Szeretik külföldön a magyar borokat, de már nem a tokaji a favorit

Szeretik külföldön a magyar borokat, de már nem a tokaji a favorit 

Ha megvizsgáljuk az idei friss adatokat, az látható, hogy többnyire a németek, olaszok, franciák veszik  a magyar palackos borokat, de keresettebbek a könnyed, gyümölcsösebb fehérborok, rosék.
Borüzleti menedzserképzés indul Tokaj-Hegyalján

Borüzleti menedzserképzés indul Tokaj-Hegyalján 

A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute (TWBI) szeptemberben indítja el egyéves speciális oktatási programját. A Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével létrejött posztgraduális iskola nemzetközileg is magas színvonalú tananyaggal várja a hallgatókat.
Pörög a húsvéti bárányok exportpiaca

Pörög a húsvéti bárányok exportpiaca 

Tolna megyében most a nagyobb súlyú állatokat keresik, ebből viszont kevesebb van, mint amire igény lenne. A felvásárlási árakkal elégedettek az állattartók, bíznak abban, ez az ár húsvét után sem lesz kevesebb.
Kávészállítás vitorláshajóval

Kávészállítás vitorláshajóval 

Megvalósult a környezetbarát kávéimport. Az ötlet majdnem egyidős az emberiséggel, de újításnak tűnhet egy olyan világban, ahol a cél a fosszilis energiafüggőség csökkentése. Az Avontuur holland vitorláshajó befutott a délnyugat-franciaországi Bordeaux kikötőjébe a kolumbiai kávészállítmánnyal - írja az euronews.
Elmaradt a szőlőtúltermelési válság

Elmaradt a szőlőtúltermelési válság 

A vártnál kevesebb szőlő termett hazánkban és más európai országban is, így a borexport is segít levezetni az elmúlt két év alatt felhalmozódott hazai borkészleteket.
A csúcsokat ostromolja a világ kávéexportja

A csúcsokat ostromolja a világ kávéexportja 

A 2016/17-es idényben rekordot döntött a világ kávéexportja, az importőr országokban pedig 8 éves csúcsra emelkedtek a készletek - mutatják a Nemzetközi Kávészervezet (ICO) adatai.

Prémium piacokra exportáljuk a mangalicát 

Megkezdődhet a magyar mangalica exportja az Amerikai Egyesült Államokba - mondta a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke az MTI-nek, hozzátéve, az itt tenyésztett, hungarikumnak számító mangalicahízókból 20 ezer kerül a vágóhidakra, a termékek nagy részét pedig a prémium piacokra exportálják.

Egyre keresettebb a magyar bor a külpiacokon 

Magyarország az idén az első fél évben 349 ezer hektoliter bort exportált, 5,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban; az elsődleges kereskedelmi partnerek továbbra is az európai országok, de folyamatosan bővülnek az Európán kívüli eladások is.

A német piacra exportáljuk a legtöbb bort 

Közel 770 ezer hektoliter bort exportált tavaly Magyarország, mintegy 85 millió euró értékben - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a kéknyelű virágzásával egybekötött szakmai rendezvényen szombaton Badacsonyban.

Átadták az „Év exportőre 2014” díjakat 

Szerdán délután rendezte meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház az „Év exportőre 2014” elnevezésű díjátadó gálát, amelyen a legjobban teljesítő partnereiket díjazták három kategóriában. A műszaki kiválóság kategóriában az Elpumps Kft., az élelmiszer kiválóság kategóriában a Stühmer Kft., a legdinamikusabban fejlődő partner kategóriában pedig a Hungarowool Kft. kapta az elismerést.

A kormány növelné a vadhúsexportot 

A magyar konyhára méltán büszkék lehetünk. Hazánk gasztrokultúrája vadban is bőséges eledelek sorát kínálja számunkra. Elődeink sokkal több vadhúst fogyasztottak, mint korunk embere – mondta a VIII. Vadgasztronómiai Fesztivált megnyitó beszédében Bitay Márton. Az állami földekért felelős államtitkár emlékeztetett: még a 18. században is az úri étkezés mindennapos része volt a vadhús fogyasztása.

Kereskedőházat nyit Szingapúrban Magyarország 

Sajtóeseményt tartott május 12-én a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a Magyar Külgazdasági Szövetség és Magyarország szingapúri nagykövete Budapesten. A kötetlen beszélgetésen a május 28-án Szingapúrban megrendezendő ExhibIT című ICT tematikájú konferenciáról és üzletember találkozóról, valamint a hamarosan megnyíló szingapúri magyar kereskedőházról értekeztek. 

Megnyílt Moszkvában az első Paprika bolt 

Magyar élelmiszereket árusító bolt nyílt Moszkvában Paprika néven, a tervek szerint egy éven belül 10-15 üzletből álló hálózat jön létre Oroszországban - mondta az átadó rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. 

Nem kellene áfát fizetnie annak, aki külföldi turistát hoz 

Felmentené az áfafizetés kötelezettsége alól Cristian Petrescu román turisztikai miniszter azokat a turisztikai vállalkozásokat, amelyek külföldieket szállásolnak el, írja a manna.ro.

Szentgróti csiga a franciák tányérjain 

Luxuséttermeket és nagykereskedelmi láncokat, a francia piac 10-12 százalékát látja el éticsiga-készítményekkel az egyetlen magyarországi, készterméket is gyártó csigafeldolgozó, a zalaszentgróti IMOFI S.R.W.S Kft., amely a magyar piacon is szeretne megjelenni - mondta a társaság műszaki vezetője szombaton az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!