Így ünneplik a húsvétot Palócföldön

Így ünneplik a húsvétot Palócföldön 

Április 7-10 között a Budapesttől egyórányira található Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással ünnepel.
Bezárt Hollókő népszerű étterme

Bezárt Hollókő népszerű étterme 

A világörökségi falu népszerű étterme, a Hollóköves Bisztró tavaszig nem fogad vendégeket, amikor is egy teljesen új éttermi branddel mutatkozik majd be.
Látogatható a megújult hollókői vár

Látogatható a megújult hollókői vár 

Hollókőn pünkösdkor nyílik meg újra a felújítás miatt csaknem két éve bezárt vár. Vasárnap és hétfőn várnapokat rendeznek a Nógrád megyei faluban, ahol megelevenednek a régi pünkösdi népszokások, és az ófalu ismét ünnepi díszbe öltözik - tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden.
Idén négy napig tart a Hollókői húsvéti fesztivál

Idén négy napig tart a Hollókői húsvéti fesztivál 

Két év szünet után rendezik meg újra az idén négy napig tartó, pénteken kezdődő Hollókői húsvéti fesztivált; folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a Nógrád megyei világörökségi faluba látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden.
Azt kérik a helybéliek, senki ne menjen húsvétkor Hollókőre

Azt kérik a helybéliek, senki ne menjen húsvétkor Hollókőre 

Idén húsvétkor azt kérik Hollókő lakói: ne menjenek hozzájuk a turisták a járvány miatt.
Több milliárd forint támogatást kapnak a világörökségi helyszínek

Több milliárd forint támogatást kapnak a világörökségi helyszínek 

Több új, eddig nem látogatható helyszín válhat elérhetővé a turisták számára és családbarát beruházások is megvalósulhatnak 11,5 milliárd forintból Magyarország világörökségi helyszínein. A GINOP-7.1.6-16 pályázati konstrukció többek között Hollókőn, Pannonhalmán, Pécsett és a Tokaji borvidéken ad lehetőséget a fejlesztésekre.
Pénzt kap két világörökség

Pénzt kap két világörökség 

Huszonöt mikro-, kis- és középvállalkozás 5,5 milliárd forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében versenyképességének és termelékenységének erősítésére, amellyel csaknem 11 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg - jelentette be pénteken Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Hozzátette: ezen felül 2 milliárd forint támogatást ítéltek meg turizmusfejlesztésre is.
Kiválósági Tanúsítványt nyert a Castellum Hotel Hollókő

Kiválósági Tanúsítványt nyert a Castellum Hotel Hollókő 

Kiválósági Tanúsítványt nyert a Castellum Hotel Hollókő****. Ezt az elismerést azok a szálláshelyek érdemlik ki, amelyek az elmúlt év során folyamatosan nagyszerű értékeléseket kaptak a TripAdvisoron. 
Algarve és a Kanári-szigetek a Neckermann nyári újdonságai között

Algarve és a Kanári-szigetek a Neckermann nyári újdonságai között 

Világörökségi helyszínen, Hollókőn tartotta két napos országos partnertalálkozóját a Neckermann utazási iroda. A nemrég nyitott négycsillagos Hotel Castellumban megjelent 150 résztvevőnek bemutatták az iroda 2017-es nyári kiadványát is.
Négycsillagos szállodát adtak át Hollókőn

Négycsillagos szállodát adtak át Hollókőn 

Négycsillagos wellness szállodát adtak át pénteken Hollókőn, a Nógrád megyei világörökségi faluban.

Budai Vár helyett Hollókő? 

Teszi fel a kérdést a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft., miután a budai Várban megváltozott a turistabuszok forgalmi rendje, ami kellemetlenségeket okozhat a Budapestre látogatóknak.

Húsvét mellett melyik ünnepre készülnek legjobban hollókőiek? 

Ha Húsvét, akkor Hollókő, vallják azok a tízezrek, akik csak ezen az ünnepen látogatnak el a faluba. Pedig Hollókő egész évben várja a látogatókat, Pünkösdkor is - hívta fel a figyelmet a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.

Hotel a magasban 

Hotel a magasban

Tanulmányúttal ünnepelte a Föld Napját a MABEUSZ 

Kellemes tavaszi időben, a Föld Napján indultunk a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) által szervezett tanulmányútra, ahol két, egymástól nagyon különböző település titkait, újdonságait ismerhettük meg. Először Poroszló felé vettük az irányt, majd Hollókőt látogattuk meg.

Egyszer volt, hol nem volt... 

Nézzük a várat a magasban, ahol állítólag hollók tanyáznak ma is, hallgatjuk a mesét kevély várúrról, elrabolt lányról, harcias dadáról. Közben a mesebeli környezetben gyönyörködünk: haranglábból kinőtt kistemplomban, Böske néni házában, ahol kis kézműves pékséget rendeztek be, Vince Irénke palóc hímzésekkel teletűzdelt bemutatótermében.

Felújított vár, mesejátszótér, táncház: kétmilliárd forintból újult meg Hollókő 

Kétmilliárd forintos turisztikai fejlesztést adtak át a világörökségi Hollókőn pénteken; a másfél évig tartó kiemelt beruházásban többek között felújították a középkori várat, emellett mesejátszótér és táncház is épült a Nógrád megyei faluban.

Egy hónapra bezár a hollókői vár 

Hétfőtől egy hónapra bezárják a világörökségi Hollókő várát, ez idő alatt fejezik be a turisztikai fejlesztéseket - mondta a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nyílt napokon látogathatjuk a felújított hollókői várat 

Véget ért Hollókő várának mintegy egyéves felújítása, amelynek köszönhetően látogathatóvá vált például az Öregtorony. Szombaton és vasárnap nyílt várnapokra várják a látogatókat a Nógrád megyei világörökségi faluban - közölte a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden.

Gyönyörű fotókon a hagyományőrző húsvét 

Húsvéti népszokások egykor, melyeket ma is őriznek.

Palócok, parasztkomédia és sárkányeregetés húsvétkor 

A trivago.hu utazási weboldal a közelgő ünnep alkalmából összeállított egy toplistát a legjobb húsvéti úti célokról vidéken. Az 5 város hagyományőrző programjaival, kulturális látnivalóival vívta ki magának az elismerést; mindegyik tökéletes választás egy családi hosszú hétvégéhez.

Hollókő főgúnárját keresik a Szent-Márton napi vigasságon 

Szent Márton-nap tiszteletére hetedszer rendeznek ünnepi vigasságot Hollókőn szombaton. Szent Márton a község védőszentje is, tiszteletére szentelték a világörökség ófalu jelképének számító fatornyos templomot is – mondta el a település polgármestere az MTI kérdésére.

All inclusive ajánlattal vár Hollókő 

Kétmilliárdos fejlesztés nyitóünnepét is tartják április 4-6. között a „Palóc Mekkában”.

Nem lesznek idén hollókői várjátékok 

Elmaradnak a hagyományos augusztusi várjátékok Hollókőn, a programok megrendezését a világörökségi faluban zajló turisztikai beruházás nem teszi lehetővé - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Látta már gyönyörű várainkat a magasból? 

Hét magyar vár légi felvételeit tekintheti meg.

Hollókő túl van a nehezén 

Július közepére sikerült az Ófalu korábbi útjának teljes burkolatát felszedni, és előkészíteni azt a terület újraburkolására A "Próbáljon szerencsét Hollókőn" elnevezésű, ÉMOP-2.1.1/A-12-k-2012-0005 azonosítószámú projekt megvalósítása során a település átesett az egyik legnehezebb pontján.

Bezárt a Hollókő Vára 

Felújítási munkálatok miatt hónapokig nem látogatható a vár. Az önkormányzat célja egy autentikus, 14-15. századi várkép és várélet létrehozása, bemutatása.

Átadták a felújított falumúzeumot Hollókőn 

Megújult Hollókőn a falumúzeum és a vendégházként működő Bátki-ház. 

Tokaj, Pécs, Budapest - új filmek a világörökségekről 

Elkészült az utolsó három rész is abból a filmsorozatból, amely hazánk világörökségeit mutatja be. 

Az ösztönzés és újragondolás nem elég! 

Hamarosan lezárul a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepció társadalmi egyeztetése. Az anyaggal kapcsolatban részletesen véleményt juttatott el szerkesztőségünkbe Karsai Árpád turisztikai tanácsadó, amelyet alább leközlünk.

Kilenc európai világörökségi helyszín képviselője érkezik Hollókőre 

Hollókő Község Önkormányzata két éve nemzetközi együttműködési témájú pályázatot adott be az Európai Unió által meghirdetett ’Interreg IV.C’ programra. 

Hollókő örök? 

A harminc szerző együttes alkotását, a „Hollókő öröksége” címmel megjelent kötetet június 24.-én mutatták be az alkotók és a falu örökségvédelmén dolgozó szakemberek a FUGA nagytermében. A hihetetlen precizitással és korabeli képanyaggal összeállított, NKA-támogatásban megszülető ICOMOS-kiadvány nem egyszerűen csak egy könyv, amely 282 oldalon, 34 tanulmányban eleveníti fel a műemlékesek és a falu lakosságának együttes értékmentő munkáját, annál jóval több, hiszen ahogy hallhattuk a bemutatón: ez a falu egy egész világ!

Élő falu, viruló ötletek 

2013 Hollókő számára több szempontból is fontos esztendő. A település a 25. évfordulóját ünnepli annak, hogy az UNESCO Világörökség Bizottsága Budapest mellett elsőként vette fel a világörökségi listára. 2013 a megújulás éve Hollókőn: az ékszerdoboz-falu nagy dobásra készül.

Hollókő önkormányzata lesz a világörökségi helyszín gondnoka 

Hollókő önkormányzatát kérte fel Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a világörökségi terület gondnokságára, a megbízás hét évre szól.

Megvan az első hivatalos lista a hungarikumokról 

Hungarikum lett a mohácsi busójárás, a matyó népművészet és az összes UNESCO-világörökségünk.

Középkori kalandok Hollókőn 

Augusztus 20-án ismét középkori időutazásra hívja Hollókő az érdeklődőket, ekkor rendezik meg ugyanis a már hagyományosnak számító Hollókői Várjátékokat.

Folytatja a világörökségi egyeztetést Hollókő és Torockó 

Torockó és Hollókő közös célja ugyanis, hogy Torockó Hollókő társított partnereként váljon a világörökség részévé.

Hollókőé lett a világörökségi vagyon 

Nógrád megye önkormányzata ingyenesen adta át Hollókő önkormányzatának a világörökségi település ófalui részében lévő ingatlanokat - ezt sajtótájékoztatón jelentették be a megállapodás aláírása után szerdán, Salgótarjánban.

Négy új turisztikai attrakció Nógrádban 

Szeptember 30-án négy helyszínen, Balassagyarmat-Nyírjesen, Diósjenőn, Hollókőn és Szendehely-Katalinpusztán összesen közel 574 millió forint értékű turisztikai beruházást adnak át. Az erdei környezetben elkészült turisztikai attrakciókhoz közel 500 millió forint pályázati forrást biztosított a Magyar Állam és az Európai Unió az Észak-Magyarországi Operatív Programon keresztül.

Kerékpárút Szlovákiából Hollókőre 

Kerékpárúttal kötik össze a közeljövőben a szlovákiai Murányt és a magyarországi Hollókőt. A két nemzetközileg ismert idegenforgalmi célpont és látványosság ilyen összekötésében egy határokon átnyúló projekt keretében a szlovákiai Besztercebánya megye és a magyarországi Nógrád megye egyezett meg.

Európai különdíjas Hollókő 

A Nógrád megyei Hollókő nyerte el idén a francia nemzeti innovációs megfigyelő intézet Territoria Europe elnevezésű díját.

Van létjogosultsága Nógrádban a térségi TDM-nek 

Kedden tartották meg Hollókőn a nógrádi térségi TDM nyitó rendezvényét.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!