Gyorsul a közlekedés Hévíz környékén

Gyorsul a közlekedés Hévíz környékén 

Gyorsforgalmi úton is meg lehet majd közelíteni a sármelléki repülőtérről Hévízet, ha megépül az M76-os újabb, Balatonszentgyörgyöt és Sármelléket összekötő szakasza, illetve az innen Keszthely és Hévíz határáig vezető, szintén négysávos bekötőút - írja a Magyar Nemzet.
Menetrend szerinti járatok is érkeznek majd Sármellékre

Menetrend szerinti járatok is érkeznek majd Sármellékre 

A repülőteret a Nyugat kapujának szánják, amely a felújítás után európai színvonalú, korszerű légikikötőként működhet.

A két német charter sem jöhet szeptemberben Sármellékre 

Jött a héten egy légi járat Hévízre, talán idén ez volt az utolsó.
Ősztől indul a pilótaképzés Sármelléken

Ősztől indul a pilótaképzés Sármelléken 

Európában a következő 20 évben évente 7 000, világszerte a következő két évtizedben több mint 700 000 új légitársasági pilótára lesz szükség.

Hamarosan érkezik a Lufthansa első charter járata a Hévíz-Balaton Airportra 

Az Airbus A319-es, 130 férőhelyes, Frankfurt-Sármellék-Frankfurt vonalon közlekedő gépet Papp Gábor, Hévíz város polgármestere és Könnyid László, Hévíz város tiszteletbeli németországi nagykövete fogadja.
A tavalyihoz hasonló utaslétszámra számítanak Sármelléken

A tavalyihoz hasonló utaslétszámra számítanak Sármelléken 

A Düsseldorfból és Berlinből, valamint a Frankfurtból érkező első charterjáratokkal szombaton megkezdődik az idei nagygépes repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol ebben az évben a tavalyihoz hasonló utaslétszámra számítanak - mondta a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere.

Hétvégén landolnak az év első charterjáratai Sármelléken 

Érkeznek az első németországi charterjáratok a Hévíz-Balaton Airportra.

Orosz karácsonyozók Hévízen: nagy géppel jöttek, de kevesebben 

246 orosz turista érkezett Sármellékre január 2-án a UTair járatával, a Hévíz-Balaton Airporton még korábban nem szállt le ilyen nagy befogadóképességű gép. Bár a Magyarországra érkező orosz turisták száma még mindig csekély, egyes körülmények mégis bizakodásra adnak okot.

Londoni, frankfurti és brüsszeli járatok is indulhatnak Sármellékről 

A tavalyihoz képest minimális emelkedéssel 23,5 ezerre nőtt idén a sármelléki Hévíz-Balaton Airport utasforgalma, jövőre a moszkvai mellett londoni, frankfurti és brüsszeli menetrend szerinti járatok indítását tervezik - mondta el a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere kedden az MTI megkeresésére.

Nyugatról és keletről is jönnek az utasok 

Április közepén megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren – a Hévíz-Balaton Airportra idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is elképzelhető.

A tavalyinál sokkal jobb repülési szezont várnak Sármelléken 

Megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren - a Hévíz-Balaton Airportra a tavalyi 22 ezerrel szemben idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is felmerülhet.

Az oroszok újra Sármelléken vannak 

Az orosz karácsonyi iskolai szünet végéig – január 10-ig – öt repülőjáratpár köti össze a moszkvai és a sármelléki repülőteret, hogy közel ezer turistát hozzanak a hévízi szállodákba.

Közel felére csökkenhet idén a Hévíz-Balaton Airport nagygépes forgalma 

Bár van még pár hónap az évből, úgy néz ki, hogy a Hévíz-Balaton Airport eddigi idei nagygépes utasforgalma alaposan megsínylette az oroszországi járatok kiesését. Ugyanakkor a többi légitársaság egész jól áll. A repülőtér illetékeseit egy, a Turizmus Trendben hamarosan megjelenő cikk kapcsán kerestük.

Befejeződött az egykor katonai objektumként működő sármelléki repülőtér kármentesítése 

Több mint ötéves munkával, mintegy 4,3 milliárd forintos európai uniós forrás felhasználásával kármentesítették az egykor szovjet katonai objektumként működő zalavári-sármelléki repülőtér területét.

Elindult a Sármellék-Antalya charterjárat 

A Hévíz-Balaton Airport kifutópályájára június 16-án érkezett meg a Freebird Airlines A320-as gépe FHY 632-es járatszámmal.

Megkezdődött a repülési főszezon Sármelléken 

Megnyílt az idei repülési főszezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton szombaton a Lufthansa Regional Frankfurtból érkező Canadair Jet repülőgépének landolásával, amelynek fedélzetén 77 utas érkezett Magyarországra.

Idén 11 város érhető el a sármelléki repülőtérről 

A legtöbb járat a beutazó turizmust szolgálja, Antalya a kivétel. A Hévíz-Balaton Airport 2015-ös menetrendje.

Minden feltétel adott a sármelléki repülőtér működéséhez 

Egy hete adtunk hírt arról az MTI segítségével, hogy milyen szezonra, forgalomra számítanak az idén a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A múltkori információk kiegészítéseként a repülőteret üzemeltető Kft. vezetőjét arról kérdeztük, nem jelent-e gondot, hogy a hírek szerint még mindig nem zárultak le az eszközök értékesítése kapcsán felmerült viták.

33 ezer utas a sármelléki repülőtéren 

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport utasforgalma csaknem ötödével, 33 ezerre bővült tavaly 2013-as évhez képest, döntően az orosz vendégeknek köszönhetően - mondta a reptér ügyvezető igazgatója kedden az MTI megkeresésére.

37 utas érkezett az első Prága-Sármellék járaton 

Megérkezett az első menetrend szerinti járat Prágából a sármelléki repülőtérre, a Czech Airlines (CSA) Prágából a Hévíz-Balaton Airportra közlekedő járata hétfőn kora délután landolt.

Nem orosz befektetők pályáznak a sármelléki reptérre 

A brit cégnek magyar kötődése is van.

Magyar vállalkozóé vagy brit cégé lesz a sármelléki reptér? 

Ketten is megerősítették vásárlási szándékukat, Széles Gábor nagyvállalkozó és egy brit cég.

Novemberig repülhetünk Prága és a Balaton között 

A Hévíz-Balaton Airport és Prága között az utasok számára a Czech Airlines (CSA) július 28-án új, szezonális járatot indít, amelyek hétfőnként működnek majd az idei nyári szezon végéig, és a légitársaság ATR 72-es repülőgépekkel szállítja majd az utasokat. Ezt kedden, július 1-jén a fővárosban megtartott sajtótájékoztatón jelentették be.

A Balatonról Prágába a Czech Airlines-szal 

2014. július 28-tól, hétfőnként heti rendszerességgel közlekedik a Czech Airlines menetrendszerinti járata Prága és a Hévíz-Balaton Airport között. 

Így csábítanak még több orosz turistát Magyarországra 

Orosz turisták Magyarországra csábítása érdekében egy új turisztikai kiadvány, az Airport Magazin létrehozására együttműködési megállapodást írtak alá a sármelléki Hévíz-Balaton Airport és a Debrecen Airport vezetői kedden a debreceni repülőtéren.

Az első menetrend szerinti orosz járat Sármelléken 

Közel 180 utassal a fedélzetén szállt le vasárnap délelőtt Sármelléken az első orosz menetrend szerinti repülőgép, amely ezentúl hetente szállítja az utasokat Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között.

A Mutsch Reisen bővíti hévízi charterei számát 

Április közepétől már Svájcból, a bázel-mulhouse-freiburgi Euroairport-ról és a németországi Baden-Württemberg tartományban található Friedrichshafen repülőtérről is hetente indulnak charter járatok a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtérre október végéig. Eddig Frankfurtból, Düsseldorfból, Hamburgból és Berlinből fogadtak repülőgépeket - közölte kedden a Magyar Turizmus Zrt.

Moszkva-Balaton járatot indít a UTair 

A járat március 23-tól közlekedik.

Egész éves üzemre készül Sármellék 

A Balaton déli csücskében, a nagy üdülőhelyektől 18-20 km-re terül el a Dunántúl legnagyobb repülőtere, a korábbi szovjet katona bázis helyén kialakított Balaton, FlyBalaton, majd 2012 áprilisától Hévíz-Balaton névre keresztelt repülőtér.

Németországi charterekkel indult a sármelléki szezon 

Négy németországi nagyvárosból érkező charterekkel indult szombaton az idei repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol vasárnaptól hetente két új moszkvai járatot is fogadnak, jelentősen bővítve ezzel az utasforgalmat.

Közel 20 ezer utast szolgált ki 2012-ben a Hévíz-Balaton Airport 

Terv felett teljesítette a tavalyi évet a Hévíz-Balaton Airport.   

Dupla charter jár áprilistól Moszkvából Hévízre 

Hévíz jól ismert úti cél az orosz piacon, köszönhetően a város erős kinti marketingtevékenységének, de az orosz turisták egyre szívesebben próbálnak ki más dunántúli gyógyvárosokat is, árulta el lapunknak Baranov Alexander, az 1000 Út Utazási Iroda vezetője. 

Ideiglenesen leállt Sármellék 

A havazás miatt január 24-ig bezárt a sármelléki repülőtér - tájékoztatta a Hévíz-Balaton Airport ügyvezetője pénteken az MTI-t.

Sármellékre jön az Air Baltic 

Az airBaltic lett légitársaság és a Hévíz-Balaton Airport Kft. hároméves megállapodást kötött arról, hogy közvetlen légi összeköttetést hozzanak létre a rigai nemzetközi repülőtér és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között - jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nem zár be télen a sármelléki reptér 

A korábbi évekkel ellentétben az idén télen nem zár be a sármelléki repülőtér, a németországi charterjáratok szezonzárása után novemberben és decemberben a keleti piacokról várhatók újabb gépek - közölte a Hévíz-Balaton Airport Kft. felügyelőbizottságának elnöke pénteken az MTI érdeklődésére.

Török-magyar üzletember találkozót tartottak Hévízen 

Aláíráshoz közeli állapotban van egy 250-300 millió eurós török telekommunikációs beruházás szerződése, illetve tárgyalások kezdődnek a világ második legnagyobb üveggyártó cégének magyarországi befektetéséről - közölte a Török-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Hévízen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!