Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 

A Károlyi Étteremben és Kávéházban Kassáról és a Kassai régióról tartottak tájékoztatót. Soňa Jelínková, a Szlovák turisztikai hivatal budapesti képviseletének vezetője, Lenka Vargová - Jurková, a Košice Región Turizmus TDM igazgatója, Török Attila, Košice Región Turizmus, valamint Marika Duffeková, a Visit Košice képviseletében mutatta be miért is érdemes Kassán és környékén eltölteni szabadságunkat, vagy akár csak néhány napot is.

Érdemes valóban egy hévégére, vagy akár egy napra is felkeresni szomszédunkat, hiszen a vonat három és fél óra alatt teszi meg a 260 kilométeres utat Budapestről. Egy újság, vagy könyv-olvasásnyira ott vagyunk abban a városban, amelynek egy kilométer hosszú fő utcája 20-25 műemlékkel dicsekedhet.

Kassa színes, korával ellentétben fiatal város, tele van diákokkal, 250 ezer lakosa közül 30 ezer diák jár három egyetemére, közülük hatezer külföldről jött ide tanulni, viszik hírét a városnak, és sokan jönnek vissza diploma után is családjukkal. 

Kassán sok látogatót vonzanak a híres nemzetközi kortárs művészeti fesztiválok, a kulturális és sportesemények. Kassának az Európa Kulturális fővárosa név mellett több címe is lett, manapság hívják Történelemmel teli városnak, a Kulináris forradalom városának, a Kézműves sörök és borok városának és az Alternatív kultúrák városának. A sportról se feledkezzünk meg, itt rendezik meg többek között Európa legrégebbi maratonját is.

Soňa Jelínková szerint is egyre több hazánkfia keresi fel Kassát és régióját, nekünk is részünk van abban, hogy tavaly kiugróan nőtt a vendégéjszakák száma.

A Kassai régióban 2016-ban 30 százalékkal többen voltak kíváncsiak a 18 UNESCO világörökségi helyszínre, a tavalyi év a magyar turisták számára kiugrónak sikeres volt, a statisztikák szerint 168 százalékkal nőtt az elszállásolt magyarországi turisták száma.

2017/18 az UNESCO éve Szlovákiában

Vár minket is többek között a Szepesi vár, Gömör, Lőcse, Késmárk, Bártfa, a dobsinai jégbarlang, a krasznahorkai és jászói barlang, vagy a Vihorláti őserdő. Mindent felkereshetünk vonattal, a kassai régió új szlogent is indított: Vonattal az UNESCO felé, UNESCO egy kéznyújtásnyira.


Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?