshajójához, az Egri Csillaghoz.

A Gál Tibor Pincészetben még 2010-ben a Borászok Éjszakáján az egri bortermelők a borvidék életének megújítása mellett döntve határozták el, hogy a már jól ismert Egri Bikavér mellett egy fehér házasítást is megalkotnak. Egy házasítást, amely egységes lesz, mégis minden borászat egyéniségét magában hordozza – így született meg az Egri Csillag, amely lényege, hogy legyen az bárkié, abban a termőhelyi karakter kapja a legnagyobb hangsúlyt, azaz terroir bor váljék belőle.A világon Eger az első hely, ahol egységes márkanév alatt fehér borvidéki házasítással találkozhatunk.

Tarsoly József főszervező szerint az Egri Csillag Szalon célja a borvidék legjobb 2014. évi Egri Csillag borainak bemutatása mellett az, hogy az Egri Csillag ne „csak” szezonális borként jelenjen meg a piacon, hanem a korábbi évjáratok is a figyelem központjában maradjanak. Így az Egri Csillag Szalon életre hívásával a tavalyi bortételek és az előző évjáratok, illetve a különböző klasszifikációjú házasítások (Classicus, Superior, Grand Superior) párhuzamos bemutatása is megvalósul. A hegybíró úgy véli, a borversenyeken mutatott egyre jobb eredmények is azt bizonyítják, hogy a 2010-ben elindított, immáron öt sikeres évjárattal bemutatkozott Egri Csillag is egyre nagyobb figyelmet érdemel.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.