Kanada drasztikus lépése alkoholfronton

Kanada drasztikus lépése alkoholfronton 

Kanadában az új nemzeti ajánlások szerint egészségügyi szempontból az számít kockázatmentesnek, ha egyáltalán nem iszik valaki alkoholt, de ha mindenképp rendszeresen szeszes italt fogyasztana egy polgár, akkor az maximum heti két ital lehet.  
Száraz január Kanadában

Száraz január Kanadában 

Ponosabban száraz egész év inkább: Kanadában az új nemzeti ajánlás szerint egészségügyi szempontból az számít kockázatmentesnek, ha egyáltalán nem iszik valaki alkoholt, vagy ha mindenképp rendszeresen szeszes italt fogyaszt egy polgár, akkor az maximum heti két ital legyen.
Québec-be indít járatot az Air France

Québec-be indít járatot az Air France 

A kanadai célállomásra hetente háromszor repül Airbus A330-asokkal május 17-től. Emellett másik három kanadai városba több járat válik elérhetővé a nyári menetrendi időszakban.  
Kanadára és Mexikóra is hamarosan nyit az USA

Kanadára és Mexikóra is hamarosan nyit az USA 

Az Egyesült Államok november elején feloldja a Kanadával és Mexikóval szemben fennálló szárazföldi beutazási korlátozásokat azon külföldi állampolgárok számára, akik a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltással rendelkeznek - jelentette be szerdai közleményében Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter.

Újra lehet Kanadába utazni 

Az észak-amerikai ország ismét lehetővé tette a turisták beutazását, a KLM öt városba közlekedik, partnerével, a Westjettel pedig az átszállás is biztosított - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A piros sárga lett, egy sárga pedig zöldre váltott 

Módosított két ország besorolásán az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetet értékelve a beutazási korlátázásokhoz kapcsolódóan.
Ingyen ad szobát egy hotel 18 évig, ha ott fogant a gyermeked

Ingyen ad szobát egy hotel 18 évig, ha ott fogant a gyermeked 

A kanadai Kelowna városában érdekes Valentin-napi ajánlattal rukkolt elő a British Columbia's Hotel Zed - értesült a hvg.hu.
Kanada keleti részét nem most érdemes meglátogatni

Kanada keleti részét nem most érdemes meglátogatni 

A napok óta tartó heves esőzések miatt megáradtak a folyók és felduzzadtak a víztározók Kanadában. Az áradások miatt több településen is szükségállapotot vezettek be Ontario államban. A szakértők a vízszint további emelkedését várják.

Egy utolsó slukk és vége? 

Kezdenek elfogyni a marihuánakészletek Kanadában, ahol három hete legalizálták a marihuána birtoklását és fogyasztását - számolt be róla a The New York Times (NYT) című napilap szerdán internetes oldalán.

Közös gyékényen Budapest, Düsseldorf és Hamburg 

„Kapcsolódj máshogy!” azaz „Connect Differently!”– ez a közös jelszava annak a közös cargo-stratégiának, aminek a jegyében a budapesti, a düsseldorfi és hamburgi repülőtér immár egy éve együttesen jelenik meg a légi teheráru-szállítás nagy nemzetközi seregszemléin. A Budapest Airport cargo- és ingatlan üzletágának képviselői ezen a héten a kanadai Torontóban vesznek részt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetsége (TIACA) által rendezett Air Cargo Fórumon, a világ egyik legnagyobb cargo-eseményén, amelyen mintegy 300 kiállító és több, mint 4 000 magas szintű döntéshozó vonult fel - közölte a Budapest Airport a hosszú hétvége előtt.

Montreal Bécsből 

Járatot nyit 2019 áprilisától az Austrian Airlines Bécs és Montreal között - tudtuk meg szerdán az osztrák légitársaságtól.

Romlott a levegő minősége Kanadában 

Az erdőtüzek és a kedvezőtlen légmozgás miatt romlott a levegő minősége Kanada nyugati részén. Brit Kolumbia tartományban annyira nagy a légszennyezettség, hogy vetekszik a világ legrosszabb levegőjű városaival - adta hírül honlapján a The Weather Network.

Az utazók eléréséhez szinte nélkülözhetetlenek a közösségi média csatornák 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hétfőn a budapesti Larus Rendezvényközpontban az MTÜ új programsorozatának első eseménye zajlott, melynek célja, hogy külpiaci B2B tevékenységéről tájékoztassa szakmai partnereit. Ezen az eseményen két piacszakértő tartott előadást: Sarmon Zsuzsanna Észak-Amerikát, és Kanadát, Yao Yao pedig Kínát mutatta be.

Vízum nélkül utazhatnak Kanadába a románok 

Decembertől vízum nélkül utazhatnak Kanadába fél évnél nem hosszabb időre a román turisták - közölte szerdán a bukaresti külügyminisztérium.

Kanada lebontja a vízumfalat Romániával szemben 

„Szeretném leválasztani a vízumkérdést az EU-Kanada Szabadkereskedelmi Egyezményről” – nyilatkozta Kevin Hamilton, Kanada bukaresti nagykövete.

Sűríti budapesti járatait az Air Canada Rouge 

Még el sem indultak a nyári járatok, de az Air Canada Rouge máris közölte: a nagy érdeklődésre tekintettel elindítja heti hatodik járatát is idén nyáron Budapestre. A bejelentés értelmében az idei nyári szezonban immár pénteki napokon is lesz közvetlen légi összeköttetés a kanadai Toronto Pearson International Airport és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

Ítéletidő az USA-ban 

Az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító téli viharnak eddig öt halálos áldozata van, és Kanadában is több ember életét vesztette a zord időjárásban.

Kanadai bloggerek áradoznak Miskolcról 

A kanadai Feather and the Wind utazó páros - Felicia és Wesley - decemberben járt Miskolcon, élményeikről több videó és fotó tanúskodik.

Kapacitást bővít az Air Canada Rouge Budapesten 

Az Air Canada Rouge hivatalosan is bejelentette és megkezdte a jegyek értékesítését jövő nyárra a Toronto-Budapest között heti öt alkalommal közlekedő járatra, amely az idei évhez képest korábban kezdi meg üzemelését, azaz már 2017. május 19-én elindul. Mindez 56%-os ülőhelybővítést jelent a Toronto-Budapest útvonalon, amelyen keresztül nemcsak Kanada más városai, hanem az Egyesült Államok nagy repülőterei is elérhetők.

Jövőre megszünteti budapesti járatát az Air Transat 

Az Air Transat két sikeres év után a jövő évi nyári szezonban nem indít közvetlen járatot Budapestre.

Egy évig ingyenes lesz a belépés Kanada nemzeti parkjaiba 

Fenállásának 150. évfordulója alkalmából Kanadában bejelentették, hogy 2017-ben az ország mind a 38 nemzeti parkjába díjtalan lesz a belépés. 

Elindult az Air Canada Rouge Budapest-Toronto járata 

Ünnepélyes keretek között mutatta be az Air Canada Rouge új, közvetlen Toronto-Budapest járatát. Az Air Canada Rouge - az anyavállalat Air Canada szabadidős légitársasága - idén október 15-ig heti három járatot közlekedtet a magyar főváros és az Air Canada torontói központja, a Toronto Pearson Nemzetközi Repülőtér között.

Második budapesti szezonját kezdi az Air Transat 

Lesz belőle sokadik is, ha továbbra is ilyen magas kihasználtsággal repül.

Kanadai vízummentességet akar állampolgárainak Románia 

Bukarest felülvizsgálja álláspontját az Európai Unió és Kanada közötti viszonyról annak érdekében, hogy rávegye Kanadát a román állampolgárokkal szemben fennálló vízumkötelezettség eltörlésére - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség a román külügyminisztérium állásfoglalását idézve.

Toronto: multikulti város szakéfőzdével 

Kanada legnagyobb városának területét régen az indiánok csak „a hely, ahol a fák a vízben állnak” néven emlegették, és Toronto a mai napig megőrizte a misztikumát, ami összetéveszthetetlenné teszi az amerikai kontinens más településeivel. A világ egyik legmultikulturálisabb metropoliszában látnivalókból és élményekből sosincs hiány, Budapestről pedig két légitársaság is kínál közvetlen járatot: az Air Transat heti egy járata mellett júniustól az Air Canada Rouge is megnyitja a Budapest-Toronto interkontinentális útvonalat.

Változás a kanadai beutazás szabályaiban: itt az ETA 

2016. március 15-től a Kanadába történő vízummentes beutazás feltétele a magyar állampolgárok számára is az elektronikus beutazási engedély kiváltása.

Fantasztikus árak az Air Transatnál 

Az Air Transat 2016. június 2. és október 12. között ismét elindítja közvetlen járatait Kanadába. Budapestről Torontóba közvetlen járattal, míg Montreálba Torontón keresztül átszállással jutnak el az utasok. A légitársaság előfoglalási akciót hirdetett a nyári járataira. Az akciós árú retúr jegyek már 153.000 Ft-tól foglalhatók illetékkel együtt. 

2016-ban kanadai lett a világ legjobb whisky-je 

Amint az a Huffington Post cikkéből kiderül, a kanadai Crown Royal whiskymárka Northern Harvest Rye nevű főzete nyerte el a World Whisky of the Year 2016 címet. Ez az első alkalom, hogy kanadai párlat találtatott érdemesnek a titulusra.

Turisztikai és diplomáciai siker az új Budapest-Toronto járat 

A Star Alliance légitársasági szövetség tagja, az Air Canada Rouge járata 2016 júniusától heti háromszor közlekedik Toronto és Budapest között a nyári időszakban, ezáltal Budapest elérhetővé válik az Air Canada észak-amerikai hálózatán keresztül is. A járatindítás jelentősen hozzájárul az amerikai és kanadai beutazó forgalmunk bővüléséhez mind a szabadidős, mind pedig az üzleti turisztikai szegmensben. 

Jön az olcsó repülőjegy London és hat kanadai város között 

Hat kanadai városból indít Londonba járatot a WestJet diszkont légitársaság 2016-ban.

Csődvédelmet kért a SkyGreece Airlines 

Miután határidőre nem tudta teljesíteni a kanadai közlekedési felügyelet által támasztott feltételeket, csődvédelmet kért maga ellen a SkyGreece Airlines.

Felfüggeszti tevékenységét a SkyGreece 

A légitársaság hivatalos közleményben számol be arról, hogy anyagi problémák miatt egy időre felfüggeszti üzemelését.

A SkyGreece járattörlése miatt ragadtak magyar utasok Torontóban 

Kétszáz utas, köztük magyarok ragadtak a torontói repülőtéren, miután a görög SkyGreece légitársaság törölte budapesti járatát - tudta meg az MTI csütörtökön.

Változtak a Kanadába való belépés feltételei 

Az ország bevezette az elektronikus beutazási engedélyt, amely a vízummentes belépés feltétele.

Tök jó ötlet: csináljunk tűzijáték-versenyt! 

Ezt persze nem idehaza, Budapesten agyalták ki a nagyokosok, hanem a kanadai Montreálban indították útjára – és több éve óriási sikerrel működik... Mind a helyi lakosság, mind a városban tömegesen tartózkodó turisták szent szombati programja elzarándokolni a Szent Lőrinc folyó partjára vagy a közeli hídra – ha esik, ha fúj, ahol akár családi, akár baráti közös programként szerepel a nyárestéken a látványos verseny.

„Nem akarunk nagyok lenni; a kicsi szép” 

Alig két hét múlva két légitársaság is közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Kanada között. Egyikük, a kanadai görög üzletemberek által grundolt SkyGreece Airlines kora szerint zöldfülűnek számíthat a piacon. Ez azonban aligha hozza őket zavarba; nagy elánnal készülnek meghódítani kiszemelt piacaikat. Denis Codere-rel, a SkyGreece Airlines kereskedelmi igazgatóhelyettesével beszélgettünk.

Új reklámfilm a tokaji borokról 

Magyarország bor- és gasztronómiai kultúrája, adottságai, a sokszínű kínálat nagyszerű alapot biztosítanak a turizmus számára. A bor és gasztronómia szerves része Magyarország arculatának és kommunikálni kívánt erősségeinek. A Magyar Turizmus Zrt. következő hároméves stratégiája szerint a magyar turisztikai célpontok, a magyar gasztronómia és a magyar agrártermékek közös népszerűsítése a célravezető. Az észak-amerikai piacon és Kanadában generált média-megjelenések és a tokaji borról készült új reklámfilm hatékonyan szolgálják ezeket a célkitűzéseket.

Az orosz után jöhet a kanadai turistadömping hazánkban 

Fekete Magdolna, a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletének vezetője Ódor Bálint kanadai nagykövet meghívására az ottawai nagykövetségen járt 2014. január 9-én.

Az Aviarepsnél a Marriott és az Air Transat 

Az Aviareps magyarországi képviselete bejelentette, hogy két új céggel bővült portfoliójuk: a Marriott és a kanadai Air Transat is hozzájuk került.

Rangos kanadai díj a tokaji bornak 

A mádi Szent Tamás Pincészet Dry by Tokaj bora nyerte - a magyar borok közül elsőként - az Ontario tartománybeli Vaughanban székelő Top Choice Awards nemzetközi marketingkutató cég Top Imported White Wine of Canada (Kanada legjobb import fehérbora) díjat - tájékoztatta az MTI-t szerdán az ottawai magyar nagykövetség.

Társat keres a világkörüli útra a kidobott szerelmes 

Hirdetésben keres társat háromhetes világkörüli útjához egy kanadai férfi, akit az álomút lefoglalása után hagyott el barátnője. Két feltétel: a hölgyet Elizabeth Gallaghernek kell, hogy hívják, mint a régi barátnőt, és kanadai útlevéllel kell rendelkeznie. 

Egy ezresért utazhatunk Montréalba 

Már foglalható az Air Transat kanadai járata Budapestről.

Új járatok Budapestről Montreálba és Torontóba 

Felveszi Budapestet járathálózatába a 2015-ös nyári menetrendtől a kanadai Air Transat légitársaság - írta szerdán az Airportal.hu légügyi szaklap a légitársaság közleményére hivatkozva.

Torontóban hivatalosan újra megnyílt a magyar főkonzulátus 

Újra megnyílt csütörtökön Torontóban Magyarország főkonzulátusa.

Hetvenmillió turista járt tavaly az USA-ban 

Tavaly ismét rekordot döntött a turisztikai iparág az Egyesült Államokban. 

Extrém útifilmeket vetítenek Budapesten 

Idén is megrendezik a Banff Hegyifilm Fesztivált Budapesten, ahol a legjobb extrém dokumentumfilmeket mutatják be.

Kanada megszüntetheti a vízumkényszert a csehek számára 

Kanada várhatóan néhány héten belül megszünteti a cseh állampolgárokkal szemben 2009 júliusában bevezetett vízumkényszert - közölték csütörtökön Prágában hivatalos kanadai forrásokra hivatkozva.

A világ legnagyobb Rubikkocka-fala épült fel 

Hatvanhét méter hosszú és négy méter magas mozaikfal épült Torontóban Rubik-kockákból, méghozzá 85 ezer 794 darabból, ami világcsúcs.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!