Kanada drasztikus lépése alkoholfronton

Kanadában az új nemzeti ajánlások szerint egészségügyi szempontból az számít kockázatmentesnek, ha egyáltalán nem iszik valaki alkoholt, de ha mindenképp rendszeresen szeszes italt fogyasztana egy polgár, akkor az maximum heti két ital lehet.  

A kanadai kormány által támogatott irányelv természetesen nem kötelező, de ez egy olyan ajánlás, ami nemzeti szinten ad jelzést a polgároknak arról, hogy az útmutatást kidolgozó szakemberek szerint az alkoholfogyasztás káros az egészségre, áll az euronews.com híradásában.

 

A hírt a helyi sajtóval szinte egyszerre kapta fel a világsajtó. A BBC cikke emlékeztet rá, hogy drasztikusan szigorította ezzel a kanadai kormány az alkoholnormát, hiszen 2011-ben még ugyanez az ajánlás nők számára heti 10, a férfiak számára heti 15 italt engedélyezett.

Az új ajánlás már nem tesz különbséget a nemek között, a mindenkire vonatkozó egészségügyi kockázatokra kívánja felhívni a rendszeresen alkoholt fogyasztók figyelmét.

Forrás: BBC / euronews.com


30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt

30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt 

Partnereivel és munkatársakkal ünnepelte a METRO Nagykereskedelem magyarországi fennállásának 30. évfordulóját a Millenárison, 2024. október 24-én.
Indul a kulináris körutazás Siófokon

Indul a kulináris körutazás Siófokon 

Egy kellemes hétvégi íz élményt ígér az idei utolsó GasztroFok állomás november 8-10. között Siófokon és környékén.
Jön a Libabőr Fesztivál

Jön a Libabőr Fesztivál 

Márton-napi hagyományok és az újbor ünnepe országszerte.
Egy teljes liba felhasználásának fortélyai

Egy teljes liba felhasználásának fortélyai  

Márton-napi hagyományok és fenntartható főzés Nagy Szabolcs séf iránymutatásával.
Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken

Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken 

Ismét szőlőtolvajok áldozata lett egy balaton-felvidéki borász, aki ezzel a fájdalmas akcióval most több millió forintos kárt könyvelhet el.
Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg

Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg 

A Jammertal Borbirtok nem csak magát helyezte fel az elit vörösborok világtérképére, hanem a Villányi borvidék terroirját is – erről is beszélgetünk Varjas Sarolta Judittal, a Borbirtok alapító-társtulajdonosával.
Gundel-díjátadó, örömfőzéssel kísérve a Városligetben

Gundel-díjátadó, örömfőzéssel kísérve a Városligetben 

Az immár 12. alkalommal odaítélt Gundel-díjat ismét méltó körülmények közt, a városligeti Gundel Étterem történelmi hűséggel berendezett nagytermében adták át a hazai gasztronómia kíválóságainak.
Javában tart az EuroSkills 2025 válogató

Javában tart az EuroSkills 2025 válogató 

A válogató utolsó fordulójára a szakácsok esetében október 29-én 2024. október 29-én, míg a pincéreknél október 30-án kerül sor.
Amazonas gasztronómiája is kóstolható Budapest szívében

Amazonas gasztronómiája is kóstolható Budapest szívében 

A Nikkei konyha a japán és perui gasztronómia egyedülálló fúziója, amelyet a Peruba vándorolt japánoknak köszönhet a világ.
Válságban az ír kocsmák

Válságban az ír kocsmák 

Tavaly óta több mint hatszáz étterem és pub zárt be Írországban.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.