Haris Travel: izgalmas újdonságok

A megszokott minőségben, izgalmas újdonságokkal a közeljövőben jelenik meg a Haris Travel Club 2011. évi katalógusa. Az iroda a múlt évben új helyre települt. Október óta a Károly krt. 11. szám alatt, a korábbinál 50%-kal nagyobb alapterületen várják partnereiket.

A kulturális körutazásokra szakosodott iroda idei kínálatáról Haris Richárddal beszélgettünk. Az irodavezető hangsúlyozta, hogy nem várták ki a gazdasági válság megszűnését, és továbbra is nagyon sok úti célt kínálnak utasaiknak idén is. A megszokott programok mellett az idén újdonság lesz a desztinációk között Grúzia és Alaszka, valamint Tajvan körutazás. Alaszkára és a Yukon folyóra egyértelműen azért esett a választásuk, mert az amerikai elektronikus beléptetés bevezetése óta az eddiginél jóval többen utaznának az Egyesült Államokba. Az USA-ba már tavaly is több utasuk volt, mint a válságot megelőző években. Grúzia érdekes módon került bele a Haris Travel Club idei kínálatába: korábbi örményországi utazások nyomán a budapesti grúz nagykövetség megkereste és meggyőzte őket, hogy vegyék fel kínálatukba a másik kaukázusi országot is. Bécsi indulással, de Budapestről buszos transzferrel szervezik a programot. A különlegességek közül Haris Richárd kiemelte még Iránt, amelyet három éve programoznak nagy sikerrel. Idei újdonság, hogy az egyik iráni program („Irán haladóknak”) nem a megszokott látnivalókat járja be, hanem kelet-nyugati irányban szeli keresztül az országot, és az egykori Selyemút mentén viszi végig a turistákat. Azért igyekeztek új programot kitalálni Iránban, mert utasaiktól tudják, hogy azok, akik már jártak ott, vissza szeretnének menni, további látnivalókat felkeresni. Iránban belföldi viszonylatban nem vesznek igénybe légi közlekedést – ami a sűrűn előforduló balesetek miatt körültekintő döntésnek mondható –, hanem busszal szállítják az utasokat. A Haris Travel Club józan derűlátással tekint az idei év elé. Haris Richárd kiemelte, hogy érezhető ugyan a gazdasági pezsgés megindulása, az emberek közérzete is jobb lett, de tény, hogy a többség először adósságait törleszti. Az utazási hajlandóság várhatóan akkor nő meg érzékelhetően, ha javul a szélesebb rétegek komfortérzete. Visszaesést először 2008-ban tapasztaltak, de szerencsére azóta stabilizálódott az iroda forgalma. Összességében ezért a társaság nagyjából a tavalyival egyező forgalomra számít. Sikerként kezelik, hogy a drágább, tengerentúli utak iránt soha nem csökkent a kereslet, viszont a közepes árfekvésű, elsősorban európai utazások piacán várják az érdeklődés újbóli megnövekedését. A korábbiakhoz képest idén nagyobb példányban jelenik meg a Haris Travel Club katalógusa. Gőzerővel dolgoznak új honlapjukon is, amely a globális sztenderdeknek megfelelő, keresőre optimalizált online megjelenést biztosít majd a társaság számára. Az online felület modernizálásával nem titkolt céljuk a fiatalabb generációk hatékonyabb megszólítása. (x)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.