Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 

A Károlyi Étteremben és Kávéházban Kassáról és a Kassai régióról tartottak tájékoztatót. Soňa Jelínková, a Szlovák turisztikai hivatal budapesti képviseletének vezetője, Lenka Vargová - Jurková, a Košice Región Turizmus TDM igazgatója, Török Attila, Košice Región Turizmus, valamint Marika Duffeková, a Visit Košice képviseletében mutatta be miért is érdemes Kassán és környékén eltölteni szabadságunkat, vagy akár csak néhány napot is.

Érdemes valóban egy hévégére, vagy akár egy napra is felkeresni szomszédunkat, hiszen a vonat három és fél óra alatt teszi meg a 260 kilométeres utat Budapestről. Egy újság, vagy könyv-olvasásnyira ott vagyunk abban a városban, amelynek egy kilométer hosszú fő utcája 20-25 műemlékkel dicsekedhet.

Kassa színes, korával ellentétben fiatal város, tele van diákokkal, 250 ezer lakosa közül 30 ezer diák jár három egyetemére, közülük hatezer külföldről jött ide tanulni, viszik hírét a városnak, és sokan jönnek vissza diploma után is családjukkal. 

Kassán sok látogatót vonzanak a híres nemzetközi kortárs művészeti fesztiválok, a kulturális és sportesemények. Kassának az Európa Kulturális fővárosa név mellett több címe is lett, manapság hívják Történelemmel teli városnak, a Kulináris forradalom városának, a Kézműves sörök és borok városának és az Alternatív kultúrák városának. A sportról se feledkezzünk meg, itt rendezik meg többek között Európa legrégebbi maratonját is.

Soňa Jelínková szerint is egyre több hazánkfia keresi fel Kassát és régióját, nekünk is részünk van abban, hogy tavaly kiugróan nőtt a vendégéjszakák száma.

A Kassai régióban 2016-ban 30 százalékkal többen voltak kíváncsiak a 18 UNESCO világörökségi helyszínre, a tavalyi év a magyar turisták számára kiugrónak sikeres volt, a statisztikák szerint 168 százalékkal nőtt az elszállásolt magyarországi turisták száma.

2017/18 az UNESCO éve Szlovákiában

Vár minket is többek között a Szepesi vár, Gömör, Lőcse, Késmárk, Bártfa, a dobsinai jégbarlang, a krasznahorkai és jászói barlang, vagy a Vihorláti őserdő. Mindent felkereshetünk vonattal, a kassai régió új szlogent is indított: Vonattal az UNESCO felé, UNESCO egy kéznyújtásnyira.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.