"Csillagvizsgálat" a borkedvelőknek Egerben

(MTI) - "Csillagvizsgálatra" hívják a borkedvelőket március 15-én az egri bortermelők, ugyanis 20 helyi pincészet ekkor mutatja be a város központjában 2012-es évjáratú Egri Csillag borát.

A hosszú hétvégén mindenki megkóstolhatja a borokat a Kis Dobó téren, ugyanakkor a borvidék fehér zászlósborának népszerűsítése érdekében áprilisban fesztivált is rendeznek a városban - közölte Gál Tibor, a rendezvény főszervezője az MTI-vel.
Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget - tette hozzá.
A rendezvénysorozat március 14-én az egri várban úgynevezett "csillagteszttel" indul, ennek keretében nemcsak a legújabb, hanem a korábbi két évjárat Egri Csillagai is terítékre kerülnek. Ez alkalommal újságírók és borászok kóstolják és minősítik a borokat.
Ugyanakkor március 21-én az Egri Csillag Budapesten is bemutatkozik, a Vinopolis Naphegy borkomplexumban, ahol neves egri borászok mutatják be új fehérborukat a sajtó és a nagyközönség számára.
Az Egri Csillag Fesztivált április 27-én rendezik az egri várban. Ez alkalommal a borászok párban mutatják be a borokat, vagyis pincészetük legjobb Egri Csillag és Egri Bikavér borát a vendégeknek. Egyben színes kulturális programmal is várják a látogatókat.
Az Egri Bikavér fehér párjának, az Egri Csillagnak az elkészítését 2011-ben 27 termelő vállalta. A 2011-es évjáratú fehér borból 350 ezer palack készült, a 2012-es évjáratból remélhetőleg mintegy félmillió palack kerül forgalomba.
Az Egri Csillag minimum négy fajta házasításával készíthető bor. Mindennek nyomán egyes borok könnyedek és gyümölcsösek, más esetben fajsúlyos és tömör az ital, ám valamennyi harmonikus és bájosan illatos. Az Egri Csillagot hamarosan Superior és Grand Superior minőségben is előállítják - közölte Gál Tibor.

Forrás: MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.