Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

A Márai Bistro másfél éve nyitott meg Kassa szívében, az ikonikus sétálóutca 42-es száma alatt, abban az épületben, ahol híres éttermek, kávézók működtek a 18. századtól.

A neves Gault&Millau étteremkalauz kettő szakácssapkával jutalmazta a bistro kiváló teljesítményét. Az elismerés nemcsak a helyi gasztronómia fejlődését tükrözi, hanem a Hotel & More Group által működtetett étterem minőségi szemléletét is.

Az étterem tulajdonosai a gyökerekhez nyúltak vissza, egészen a leghíresebb vendégig, Márai Sándorig, aki a 20. század második felében a magyar irodalom talán egyik legmeghatározóbb alakja volt. A hagyomány szerint ott ismerte meg feleségét, Lolát. 

A bistro a hagyományos magyar, szlovák, és nemzetközi konyha modern interpretációját kínálja.

Az étterem, és Monori Sándor séf filozófiája az autentikus ízek és a kifinomult, modern tálalás ötvözése, amelyben a hagyományos ételek nem elvesznek a modern köntösben, hanem megmutatják örökifjú oldalukat.


Fotó: Márai Bistro

A Gault&Millau egy világszerte elismert étteremkalauz, amely az éttermeket nem csillagokkal, hanem szakácssapkákkal értékeli. A Franciaországban, 1969-ben alapított kalauz célja, hogy a legjobb kulináris élményeket díjazza, különös figyelmet fordítva az alapanyagok minőségére és az innovatív konyhaművészetre.


Fotó: Márai Bistro

A kalauz összeállításánál, és a pontozásnál nemcsak az ételek és a felhasznált alapanyagok minőségét veszik figyelembe, hanem górcső alá veszik az ár-érték arányt, a felszolgálás minőségét, az itallapot (különös tekintettel a borlapra), valamint a hangulatot, háttérzenét, de még a Google értékeléseket is.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.