Ötcsillagos szálloda Gyenesdiáson

Két aláírt szándéknyilatkozat után várhatóan márciusban köt szerződést Gyenesdiás önkormányzata egy német befektetővel, ötcsillagos szálloda építésére

Gál Lajos (független) egyelőre nem kívánta megnevezni a beruházót, de azt elmondta, hogy Svájcban és Németországban több szállodával és szórakoztatóparkkal is rendelkezik, és a gyenesdiási hotel megépítésével lépne be a magyar piacra. Reményei szerint nemcsak a luxusszálló épülne meg, hanem olyan szolgáltatásokat is hozna, amelyekkel meghosszabbítaná a balatoni szezont, de a sármelléki repülőtér közelsége is felkeltette az érdeklődését.

A 2,5 hektáros partközeli területen úgy épülne meg a hotel, hogy az önkormányzat értékesítené a tulajdonában lévő 1,7 hektáros területet, a parti sávot - a jelenlegi horgásztanyát - bérbe adná, s a környékbeli, kihasználatlan zagytereket parkosítanák. A 8,4 milliárd forint értékű, 200-250 szobásra tervezett beruházás legalább 80-100 munkahelyet jelentene.

A kiviteli tervek Németországban készülnek, de magyar tervezőiroda véglegesíti őket. Az önkormányzat a telekmegosztásoknál, a szabályozási terv módosításánál és az erdőterület letermelésének előkészítésénél tart, hogy rendezett tulajdoni viszonyokkal tudja aláírni a szerződést.

Gál Lajos hozzátette: nagy eredménynek tartja, hogy a Balaton-parton további nyolc önkormányzatot is érintő kihasználatlan zagyterek gondja részben talán megoldható a beruházás révén. Gyenesdiáson mintegy 40 hektár ilyen terület van, ami nem természetvédelmi, hanem kivett területnek számít, de parkosítással, sétányok építésével szeretnék a település lakói és az odalátogatók számára is hasznossá tenni. (MTI)


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.