Mégsem olcsóbb fapadossal utazni?

Mégsem olcsóbb fapadossal utazni? 

Laptársunk, az mfor.hu összehasonlította a fapadosok árait a nemzeti légitársaságok árszabásával. Meglepő a végeredmény.
Fapados-e a fapadosok utasbiztosítása?

Fapados-e a fapadosok utasbiztosítása? 

A statisztikák szerint a magyarok fele szokott utasbiztosítást kötni külföldi utazása előtt: vannak, akik a fapados repülőjegy foglalásakor bólintanak rá a cég biztosítási ajánlatára, míg mások inkább a klasszikus utasbiztosításokat preferálják.
Megugrott a kereslet a Eurowings nyári járataira

Megugrott a kereslet a Eurowings nyári járataira 

Az elmúlt hetekben jelentősen növekedett a foglalások száma a Eurowings nyári járataira, a Lufthansa-csoport fapadosa optimista, várakozásai szerint minden alkalmazottja újra teljes munkaidőben dolgozhat a csúcsidőszakban - írja az AIRportal.hu.
A brit fapados kirúgja alkalmazottainak egyharmadát

A brit fapados kirúgja alkalmazottainak egyharmadát 

Lassan újraindul a légiközlekedés, de az olcsó repülés úttörőjének számító Easyjet is leépítésekre kényszerül a koronavírus-járvány hatására, és flottáját is csökkenti.
Még egy görög üdülőjárat Budapestről a Ryanairrel

Még egy görög üdülőjárat Budapestről a Ryanairrel 

Új szezonális járatot jelentett be a Ryanair Budapestről: a fapados légitársaság hetente egy alkalommal repül a görögországi Mikonosz szigetére a nyári időszakban - írja az AIRportal.hu
Éjszakai repülési tilalom

Éjszakai repülési tilalom 

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között. A mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden sajtótájékoztatón.
Három év múlva nyithat Lisszabon fapados reptere

Három év múlva nyithat Lisszabon fapados reptere 

A korábbi hírekben szereplő dátumhoz képest jóval később, de egyre biztosabb, hogy Lisszabon második repteret kap. A portugál fővárostól dél-keletre egy félszigeten lévő katonai bázist alakítanak át a diszkont légitársaságok számára - írja az AIRportal.hu

Fapadosok nélkül eltűnnek a turisták Budapestről? 

Léket kaphat a budapesti turizmus növekedése, a magyar főváros elveszítheti a legnagyobb konkurenseivel, Béccsel és Prágával szemben megszerzett pozícióját, ha a fapadosokat vidéki repülőtérre száműzik - vélik a Világgazdaság által megkérdezett piaci szereplők.
A Wizz Air lett az év európai légitársasága

A Wizz Air lett az év európai légitársasága 

A Wizz Air ma bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet. A díjat Owain Jones, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója vette át az Airline Economics Growth Frontiers 2017 konferencia gálavacsoráján Londonban. 
Új járatokat indít a Wizz Air

Új járatokat indít a Wizz Air 

Jelentősen bővül London-Lutonban a magyar kötődésű Wizz Air, az eddigi egy gép mellé további négy érkezik, és új útvonalakat nyitnak jövőre, Lárnakába, Pozsonyba, Tallinnba, Lvovba és Tiranába - jelentette be a légitársaság.

Csaknem 25 százalékkal nőtt a Wizz Air eredménye 

Az árbevétel 921 millió euróról 24,8 százalékos emelkedéssel 1,1 milliárd euróra nőtt. Az eredmény mögött a kihasználtság és az ancillary értékesítés növekedése áll.

Összevonta két fapados leányát a Singapore Airlines 

A Singapore Airlines a nyár közepén összevonta két fapados leányvállalatát, a közép- és hosszútávú járatokat üzemeltető Scootot és a rövid- és középtávú útvonalakon közlekedő Tigerairt.

Változások a Ryanair poggyász szabályzatában 

Novembertől lépnek életbe az ír fapados változtatásai. 

Új útvonalat indít Budapestről a Wizz Air 

A légitársaság ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Berlin-Schönefeldre. 

Marokkói üdülőhelyre indul járat Budapestről 

Október végétől hetente kétszer repül a marokkói Agadirba a Wizz Air Budapestről. 

Nőtt az utasforgalom az easyJetnél 

Idén júliusban tudta növelni számait az easyJet, 8,9 százalékkal többen utaztak az európai légitársasággal, mint tavaly ebben az időszakban. 

Budapesten is toboroz az ír fapados 

Bővíti alkalmazottainak számát a Ryanair, ennek keretében a légitársaság Európa-szerte toborzónapokat hirdetett, többek között Budapesten is.

Jár a kártérítés a rossz helyre szállított utasoknak 

Több mint száz fogyasztót hagyott ott Pozsonyban a Ryanair – a légitársaságnak meg kell téríteni az utasok kárát a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint. 

Árháború jöhet a fapados légitársaságoknál 

Akár 9%-os árcsökkenés jöhet néhány járaton a közeli jövőben- közölte a Ryanair. Ugyanígy nyilatkozott nemrég az easyJet és a Wizzair is.

Új diszkont légitársaság repül majd Európába és a tengerentúlra 

Az Air France francia légitársaság újabb diszkont légitársaságot hoz létre európai és tengerentúli útvonalakra, miután hétfőn megkapta a legjelentősebb pilóta szakszervezet, az SNLP hozzájárulását is.

Törölte kijevi járatát a Ryanair 

A Ryanair törölte az ukrán piacra történő belépésének terveit, miután nem tudtak a kijevi repülőtérrel megyegyezni a fizetendő díjakról.  

6,6 milliárd euró bevétellel zárta az üzleti évet a Ryanair  

Hat százalékkal nőtt a Ryanair ír diszkont légitársaság adózott eredménye a március 31-én zárult pénzügyi évben az előző évihez viszonyítva.

Kedvezményekkel ünnepli 13. születésnapját a Wizz Air 

A Wizz Air utasai 141 célállomást fedezhetnek fel, és a születésnap alkalmából a légitársaság alacsony viteldíjain túl akár 30% kedvezményt is nyújt minden, ma éjfélig elvégzett foglalásra.

Már foglalhatók átszállásos jegyek a Ryanairnél 

Elindította az átszállásos repülőjegy értékesítést a Ryanair. Egyelőre még tesztüzem zajlik, de hamarosan akár a tengerentúlra is lehet majd jegyet foglalni. 

Jól indult a tavasz az easyJetnél 

Idén márciusban több mint 10 százalékkal többen - szám szerint 6.334.753-an - utaztak az easyJettel, mint tavaly ilyenkor, a járatok telítettsége pedig elérte a 92,7 százalékot. 

Nápolyba indít járatot a fapados Budapestről 

A Ryanair bejelentette, hogy a téli szezonban hetente kétszer indít járatot Budapestről Nápolyba. 

Vonat- és fapados jegyfoglalás az Amadeusszal 

Az Amadeus Content Rail & LCC online foglalórendszere több mint 25 vasúttársaság és 120 fapados légitársaság tartalmaihoz biztosít hozzáférést egy felületen.

A Wizz Air befektetője Chilében terjeszkedik 

A Wizz Air egyik tulajdonosa, az arizonai Indigo Partners befektetési cég bejelentette, hogy beszáll a dél-amerikai piacra. 

Utasszámbővüléssel nyitották az évet az európai fapadosok 

Európa mindhárom nagy diszkont légitársasága tíz százalékon felüli utasforgalom-bővülést ért el januárban az előző évihez viszonyítva - derül ki a légitársaságok által közzétett utasforgalmi statisztikákból.

Budapest és Amszterdam között indított járatot az easyJet 

Megérkezett az év első új járata Budapestre: az easyJet február 6-ától elérhető amszterdami útvonala már a nyolcadik desztináció a légitársaság Budapestről induló járatainak kínálatában.

Rekord nyereség a világ legnagyobb diszkont légitársaságánál 

Rekord nagyságú, 2,2 milliárd dollár adózott eredménnyel zárta a 2016-os évet a dallasi székhelyű Southwest Airlines, a világ legnagyobb diszkont légitársasága.

Kiváló évet zártak az európai fapadosok 

Növelték utasforgalmukat Európa nagy diszkont légitársaságai 2016-ban az egy évvel korábbihoz képest, decemberben a Ryanair, az easyJet és a Wizz Air is átlagon felüli bővülést produkált - derül ki a légitársaságok honlapján közölt utasforgalmi statisztikákból.

23 milliós utasforgalmat produkált a Wizz Air 

A Wizz Air újabb kiemelkedő évet zárt, amelyet rekordszintű utasforgalom, jelentős hálózatbővítés és az üzleti tevékenysége, valamint szolgáltatásai minőségének nemzetközi elismerése jellemzett. Az elmúlt 12 hónap során a diszkont légitársaság 9 repülőgépet adott flottájához, 16 új célállomást tett elérhetővé és több mint 100 útvonallal bővítette folyamatosan növekvő hálózatát.

Budapesten toboroz légiutas-kísérőket a fapados légitársaság 

Több mint kétezer fővel bővíti alkalmazottainak számát a Ryanair.

A Norwegian járataira hord rá a Ryanair 

A fapados légitársaságok többsége indulása óta elzárkózott az átszállási kapcsolatok tudatos biztosításától. A Ryanair most meglepőt lépett e téren: megállapodni látszanak a Norwegiannal, hogy annak hosszú távú járataival összehangolják menetrendjüket és utasaiknak átszállási lehetőséget biztosítanak.

Jól zárták a novembert a nagy európai fapadosok 

Növelték utasforgalmukat novemberben az előző évihez viszonyítva Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, az easyJetnél mérséklődött a töltöttségi mutató - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett utasforgalmi statisztikákból.

Több utast hozott a tél az easyJetnek 

A diszkont légitársaság utaslétszáma tovább nőtt novemberben.

Reszkethet a szakma, elindult a Ryanair utazásfoglaló oldala 

Nagy-Britanniában elindult a Ryanair Holidays utazásfoglaló oldal, a fapados légitársaság célja, hogy az utazási szektor Amazonjává váljanak.  

Egy évig biztos nem viszi vissza járatait a Wizz Air Marosvásárhelyre 

Mivel a munkálatok egy évig is elhúzódhatnak, legkevesebb ennyi időre költözött el a WizzAir a marosvásárhelyi repülőtérről, a kifutópálya korszerűsítésének időtartama alatt a kolozsvári repülőtérről (CLJ) működteti marosvásárhelyi járatait is a társaság.

Elhagyja Marosvásárhelyet a Wizz Air 

Kolozsvárra költözteti valamennyi marosvásárhelyi járatát a következő két hétben a Wizz Air, az egyedüli diszkont légitársaság, amely rendszeresen igénybe vette a Maros megyei tanács által üzemeltetett Transilvania repülőteret - közölte az Agerpres hírügynökség csütörtökön, az önkormányzat bejelentésre hivatkozva.

Növekvő utaslétszám, csökkenő töltöttség az easyJet járatain 

Erős őszi szezonnal számolhat idén ez easyJet: az elmúlt év hasonló időszakához képest 6,9%-os utaslétszám-bővülést könyvelhetett el a cég, ami több mint 440 ezer új utast jelentett. Így a társaság összesen 6.842.699 utast szállított októberben Európa-szerte. 

A Kanári-szigetekre és Szófiába indultak budapesti járatok 

A Wizz Air az elmúlt napokban három új járatot indított: a Kanári-szigetekre Budapest-Fuerteventura és Budapest-Lanzarote útvonalon, míg Bulgáriába a Budapest-Szófia útvonalon repül a légitársaság.

Több debreceni járatot indít a WizzAir karácsonykor 

Sűríti karácsonyi debreceni járatait a WizzAir légitársaság - közölte a debreceni repülőtér járatfejlesztési igazgatója.

Több utas az európai fapadosokon 

Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai szeptemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva, az erőviszonyok nem változtak: továbbra is a Ryanair a piacvezető.

Új bázist nyitott a Wizz Air Kutaisziben 

A Wizz Air szeptember 23-án a grúziai Kutaisziben ünnepélyesen megnyitotta 25. bázisát, egyúttal hét új útvonalon indít járatokat.

Jól teljesítettek az európai fapadosok 

Növelték utasforgalmukat augusztusban az előző évihez viszonyítva Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair és a magyar kötődésű Wizz Air kétszámjegyű növekedést produkált - derül ki a cégek honlapján közzétett utasforgalmi adatokból.

Netes átverés: nem osztogat ingyen repülőjegyeket a Ryanair 

Az interneten terjedő átverésre figyelmeztet a diszkont légitársaság.

Szingapúr – Athén: indul a világ leghosszabb fapados járata 

Jövőre indul a világ leghosszabb fapados légijárata Szingapúr és Athén között, jegyek egy útra 214 dolláros áron foglalhatók. Ezzel debütál az európai piacon a Scoot nevű szingapúri légitársaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!