A zöld ötven árnyalata

A zöld ötven árnyalata 

Bár itthon még tombolt az indiánnyár, Wales igazi brit idővel, zuhogó esővel és egyre zordabb szélviharral várt minket. Nem csoda tehát, hogy örültünk, amikor a pilóta letette a durván ingatag repülőt. Pedig ez még csak az Ágnesre keresztelt orkán kezdete volt, és Ryan Reynoldssal sem találkoztunk.  
A hely, ahonnét a Titanic is útra kelt

A hely, ahonnét a Titanic is útra kelt 

Írországnak vannak olyan pontjai, amik többszöri odautazásra csábítanak. Közéjük tartoznak a honfitársaink által kevésbé ismert, de igencsak szerethető nemzeti parkok, ahol még a Titanicon is lehet „utazni".
Attenborough pörgetheti fel az ír turizmust

Attenborough pörgetheti fel az ír turizmust 

Nagy szolgálatot tett a minap az írországi turizmusnak a világhírű természettudós és filmes. Visszatérnek a turisták Smaragd-országba, beindulnak a repülőtér-fejlesztések is és újabb hotelberuházások lehetnek a főbb vidéki célpontokon - írja társlapunk, a privátbankár.hu.
Az írországi Corkba is repül a KLM

Az írországi Corkba is repül a KLM 

A Holland Királyi légitársaság bővíti európai hálózatát, így 2020 márciusától Írország második legnagyobb városa, Cork is elérhető lesz a KLM Amszterdamból induló közvetlen napi járataival. Az útvonalat 88-100 férőhelyes Embraer 175 és Embraer 190 repülőgépek fogják kiszolgálni.
Mi lesz az Ír-szigettel?

Mi lesz az Ír-szigettel? 

David Davis, a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint "döntő fontosságúnak" előrelépés, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló, decemberben elfogadott közös állásfoglalás jelentős részét sikerült jogi szövegként átemelni a majdani kilépési megállapodás tervezetébe, de az Észak-Írország és Írország közötti határellenőrzés elkerülésének megoldásán még dolgozni kell.

Brexit: nem lesz ellenőrzés az ír határon 

A brit kormányfő arra készül, hogy saját "schengeni övezet" létrehozását javasolja Írországnak a Brexit után - tudta meg a The Sunday Telegraph című lap.

Egy hétvége Guinness-szel, pubokkal és ír hangulattal 

A téli mínuszokra és a hétköznapokból való kizökkenésre jó megoldás egy pár napos külföldi kiruccanás. Akár egy városnéző hosszú hétvégéről, akár hosszabb pihenésről van szó, a budapesti repülőtérről kényelmesen, átszállás nélkül elérhető Dublin ideális választás, mivel általában még télen sem megy fagypont alá a hőmérséklet. A város mérete miatt pedig a legfőbb nevezetességek pár nap alatt is megismerhetők.

Így lesz Tbilisziből percek alatt Dublin 

Egy grúz reklámügynökség klassz kis filmet hozott össze a virtuális valóság hatásáról.
10 gyönyörű úti cél Trónok harca-rajongóknak

10 gyönyörű úti cél Trónok harca-rajongóknak 

Nemrég debütált az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozata, a Trónok harca legújabb évada, melyre milliónyi néző várt világszerte. A Lannisterek, Starkok, sárkányok és óriások mellett Westeros csodás helyei is hozzájárulnak a sorozat különlegességéhez. A trivago.hu utazási weboldal összegyűjtötte azokat a gyönyörű úti célokat, amelyek a legendás sorozat egy-egy helyszínéül szolgálnak – a forgatásnak többek között Marokkó, Horvátország és Izland adott otthont.
Ön is elmenne Írországba Liam Neeson hangja miatt?

Ön is elmenne Írországba Liam Neeson hangja miatt? 

Ön is elmenne Írországba Liam Neeson hangja miatt?

Csubakkáék meg elkergetik a madarakat? 

Jelentést kért az ír kormánytól a világörökségi helyszínek felett őrködő UNESCO, mert az új Star Wars-film forgatásához átengedték a Skellig Michael-szigetet.

A kaotikus munkabeosztás miatt tüntettek az ír utaskísérők 

Nyolcszáz utaskísérő tartott huszonnégy órás sztrájkot pénteken Írországban az Aer Lingus-nál azt követelve, hogy ugyanúgy illesse meg őket a három pihenőnap öt egymást követő munkanap után, mint az ír légitársaság pilótáit.

Elkészült a világ gasztrotérképe 

Végre elkészült a világ gasztrotérképe, legalábbis annak egy hangsúlyos része. A New York-i fotós, Henry Hargreaves és Caitlin Levin foodstylist egyesítették erejüket, és megalkották pár jelentős ország, illetve kontinens térképét, pusztán a régiókra jellemző ételek, élelmiszerek alapján.  A végeredmény látványos lett, kíváncsian várjuk a folytatást, a csokialapú Belgiumot vagy Izlandot rothasztott cápahúsból.

Minimáláras lehet az alkohol Írországban 

A fiatalkorúak túlzott alkoholfogyasztásának visszaszorítását szeretné elérni az ír kormány azzal a keddi döntésével, amely minimálárat szabna az alkoholtermékeknek.

Minimáláras lesz az alkohol Írországban 

(MTI) - A fiatalkorúak túlzott alkoholfogyasztásának visszaszorítását szeretné elérni az ír kormány azzal a keddi döntésével, amely minimálárat szabna az alkoholtermékeknek.

Dohánymentes ország lenne Írország 

A "dohánymentes ország" tervét terjesztette elő az ír egészségügyi miniszter, aki 2025-re öt százalék alá kívánja csökkenteni a dohányzók arányát az írek körében.

Turistaözön az ír könnyítésektől 

Az Írországban bevezetett új vízum és adószabályoknak köszönhetően, az ország turizmusa túlszárnyalhatja az idei évben az Egyesült Királyságét, írja a Travel Weekly. 

Költözik az Air Lingus 

Az Aer Lingus légitársaság megerősítette azokat az értesüléseket, miszerint október 28-tól a Belfast Aldergrove Internationalról a Belfast George Best City repülőtérre helyezi át üzemelését. 

Titanic Látogató Központ nyílt Belfastban 

Rövid időn belül remélhetőleg a párizsi Eiffel-toronyhoz, vagy a bilbaói Guggenheim Múzeumhoz hasonló jelképpé válik Belfast alig egy hónapja megnyitott Titanic Látogató Központja.

Dublin: káosz az árvíz miatt 

Vészforgatókönyvet dolgozott Dublin városa a hétfői áradásokat követően. A heves esőzés azonban nem csupán őket érinti - számolt be a TravelMole internetes szakportál kedden.

Írország: marad a 3 eurós légi adó 

Az ír kormány úgy döntött, megtartja a 3 eurós, légi utasokra kivetett adót, miután képtelen volt megállapodni a légitársaságok képviselőivel a törölt útvonalak újranyitásáról illetve a lecsökkent kapacitások növeléséről.

Top 5 nemdohányzó desztináció 

Nem kell kétségbeesett keresgélésbe fogniuk a dohányzásmentes úti célokra vágyóknak, hiszen számos olyan ország közül választhatnak, amelyek heves küzdelmet folytatnak minden dohánytermék ellen. Ismerje meg ezek közül az öt legideálisabbat a nem dohányzó utasok számára.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!