Kassa útlevéllel várja a családokat

Kassa útlevéllel várja a családokat 

A Kassa régió mellett, Kassa városa is bemutatta turisztikai kínálatát a közelmúltban a Szlovák Intézetben. 
Hajtányozhatunk és méhekkel is gyógyulhatunk a Kassa régióban

Hajtányozhatunk és méhekkel is gyógyulhatunk a Kassa régióban  

A Košice Región Turizmus sikeres évet tudhat maga mögött, amely tele volt kiváló eredményekkel és kivételes elismerésekkel - hangzott el a Szlovák Intézetben rendezett sajtótájékoztatón.

Új imázsfilm készült Nyíregyházáról 

A videó elkészítésének célja az volt, hogy a turistáknak megmutassák a város turisztikai attrakcióit és programlehetőségeit.

Új attrakciók a Kassa-Miskolc régióban 

A projekt célja, hogy a szlovák-magyar határ menti régiók nonprofit szervezeteit, illetve kis- és középvállalkozásait bevonja a határ menti terület vonzerejének növelése érdekében egy hosszútávon fenntartható szolgáltatás létrehozásába.

Megkezdődött a Via Carpatia terv utolsó magyar szakaszának építése 

Az alapkőletétellel hétfőn lényegében megkezdődött a Miskolc-Kassa közötti autópálya magyarországi szakaszának építése, a borsodi megyeszékhelyet a magyar-szlovák határon lévő Tornyosnémetivel összekötő 57 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi út uniós és hazai forrásból nettó 179,3 milliárd forintból készül el várhatóan 2021. harmadik negyedévére.
Sikeres volt a turisztikai vásár Pozsonyban

Sikeres volt a turisztikai vásár Pozsonyban 

Pozsonyban 24. alkalommal nyílt meg Szlovákia legnagyobb turisztikai vására, az ITF Slovakia Slovakiatour Nemzetközi Idegenforgalmi és a Danubius Gastro - gasztronómiai kiállítás csütörtökön, január 25-én a Duna jobb partján elterülő Incheba kiállitási és vásárközpontban.
Bővítené járatait a Turkish Airlines Kassán

Bővítené járatait a Turkish Airlines Kassán 

Naponta indítana járatokat Kassáról Isztambulba a török légitársaság. 

Az elérhető UNESCO  

A kassai régió tavaly a nyolc szlovák kerület közül a legnagyobb tempóban növekedett és ebben jelentős része volt a széles-tavi térségnek is. Hogy minél többen megismerjék ezt a csodálatos természeti területet, több országból is meghívtak újságírókat, hogy bemutassák a régió egyik legjobb üdülőhelyét.
Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa

Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa 

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 

75 éve történt Kassa bombázása 

A 20. századi magyar történelem sajnos nem szűkölködik a szomorú eseményekben. Mai cikkünkben egy olyan incidenst mutatunk be, amely előzményei és a következményei gyakorlatilag egy az egyben felölelik a múlt évszázad magyar történelmét. 

Hogy mik nem történnek a Miskolc-Kassa tengelyen 

Konferenciát szervezett a miskolci és a kassai turisztikai szervezet annak apropóján, hogy bővíti szolgáltatásait a kassai repülőtér új partnerének, a Turkish Airlines–nak köszönhetően.

Kassai járatot indít a Turkish Airlines 

A török légitársaság heti háromszor fog Isztambul és a szlovák város között repülni.

Péntektől átszövi Kassát a magyar kultúra 

Rákóczi expressz - a kassai magyar kultúra és magyar-szlovák együttműködés hete címmel kezdődik kulturális programokból és szakmai rendezvényekből összeállított rendezvénysorozat Kassán pénteken - közölte Szesztay Ádám, Magyarország kassai főkonzulja kedden.

Európa sportvárosa címet kap Kassa 

Kassán mindig történik valami, élő, lélegző hely Szlovákia második legnagyobb városa kedves, barátságos emberekkel, jó sörökkel, kellemes kis kocsmákkal, családias éttermekkel.

36 művészeti megálló a kassai Fehér Éjszakán 

Október első hétvégéjén Kassára látogattunk a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal meghívása jóvoltából, és részt vehettünk a szlovákiai városban zajló nem mindennapi eseményeken.

Magyar-szlovák együttműködés hete: középpontban a kulturális turizmus 

A magyar kultúra és a magyar-szlovák együttműködés hetét rendezi meg Magyarország kassai főkonzulátusa a városban október 23. és 29. között.

Három hónappal korábban nyit a Wizz Air kassai bázisa 

A diszkont légitársaság közleménye szerint a fogyasztói keresletnek tesz eleget.

Két új járatot indít Kassáról a Wizz Air 

A Wizz Air bejelentette, hogy 20. bázisát Kassán, Szlovákiában nyitja meg szeptember 14-én, ahol egy Airbus A320 típusú repülőgépet fog állomásoztatni. A repülőgép leszállítása után a légitársaság 2 új útvonal üzemeltetését fogja megkezdeni Kassáról Doncaster Sheffield és Milánó Bergamo repülőterekre.

Színes programok az utazásszervezők adventi kínálatában 

Az utóbbi évek során egyre népszerűbbek bel- és külföldön az adventi vásárok. Akad olyan utazási iroda, amely naponta több autóbuszt is útnak indít a bécsi mézeskalács-illatú kirakodóvásárra, mások új helyszínekkel - Trieszt, Nürnberg, Pozsony, Krakkó - bővítették a kínálatot. 

Békemaraton és fénnyel alkotó művészet Kassán 

Kassán mindig történik valami, ami felhívja a figyelmet erre a hangulatos, gyönyörű, otthonos városra. Nem, nem tévedés, ez a meghatározás a megfelelő: a város valóban kedves és vendégszerető. Így az idelátogatók is jól érzik magukat a barátságos kis utcákban, borozókban, sörözőkben, a színházakban, templomokban, zsinagógákban.

Így utazhat olcsóbban a Tátrába 

Évek óta egyre többen utaznak Magyarország és Szlovákia között vasúton, tavaly több mint 266 ezren választották a MÁV-START járatait. A MÁV-START többféle kedvezményes jegyet kínál Szlovákiába közlekedő vonataira, emellett kerékpárszállítást is biztosít a nyáron nyolc pozsonyi illetve kassai, járatán. Újdonságként pedig – az idei szezontól – a Magas-Tátrába utazóknak szóló kedvezményes kirándulójegyet vezetett be a vasúttársaság. 

Kassán kel új életre a Malév Il-18-asa 

Múzeumba kerül a korábban egy abdai étterembe beépített, de 2011. óta a lakatlan épület melletti telken tárolt, HA-MOI lajstromjelű Malév Il-18-as típusú repülőgép. A MO-Ilona becenevű gép visszakapja az eredeti Malév festését és egy magyar repüléstörténeti kiállítás lesz berendezve a belsejében. A repülőgép a Kassai Repülőmúzeumban, a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) kihelyezett kiállításaként kel új életre - számolt be az AIRportal.hu.

Berepül a Wizz Air Kassára is 

Szeptember 17-én új útvonalat nyit a Wizz Air Szlovákia második legnagyobb városa, Kassa és London között. 

Először landolt Kassán a Turkish Airlines 

A közelmúltban, február 26-án fogadott először Turkish Airlines gépet Kassa. 

Ingyenes városnézés Kassán 

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal Kassai Kirendeltsége, a kassai Cassoviaturizmus Utazási Iroda és a DELTA Utazási Iroda Európa Kulturális fővárosába várja az érdeklődőket az Idegenvezetők Világnapján.

Több tucat eseménnyel indult az EKF Kassán 

Több tucat változatos kulturális eseménnyel, köztük magyar részvételű és vonatkozású programokkal kezdődött, este pedig szabadtéri koncertekkel zárult az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) eseményfolyam hét végi nyitányának első napja szombaton Kassán.

Magyar-szlovák borút Miskolctól-Kassáig 

Közös borászati, kulturális és hagyományőrző  programokkal igyekeznek növelni az idegenforgalmat egy újabb magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében. A Miskolctól- Abaújszántón át Kassáig tartó borút-projekt keretében számos újdonság valósul meg.

Elkészült az Eurovelo Kassa és Sárospatak között 

A Zemplén környéki szlovák és magyar települések konzorciuma 2010. szeptember 22-én kezdte meg a 11. sz. Eurovelo kerékpárút Kassa-Sárospatak közötti szakaszainak kiépítését. A beruházással az egyik leghosszabb, a North Cape-et Athénnal összekötő európai kerékpáros főút újabb része épült meg. A projekt az Európai Unió Magyarország-Szlovákia Európai Területi Együttműködési Programjának közel 1,7 millió Eurós támogatásával valósult meg.

Főszezon: kiemelt szerepet kapott Kassa 

Ajándékokkal, kóstolókkal, a szállodáknál foglalási engedményekkel marasztalták a standoknál a vendégeket szeptember végén 29-30-án, a Budai Várban megrendezett Főszezon Turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásáron. 

Új útikönyv jelent meg Kassáról 

Huszonhat év után új útikönyv jelent meg a szlovákiai Kassáról abból az alkalomból, hogy a település 2013-ban Európa egyik kulturális fővárosa lesz.

A kassai aranykincs Krakkóban 

Krakkóban látható Kassa egyedülálló aranykincs lelete.

Szlovák-magyar együttműködés a 2013-as kassai EKF-programban 

Magyar közreműködéssel valósul meg Kassa 2013-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatának számos eseménye, például a Márai Sándor írót bemutató rendezvények egy része.

Kassán jártak a MUISZ tagok 

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal meghívására a MUISZ tagjai részére study túrát szervezett az elmúlt héten, melynek során a résztvevők megismerkedhettek Kassa turisztikai látnivalóival, a Márai Sándor tiszteletére kialakított emlékúttal, valamint a Kassa 2013. Európa Kulturális Fővárosa készülő ill. már elkészült attrakcióival.

Emlékkörút Márai nyomában 

Elkészült a Márai Sándor Emlékkörút, amelyen az érdeklődők az íróhoz és családjához köthető helyszíneket járhatják végig Kassán és Budapesten. A körutat az Európa Kulturális Fővárosa Kassa 2013 nonprofit szervezet és a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum közösen szervezte meg és készítette elő.

Kassa környékén is hódolhatunk a téli sportoknak 

Ami a miskolciaknak Bánkút, az a kassaiaknak Kavecany, Jahodná vagy Plejsy. Közös jellemzőjük, hogy akár egy délutáni rövid síelésre is könnyen elérhetők. Még Miskolcról is!

Járatsűrítés, járatmegszűnés a Malévnál 

A téli menetrend életbelépésével sűríti járatait a Malév egyes vonalain, de megszűnik a cég bécsi és pozsonyi buszjárata.

Bringával Kassától Sárospatakig 

De még nem; 2011 végére készülhet el a két várost összekötő 72 kilométeres kerékpárút befejező, 40 kilométernyi szakasza - adta hírül az MTI.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére