Borüzleti menedzserképzés indul Tokaj-Hegyalján

A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute (TWBI) szeptemberben indítja el egyéves speciális oktatási programját. A Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével létrejött posztgraduális iskola nemzetközileg is magas színvonalú tananyaggal várja a hallgatókat.

Tokaj Wine Business Institute a neves külföldi borüzleti intézmények példájára alakult meg, oktatási és kutatási tevékenységet egyaránt végez. A TWBI megalapításával a Tokaji Borvidék a tervek szerint újra elfoglalja a regionális vezető szerepet a borszakmai képzés terén, és világszerte erősíti a hazai és regionális borszakemberek pozícióit, számol be a hírről az euronews.com portál.

Az intézet szakmai partnerségre lépett a dijoni székhelyű School of Wine & Spirits Business at Burgundy School of Business-szel (BSB), de olyan hazai szakemberekre is támaszkodik, akik eddig is sikeresen képviselték a magyar borszakmát a nemzetközi porondon.

Az egyedülálló menedzserképzésen megismertetik a hallgatókat a borászati, borgazdálkodási irányzatokkal, ezzel párhuzamosan olyan iparág-specifikus üzleti és közgazdasági ismeretekkel látják el őket, amellyel akár nemzetközi szinten is vezetőkké, úttörőkké válhatnak a borpiacon. Az angol nyelvű posztgraduális képzés során a hallgatók Wine Business Manager diplomát szereznek. 

Fiáth Attila elmondta, hogy 15-20 halgatóval szeretnék elkezdeni a képzést, a tandíj egy évre 6500 euró, de ösztöndíjakkal támogatnak egyes jelentkezőket. Nemcsak Magyarországról, hanem a környezőországokból is számítanak érdeklődőkre. Úgy véli, az export egyre nagyobb szerepet játszik majd a magyar borászatban is, ezért kulcsfontosságú, hogy ehhez megfelelő szakemberek álljanak rendelkezésre.

A teljes hír ITT található.

 

Forrás: Euronews


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.