Múzeumkülönlegesség nyitotta meg kapuit Gyenesdiáson

Múzeumkülönlegesség nyitotta meg kapuit Gyenesdiáson 

Egy magánberuházás jóvoltából valósult meg egy igazi kuriózum a Surbi's Verkli Múzeum, mely november 8-án, ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit.
Kényelem, tisztaság és vendégszeretet

Kényelem, tisztaság és vendégszeretet 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület év elején kutatást végzett a partnerség jegyében az egyesület munkájáról, a nyugat-balatoni üdülőfalu turizmusáról. 
Idén tonikkal készül a Balaton Kávéja

Idén tonikkal készül a Balaton Kávéja 

Rendkívül izgalmas italok készültek a szombaton rendezett balatoni barista bajnokságon és koktél versenyen Gyenesdiáson. Némelyik annyira különleges volt, hogy a hétköznapi kávékedvelőnek várhatóan tátva maradna a szája, ha elé tennének egy adagot belőle - írja a Balatontipp.hu.
Gyenesdiási villámcsapás: 4 embert kellett kórházba vinni

Gyenesdiási villámcsapás: 4 embert kellett kórházba vinni 

Három sérültet a keszthelyi, egyet a szombathelyi kórházba vittek péntek délután, miután a gyenesdiási strandon belecsapott a villám egy fába, amely alatt álltak.
Jó szezont zárt Gyenesdiás

Jó szezont zárt Gyenesdiás 

Az idei szezon a megszokottnál kicsit lassabban indult Gyenesdiáson a további része azonban annál jobban alakult, derült ki a helyi szakemberek összegzéséből.
Gastro Card és Gyenesi Íz-lelő

Gastro Card és Gyenesi Íz-lelő 

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a helyi Turisztikai Egyesület partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére, összefogásukkal a nyár elején új akció indult. 
Új vendéglátós összefogás

Új vendéglátós összefogás 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére 2017. júniusában életre kel a Gyenesdiás Gastro Card.

Gyűlések napja Gyenesdiáson 

Március 29-én tartotta közgyűlését a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

Ezek a legkedveltebb balatoni strandok 

Az augusztus 19-én zárult osztályozás eredményét a nemzeti ünnepen, Gyenesdiáson ismertette a versenyt kiíró Balatontipp főszerkesztője, Győrffy Árpád a vendéglátók, Gál Lajos polgármester és Czankáné Szalóky Szilvia, a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület elnöke társaságában. Az idei főszezon végén a balatongyöröki Községi strand nyert.

Tisztújítás a Gyenesdiási Turisztikai Egyesületben 

Új elnökhelyetteseket választottak a Gyenesdiási Turisztikai Egyesületben.

Közelebb kerülhet a természethez Gyenesdiáson 

A Keszthelyi-hegység közel 400 millió forintos ökoturisztikai fejlesztésének központi elemeként avatták fel csütörtökön Gyenesdiáson a Természet Háza elnevezésű látogatóközpontot, amely kiindulópontjaként szolgálhat a gyalogos, kerékpáros vagy lovas turistáknak.

Megújult a gyenesdiási wellness hotel 

Befejeződött a gyenesdiási Wellness Hotel Katalin közel 370 millió forintos fejlesztése, a beruházáshoz a négycsillagos szállodát üzemeltető cég 184,6 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Pályázatán - közölte a Haus Kati 97’ Bt. ügyvezetője az MTI-vel.

Aktív turizmus és gasztronómia Nyugat-Balatonon 

A Nyugat-Balaton térsége bővelkedik látnivalókban és programlehetőségekben. Keszthely, Hévíz, Zalakaros, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök változatos természeti, kulturális és egészségturisztikai élményeket kínál a szezononként változó vendégkörnek.

Minizuhany is lett a gyenesdiási strandon 

A nyugat-balatoni családbarát üdülőfalu gyermekképviselő testületének nyári előterjesztései között szokatlan igények szerepeltek: kalandtúra szervezését és a strandra mini-zuhany kialakítását kérték a polgármestertől. Az igényeket jogosnak találta a település vezetése, elkészült a gyermekbarát zuhanyzó, és augusztus 21-én indul a kalandtúra.

Ingyen desszert jár a gyerekeknek a családbarát magyar üdülőfaluban 

Gyenesdiás, a nyugat-balatoni üdülőfalu a héten újabb kezdeményezést indított útjára a településre érkező családoknak kedvezve. 2013. május 27-től ingyenes desszert jár minden gyermeknek, aki a családjával azon 9 étterem egyikében étkezik, amely csatlakozott a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület legújabb családbarát akciójához.

Újra nyílik az állatpark Gyenesdiáson 

Pénteken nyit újra és a hosszú hétvégén ingyenesen látogatható az őshonos háziállatokat és vadfajokat bemutató Festetics Imre Állatpark Gyenesdiáson.

Bormúzeum nyílt Gyenesdiáson 

Megnyílt pénteken a Darnay Bormúzeum Gyenesdiáson: restaurálták az 1644-ben épült, összesen 1700 négyzetméteres területen elhelyezkedő pincét és a présházat, az udvarban pedig szőlészeti kiállításnak helyet adó pajtát építettek.

Januártól életbe lép a turizmus törvény 

Örömteli hírrel lepte meg a hallgatóságot a gyenesdiási Országos TDM konferencián Balogh Károly. A TDM-szövetség elnöke bejelentette: januártól életbe lép a turizmus törvény. Nem nálunk, Karintiában.

Diási Játékstrand a Strandok Éjszakáján 

A gyenesdiási Diási Játékstrand is csatlakozott a Strandok Éjszakája kezdeményezéshez.

Országos rendezvény Pünkösdkor Gyenesdiáson 

Május 25-én veszi kezdetét a Gyalogtúrázók XIX. Országos Találkozója, amelynek ebben az évben Gyenesdiás ad otthont.

Állatbemutató nyílik a Balatonnál 

Állatbemutatót épített a Bakonyerdő Zrt. Gyenesdiás és Keszthely határában, amely az elkerülő út mellett május 26-tól nyitja meg kapuit - közölte a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-érdeklődésére csütörtökön.

Új irodát avattak Gyenesdiáson 

A közelmúltban felavatták a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület és ezzel együtt a Tourinform Gyenesdiás új irodáját. 

Újra nyit a BAB 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület beruházásában 2011-ben létrejött Első Balatoni Hal- és Termelői Piac, rövidebb nevén BAB, 2012. április 14-én nyitja meg újra kapuit.

Készül Gyenesdiás desztináció fejlesztési stratégiája 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület január 17-én tartott kibővített választmányi ülésén nyilvános fórumon mutatták be Gyenesdiás desztináció fejlesztési stratégiájának tervezetét, melynek fókuszában a turizmus áll.

Véget ér a balatoni hekk hegemónia? 

Nagyot fejlődött Gyenesdiás a közelmúltban, tizennyolcmillió forintos beruházással Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac (BAB) néven június elején megnyílt a Balaton első hal- és termelői piaca a településen.

Könnyebb lesz a kirándulás a Keszthelyi-hegységben 

Április 8-án nyitja meg ünnepélyes keretek között a Keszthelyi-hegység túraútvonalait Bubla Zoltán a TDM konzorciumvezető Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke és Gálné Németh Ildikó a Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke. 

Ötcsillagos szálloda Gyenesdiáson 

Két aláírt szándéknyilatkozat után várhatóan márciusban köt szerződést Gyenesdiás önkormányzata egy német befektetővel, ötcsillagos szálloda építésére
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!