Erősödő grúz turisztikai marketing

Erősödő grúz turisztikai marketing 

Négyévszakos ország – így jellemezte Kristine Dzidziguri, az adjarai autonóm terület turisztikai hivatalának igazgatója hazáját, amely mára könnyen megközelíthető lett a magyarok számára, ugyanis a Wizz Air Budapestről közvetlen járatokat indít Kutaisziba, innen pedig nem nehéz megközelíteni a legfőbb nevezetességeket.
Ha kedveli a Borjomi ásványvizet, még most töltse fel gyorsan a készleteit

Ha kedveli a Borjomi ásványvizet, még most töltse fel gyorsan a készleteit 

Mert úgy tűnik, végleg bezárják a gyárat, ahol előállítják.
A csacsa, a hacsapuri meg a csurcsela

A csacsa, a hacsapuri meg a csurcsela 

A posztszovjet köztársaságot eddig többnyire Moszkván keresztül lehetett megközelíteni, ahová most a repülés nem ajánlott. Mégsem mondta le részvételét Grúzia – maradjunk most a hagyományos magyar elnevezésnél – a Hungexpo-n március 3-án nyílt Utazás kiállításon. Idén az ország egyik legszebb régióját, az Ajara autonóm köztársaságot helyezik előtérbe a Budapestre érkezett szakemberek.
Mongóliába és Grúziába is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

Mongóliába és Grúziába is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok 

Mongóliával és Grúziával is létrejött a megállapodás, így a hét végétől karantén- vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyarok ezekbe az országokba - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön délelőtt.
MyWay,your way, anything goes tonight

MyWay,your way, anything goes tonight 

A téli menetrendi időszak első forgalmi újdonsága, hogy vasárnap este óta közvetlen légi összeköttetés jött létre a magyar és a grúz főváros között. Az új grúz légitársaság egyik első külföldi desztinációja éppen Budapest lett - tudtuk meg hétfőn a Budapest Airporttól.
Kényszerleszállt a Wizz Air

Kényszerleszállt a Wizz Air 

A Reuters-re hivatkozó Szabad Európa Rádiót idéző Aerotime számolt be arról, hogy a Wizz Air Grúziából Lengyelországba tartó járata bombariadó miatt kényszerleszállást hajtott végre Bukarestben.
Grúzia: ősi kereszténység, Sztálin-kultusz és modern életérzés

Grúzia: ősi kereszténység, Sztálin-kultusz és modern életérzés 

A kulturális örökségek fellegvárába, Grúziába szervezett tanulmányutat az 1000 Út Utazási Iroda. A néhány nap során különös múltbéli időutazásban lehetett részünk, melyet egy csipetnyi nagyvárosi modernitás tett még izgalmasabbá.

Schengeni vízummentességet kapnak a grúzok 

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén jóváhagyta a vízumkényszer eltörlését a grúz állampolgárokkal szemben, így Grúzia állampolgárai maximum 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak a schengeni övezetben - közölte az Európai Parlament sajtószolgálata csütörtökön.

Újabb 50 millió ember utazhat be vízum nélkül az EU-ba 

Az Európai Unió döntött az ukrán és grúz állampolgárok vízumkötelezettségének eltörléséről.
MUISZ-tagok tanulmányútja Grúziában

MUISZ-tagok tanulmányútja Grúziában 

A GeoDiscovery grúz beutaztató iroda meghívására hat magyar utazási iroda képviselői vettek részt a kaukázusi országot bemutató utazáson.

A Selyemút vasútra vált 

Ázsiát és Európát a történelem folyamán a nagy nemzetközi kereskedelmi út, a Selyemút kötötte össze. Míg egykoron tevekaravánok szállították az árut a két kontinens között, addig a 21. században már a vasút szeli át az ősi tájakat. A Kaukázusban megvalósuló hatalmas beruházás révén megnövekedhet az Azerbajdzsán és Törökország közötti vasúti teherszállítás volumene.

Egyelőre sem Kijev, sem Tbiliszi nem számíthat vízummentességre 

Közzétette pénteken az Európai Bizottság az Ukrajna és Grúzia vízumliberalizációs akciótervéről készült jelentéseket, amelyek alapján egyelőre egyik ország sem számíthat arra, hogy a rigai Keleti Partnerség csúcstalálkozón döntés születhet a vízummentes utazásról.

Hol ér legtöbbet a pénzünk? 

Nyugat-Európában általában kevesebbet ér a magyar utazó pénze, mint a Balkánon, Egyiptomban vagy Grúziában. Lista készült a magyarok számára legjobb ár/érték arányú országokról. 

Keletre vagy délre utazzunk, ott többet ér a pénzünk! 

Nyugat-Európában általában kevesebbet ér a magyar utazó pénze, mint a Balkánon, Egyiptomban vagy Grúziában. Lista készült a magyarok számára legjobb ár/érték arányú országokról. 

Kulturális körúttal és gasztronómiával csalogat Azerbajdzsán és Grúzia 

Az idei Utazás kiállításon két kaukázusi ország, Grúzia és Azerbajdzsán mutatta be programjait. Úgy tűnik, hogy a térségben folyamatosan növekvő utaslétszám miatt nagy potenciált látnak a magyar utazóközönségben.

Grúzia misztikus világa elevenedik meg a magyar fotós kiállításán 

Grúzia misztikus világa elevenedik meg Balogh Ádám A Hold menyegzője című fotókiállításán, amely augusztus 11-én nyílik a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában Budapesten.

Kapacitást dupláz Grúziában a Wizz Air 

A Wizz Air a közeljövőben megduplázza kapacitásait Grúziában: három új nemzetközi útvonalat üzemeltet a kutaiszi repülőtérről.

Repteret nyitott a Wizz Air 

A Wizz Air csütörtökön elindította új nemzetközi diszkontjáratát a kijevi Zsuljani repülőtér és a grúziai Kutaiszi között - tájékoztatta a Turizmus Online-t csütörtökön a Wizz Air.

Mit kérdezett a jereváni gyümölcsárus a magyaroktól? 

A baltás gyilkos katonatiszt egy héttel ezelőtti kiadatása Azerbajdzsánnak komoly nemzetközi visszhangot kavart. A lépést követően Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal. Ilyen előzmények után indult szeptember 11-én 12 napos Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán körutazásra a Haris Travel Club turistacsoportja.

Burma, Grúzia és Szudán 

A három országban szinte egyidőben nyitott képviseletet a Hahn Air ez év novemberében.

Haris Travel: izgalmas újdonságok 

A megszokott minőségben, izgalmas újdonságokkal a közeljövőben jelenik meg a Haris Travel Club 2011. évi katalógusa. Az iroda a múlt évben új helyre települt. Október óta a Károly krt. 11. szám alatt, a korábbinál 50%-kal nagyobb alapterületen várják partnereiket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!