Napi három járat Hongkongba novembertől

Napi három járat Hongkongba novembertől 

Az Emirates bejelentette, hogy 2023. november 1-jétől egy harmadik napi járatot indít Hongkongba, hogy kiszolgálja a megnövekedett utazási igényt.
Hongkongé a világ eddigi legdrágább turisztikai kampánya?

Hongkongé a világ eddigi legdrágább turisztikai kampánya? 

Félmillió ingyen repülőjegyet oszt ki Hongkong külföldieknek, hogy fellendítse a koronavírus-járvány miatt lebénult turizmusát.
Hongkong két év után újranyit a külföldi turistáknak

Hongkong két év után újranyit a külföldi turistáknak 

Május 1-jétől Hongkong megszünteti a nem helyi lakosok belépési tilalmát a városba, és enyhíti a szigorú zéró-COVID politikáját - vette észre az in.hu.
Különleges kortárs múzeum nyitás Hongkongban

Különleges kortárs múzeum nyitás Hongkongban 

Megnyílt az M+ modern és kortárs művészetek múzeuma, amely a város vezetésének szándéka szerint művészeti központtá alakíthatja Hongkongot. Már botrány is övezi a megnyitót.

Felfüggeszti hongkongi járatait az Air Belgium 

A téli szezon idejére felfüggeszti hongkongi járatait az új belga légitársaság, az Air Belgium, a járatok márciustól indulhatnak újra - jelentette be Niky Terzakis, a légitársaság vezérigazgatója pénteken.
Ami az Austrian Airlines-nak nem megy

Ami az Austrian Airlines-nak nem megy 

A cég portfóliájának átszervezésére hivatkozva függeszti fel az Austrian Airlines (AUA) hongkongi, Colombo-i és havannai járatait a téli menetrend kezdetével. Ugyanakkor Észak-Amerika és Kína felé erősít.
Szeptember 12-től A350-sel repül Hongkongba a Lufthansa

Szeptember 12-től A350-sel repül Hongkongba a Lufthansa 

A Lufthansa 2017. szeptember 12-től Airbus A350-900-ast közlekedtet Hongkongba.

Magyarország a mérsékelten szabad országok közé tartozik 

Hongkong ismét a világ legszabadabb gazdaságának minősült az amerikai Heritage Alapítvány és a The Wall Street Journal közös rangsorában, Magyarország az 56. helyen szerepel.
Majd' kétszerannyi külföldi érkezett 2015-ben Prágába, mint Budapestre

Majd' kétszerannyi külföldi érkezett 2015-ben Prágába, mint Budapestre 

Az Euromonitor International ismét összeállította a világ 100 legnépszerűbb városi desztinációjának listáját a 2015-ös adatok alapján. A sorrend a nemzetközi turistaérkezések számát veszi alapul. A lista élén Hongkong, Bangkok, London és Szingapúr áll, Budapest a 49. helyet foglalja el, Prága a 22., Bécs a 31.
Ennyire közel Budapesthez még nem volt elérhető hongkongi járat

Ennyire közel Budapesthez még nem volt elérhető hongkongi járat 

„Legnagyobb, eddig nem létező piacunkra tettük be a lábunkat” — értékelte Andreas Otto, az Austrian Airlines (AUA) kereskedelmi igazgatója a légitársaság szeptember 5-én debütált, Bécs-Hongkong járatának jelentőségét.

Egy turista életébe került, hogy társát vásárlásra akarták kényszeríteni Hongkongban 

Verekedés során meghalt egy, a kínai szárazföldről érkezett turista Hongkongban, miután egy ékszerboltban vita kerekedett arról, hogy neki és egy útitársának kötelező-e vásárolnia - számolt be a helyi média az esetről szerdán.

Agyba-főbe vertek egy utast a vlagyivosztoki járaton 

Az meg tökrészegen balhézott.

Nem mindenki utazhat Hongkongba akkor, amikor a kedve tartja 

A Hongkonggal szomszédos dél-kínai Sencsen város lakosai hétfőtől már legfeljebb heti egy alkalommal mehetnek át a különleges közigazgatási övezetbe.

Házhoz viszi a kultúrát a buszeum 

A kultúra terjesztése érdekében múzeumbuszokat állítanak szolgálatba Hongkongban, melyek szó szerint házhoz viszik a művészetet - számolt be róla a hongkongi média.

Nem mindenki akarja a kínai bevásárlóturistákat 

A rendőrök és tüntetők közötti összetűzésbe torkolló események színhelye volt a hétvégén egy hongkongi pláza, ahol a kínai szárazföldről érkezett viszonteladó kínaiak felvásárlásai ellen demonstráltak immár a második hétvégén a különleges közigazgatási övezet aktivistái - számolt be a hongkongi South China Morning Post című lap hétfőn.

Mehet a magyar marhahús Hongkongba 

Az elhanyagolható kockázatú járványügyi besorolásnak köszönhetően hamarosan megindulhat a magyar marhahús exportja Hongkongba, miután a helyi élelmiszerbiztonsági hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat és állategészségügyi garanciákat.

Magyar bor és mangalica a Távol-Keleten 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar élelmiszeripari termékek értékesítésének további lehetőségit kutatta hongkongi üzletemberekkel találkozva a kínai különleges közigazgatási övezetben a hétvégén.

Szelfi a 346 méteres felhőkarcoló tetején állva 

Ha azt gondolta, hogy a brazíliai Krisztus-szobor tetején készült szelfi mindent visz, akkor nézze meg ezt!

Ez a világ legnépszerűbb repülős útvonala 

Íme a top 10-es lista - ön kitalálja, hogy melyik az első?

Kiderült, melyik a világ multimilliomosainak fővárosa 

Minden más világvárosnál több a multimilliomosok száma Hongkongban, messze megelőzve az európai városokat - írta a South China Morning Post hongkongi lap egy friss felmérésre hivatkozva.

A Qatar Airways és a Cathay Pacific paktuma 

Melynek értelmében egy-egy járatot üzemeltetnek Doha és Hongkong közt, közös kóddal.

Támad már a madárinfluenza 

H7N9-es típusú madárinfluenzás megbetegedést jelentettek a hatóságok hétfő este Hongkongból, ahová valószínűleg a szárazföldi Kínából került át a betegség.

Új szezonális járatot indít a Dragonair 

Heti három alkalommal közlekedő szezonális Siem Reap járatot indít a Dragonair 2013. október 29-től, mellyel még könnyebben érhetik el az utasok Angkor ősi templomait. 

A China Airlines Hongkong felé terjeszkedik 

Július 18-án indul a taiwani légitársaság legújabb járata: a taiwani Tainanból Hong Kongba. A járat heti háromszor közlekedik.

Először nyereséges a hongkongi Disneyland 

Közel nyolc éves fennállása óta először könyvelt el nyereséget a hongkongi Disneyland, köszönhetően a látogatók ugrásszerűen megnövekedett számának - jelentette a hongkongi South China Morning Post internetes oldalán hétfőn.

Magyar borokat vár Hongkong 

Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket.

Rengeteg járatot törölni kellett Dél-Kínában 

Legalább három halálos áldozata van a kedden kora reggel Dél-Kínában lecsapó Vicente tájfunnak, hat embert még keresnek - jelentette a kínai központi televízió kedd esti híradójában.

Magyarország: új vizeken 

Magyarország: új vizeken

És akkor felszálla a Boeing 787-es 

és teljesíté vala első kereskedelmi útját e világon.

Több mint százéves hagyomány tért vissza Hongkongba 

Harminchárom év szünet után ismét megrendezték a hét végén a több mint száz éves hagyományokkal rendelkező hongkongi öbölátúszást.

Hongkongi szakemberek jártak a Visegrádi Négyeknél 

A Visegrádi Négyek (V4) turisztikai kincseivel ismerkedett az a 12 fős, hongkongi utazási irodákból, a média képviselőiből, illetve a Turkish Airlines munkatársaiból álló csoport, amely a négy ország meghívására érkezett Kelet-Európába.

Szingapúrban kényszerleszállt 

ényszerleszállást hajtott végre a Hong Kong Cathay Pacific légitársaság egyik utasszállító repülőgépe Szingapúrban hétfőn, miután az egyik motorja kigyulladt - közölték a városállam nemzetközi repülőterének az illetékesei.

A KLM-é az első európai járat Hsziamenbe 

A KLM Holland Királyi Légitársaság 2011. március 27-vel rendszeres járatot vezet be a kínai Xiamen Nemzetközi Repülőtér irányába. A KLM az első légitársaság, amely közvetlen járatot kínál Xiamen és Európa között - tájékoztatta szerkesztőségünket a KLM.

Cathay Pacific-járat Moszkvába 

Néhány hete elindult a Cathay Pacific légitársaság új moszkvai járata. A repülőgép hetente háromszor közlekedik Hongkong és az Orosz Föderáció fővárosa között. Az útvonalon Airbus A340-300-asok közlekednek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!