"Csillagvizsgálat" a borkedvelőknek Egerben

(MTI) - "Csillagvizsgálatra" hívják a borkedvelőket március 15-én az egri bortermelők, ugyanis 20 helyi pincészet ekkor mutatja be a város központjában 2012-es évjáratú Egri Csillag borát.

A hosszú hétvégén mindenki megkóstolhatja a borokat a Kis Dobó téren, ugyanakkor a borvidék fehér zászlósborának népszerűsítése érdekében áprilisban fesztivált is rendeznek a városban - közölte Gál Tibor, a rendezvény főszervezője az MTI-vel.
Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget - tette hozzá.
A rendezvénysorozat március 14-én az egri várban úgynevezett "csillagteszttel" indul, ennek keretében nemcsak a legújabb, hanem a korábbi két évjárat Egri Csillagai is terítékre kerülnek. Ez alkalommal újságírók és borászok kóstolják és minősítik a borokat.
Ugyanakkor március 21-én az Egri Csillag Budapesten is bemutatkozik, a Vinopolis Naphegy borkomplexumban, ahol neves egri borászok mutatják be új fehérborukat a sajtó és a nagyközönség számára.
Az Egri Csillag Fesztivált április 27-én rendezik az egri várban. Ez alkalommal a borászok párban mutatják be a borokat, vagyis pincészetük legjobb Egri Csillag és Egri Bikavér borát a vendégeknek. Egyben színes kulturális programmal is várják a látogatókat.
Az Egri Bikavér fehér párjának, az Egri Csillagnak az elkészítését 2011-ben 27 termelő vállalta. A 2011-es évjáratú fehér borból 350 ezer palack készült, a 2012-es évjáratból remélhetőleg mintegy félmillió palack kerül forgalomba.
Az Egri Csillag minimum négy fajta házasításával készíthető bor. Mindennek nyomán egyes borok könnyedek és gyümölcsösek, más esetben fajsúlyos és tömör az ital, ám valamennyi harmonikus és bájosan illatos. Az Egri Csillagot hamarosan Superior és Grand Superior minőségben is előállítják - közölte Gál Tibor.

Forrás: MTI


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.