A neves Gault&Millau étteremkalauz kettő szakácssapkával jutalmazta a bistro kiváló teljesítményét. Az elismerés nemcsak a helyi gasztronómia fejlődését tükrözi, hanem a Hotel & More Group által működtetett étterem minőségi szemléletét is.
Az étterem tulajdonosai a gyökerekhez nyúltak vissza, egészen a leghíresebb vendégig, Márai Sándorig, aki a 20. század második felében a magyar irodalom talán egyik legmeghatározóbb alakja volt. A hagyomány szerint ott ismerte meg feleségét, Lolát.
A bistro a hagyományos magyar, szlovák, és nemzetközi konyha modern interpretációját kínálja.
Az étterem, és Monori Sándor séf filozófiája az autentikus ízek és a kifinomult, modern tálalás ötvözése, amelyben a hagyományos ételek nem elvesznek a modern köntösben, hanem megmutatják örökifjú oldalukat.
Fotó: Márai Bistro
A Gault&Millau egy világszerte elismert étteremkalauz, amely az éttermeket nem csillagokkal, hanem szakácssapkákkal értékeli. A Franciaországban, 1969-ben alapított kalauz célja, hogy a legjobb kulináris élményeket díjazza, különös figyelmet fordítva az alapanyagok minőségére és az innovatív konyhaművészetre.
Fotó: Márai Bistro
A kalauz összeállításánál, és a pontozásnál nemcsak az ételek és a felhasznált alapanyagok minőségét veszik figyelembe, hanem górcső alá veszik az ár-érték arányt, a felszolgálás minőségét, az itallapot (különös tekintettel a borlapra), valamint a hangulatot, háttérzenét, de még a Google értékeléseket is.