Felvásárolná legnagyobb beszállítóját a Boeing

Felvásárolná legnagyobb beszállítóját a Boeing 

 A lépés valójában reintegráció lenne, hiszen a Spirit Aerosystems a Boeing alkatrészgyártó részlegének 2005-ös kiszervezésével jött létre.
Magyar csoport venne spanyol vonatcéget

Magyar csoport venne spanyol vonatcéget 

Nem örültek a potenciális magyar vevők annak, hogy a spanyol lapokban, majd a madridi tőzsdén is híre kelt, hogy a Talgo vasútgyártó céget magyarok vásárolhatják fel. Amikor egy ilyen ügyben nem zárnak jól az informális csatornák, annak több oka is lehet: valaki meg szeretné hiúsítani az üzletet, más befektetőt szeretne azzal, ha kiteszi a kirakatba az eladási szándékot, vagy felhajtaná az árat.
Blokkolná a Widerøe és a Norwegian házasságát a versenyhatóság

Blokkolná a Widerøe és a Norwegian házasságát a versenyhatóság 

A norvég versenyhatóság szerint kevesebb járatot és drágább repülőjegyeket eredményezne, ha a Norwegian felvásárolná a Widerøe-t, a diszkont cég szerint azonban az ügylet illeszkedik az európai konszolidációs trendekbe.
Olasz tulajdonosa lett a román Air Connect légitársaságnak

Olasz tulajdonosa lett a román Air Connect légitársaságnak 

Az Aeroitalia csaknem teljesen felvásárolta a két ATR 72-essel rendelkező román regionális céget, eközben az ITA Airways bepanaszolta az Aeroitaliát Alitaliáéhoz hasonló neve és arculata miatt.
Részesedést szerez az Air France-KLM Csoport a SAS AB-ben

Részesedést szerez az Air France-KLM Csoport a SAS AB-ben 

A SAS AB igazgatóságának döntése értelmében az Air France-KLM Csoport részesedést szerez a skandináv légicégben, emellett a légitársaságok kereskedelmi együttműködést is kötnek, ha a SAS kilép jelenlegi légiszövetségéből, a Star Alliance-ből.
Eladósorban a portugál légitársaság

Eladósorban a portugál légitársaság 

A British Airways anyavállalata, az IAG érdeklődését fejezte ki a portugál állami tulajdonú TAP légitársaság közelgő privatizációja iránt.
Felvásárolják a Szallas Group-ot

Felvásárolják a Szallas Group-ot 

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding vásárolja meg a Szallas.hu-t is üzemeltető, az elmúlt években nemzetközi szereplővé vált Szallas Groupot – közölte a cég menedzsmentje és tulajdonost képviselő PortfoLion Capital Partners. A varsói székhelyű e-kereskedelmi és médiavállalat-csoport a tranzakció zárása esetén várhatóan 82 millió eurót fizet a PortfoLionból és magánszemélyekből álló tulajdonosi körnek.
Kína felvásárolná az amerikai Forbes magazint

Kína felvásárolná az amerikai Forbes magazint 

Egy kínai állami vállalat felvásárolná a Forbes amerikai üzleti magazint 630 millió dollárért - jelentette a The Washington Free Beacon című konzervatív hírportál.
Húzós áron eladó a Morrisons-lánc

Húzós áron eladó a Morrisons-lánc 

Egy amerikai befektetési társaság veheti meg a több mint 500 egységből és kávézókból álló kiskereskedelmi céget, amely a negyedik legnagyobb a brit piacon.
A Wizz Air felvásárolta volna az Easyjetet

A Wizz Air felvásárolta volna az Easyjetet 

A brit fapados visszautasított egy felvásárlási ajánlatot, és bár hivatalosan nem erősítették meg, piaci források szerint a magyar hátterű diszkont cég lett volna a vevő, de túl keveset kínált - írja az AIRportal.hu.

A világ vezető all inclusive-hatalma lesz a Hyatt 

A Hyatt Hotels Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy vezető luxusüdülő-kezelési, utazási és vendéglátási szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, az Apple Leisure Group (ALG) készpénzben történő felvásárlásáról 2,7 milliárd dollárért. Az ügylet zárására várhatóan 2021 negyedik negyedévében kerül sor - közölte a cég az MTI-vel szerdán.

Vizsgálja a GVH a a Master Good és a SáGa Foods összefonódását 

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ellentmondó piaci adatok miatt eljárást indít a Master Good és a SáGa Foods összefonódásának ügyében - írja az MTI a versenyhatóság közlése alapján.

Az Amex GBT megvenné a Hogg Robinsont 

Pénteken látott napvilágot a hír, hogy megvenné az American Express Global Business Travel a brit Hogg Robinson Group-ot. A Skift.com úgy tudja, hogy 411 millió fontot, több, mint 144 milliárd forintot ér ez meg az Amexnek.

Részesedést venne egy amerikai légitársaságban a Qatar Airways 

Az American Airlines részvényeinek 10%-át szeretné felvásárolni a katari légitársaság. 

Megszületett a világ legnagyobb szállodalánca 

Miután a Marriott International befejezte a Starwood Hotels & Resorts Worldwide felvásárlását, létrejött a világ legnagyobb szállodavállata. 

Születőben a világ legnagyobb szállodaipari óriása 

Megvan a Starwood vevője, a szállodaláncot 12 milliárd dollárért veszi meg a Marriott International, amely ezáltal a világ legnagyobb hotelcége lesz.

Vevője akadt a lastminute.com-nak 

A svájci székhelyű Bravofly vásárolhatja meg a brit lastminute.com-ot a Sabre-től. A vételár a tizede lehet annak, amennyiért annak idején a Sabre megszerezte a céget.

Felvásárolhatja az Olympic Airt az Aegean Airlines 

Az Európai Bizottság jóváhagyta szerdán, hogy a görög Aegean Airlines felvásárolja vetélytársát, a szintén görög Olympic Airt.

Az Utazom.com portfóliójában a Vendegvaro.hu! 

Az alig több mint egy éves múltra visszatekintő utazom.com utazási iroda és magazin 2012 júniusától belföldi szállásfoglalással bővíti kínálatát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!