Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

A Márai Bistro másfél éve nyitott meg Kassa szívében, az ikonikus sétálóutca 42-es száma alatt, abban az épületben, ahol híres éttermek, kávézók működtek a 18. századtól.

A neves Gault&Millau étteremkalauz kettő szakácssapkával jutalmazta a bistro kiváló teljesítményét. Az elismerés nemcsak a helyi gasztronómia fejlődését tükrözi, hanem a Hotel & More Group által működtetett étterem minőségi szemléletét is.

Az étterem tulajdonosai a gyökerekhez nyúltak vissza, egészen a leghíresebb vendégig, Márai Sándorig, aki a 20. század második felében a magyar irodalom talán egyik legmeghatározóbb alakja volt. A hagyomány szerint ott ismerte meg feleségét, Lolát. 

A bistro a hagyományos magyar, szlovák, és nemzetközi konyha modern interpretációját kínálja.

Az étterem, és Monori Sándor séf filozófiája az autentikus ízek és a kifinomult, modern tálalás ötvözése, amelyben a hagyományos ételek nem elvesznek a modern köntösben, hanem megmutatják örökifjú oldalukat.


Fotó: Márai Bistro

A Gault&Millau egy világszerte elismert étteremkalauz, amely az éttermeket nem csillagokkal, hanem szakácssapkákkal értékeli. A Franciaországban, 1969-ben alapított kalauz célja, hogy a legjobb kulináris élményeket díjazza, különös figyelmet fordítva az alapanyagok minőségére és az innovatív konyhaművészetre.


Fotó: Márai Bistro

A kalauz összeállításánál, és a pontozásnál nemcsak az ételek és a felhasznált alapanyagok minőségét veszik figyelembe, hanem górcső alá veszik az ár-érték arányt, a felszolgálás minőségét, az itallapot (különös tekintettel a borlapra), valamint a hangulatot, háttérzenét, de még a Google értékeléseket is.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.