Jó szezont zárt Gyenesdiás

Az idei szezon a megszokottnál kicsit lassabban indult Gyenesdiáson a további része azonban annál jobban alakult, derült ki a helyi szakemberek összegzéséből.

Mint Kovács Judit, a gyenesdiási Tourinform iroda vezetője elmondta, a vendégek nagyon pozitívan fogadták a strandon elvégzett fejlesztéseket, a keleti oldalon rendbe tett pázsitot, az új napozóstégeket, játszótéri elemeket, napvitorlákat, a sétányok lekövezését, a gyerekkuckót, a felújított, bővített sportpályákat.

A település turisztikai szolgáltatóit a mintegy százfős tagsággal rendelkező Gyenesdiási Turisztikai Egyesület fogja össze. A tagságát jelentős részben szálláshelyek, vendéglátóegységek, programokat biztosító helyek adják.

Az idei szezon újdonsága volt a Gasztro Kártya bevezetése, amivel az egyesületben tagsággal rendelkező helyi vendéglátóhelyek felé szeretnék irányítani a faluban megszállókat. Az ingyenes kártya alapján az érintett vendéglátóhelyek a tagoknál megszálló vendégek számára 10 százalék kedvezményt biztosítanak az a’la carte fogyasztásból. A kártya érdekessége, hogy maguk a tagok is kedvezményt kapnak rá.

Ezzel akarják ösztönözni, hogy ők is megismerjék a helyi vendéglátóhelyeket, és ajánlják a vendégeiknek.

A szezonról konkrét forgalmi adatok még nincsenek, de Kovács Judit szerint a szállásadók, a vendéglátóegységek és a programok működtetői is pozitívan nyilatkoznak az eredményekről.

Kovács Judit szerint továbbra is nagy kihívás a tavasz és az ősz kínálatának fejlesztése - olvasható a Balatontipp oldalán. 


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.