Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 

A Károlyi Étteremben és Kávéházban Kassáról és a Kassai régióról tartottak tájékoztatót. Soňa Jelínková, a Szlovák turisztikai hivatal budapesti képviseletének vezetője, Lenka Vargová - Jurková, a Košice Región Turizmus TDM igazgatója, Török Attila, Košice Región Turizmus, valamint Marika Duffeková, a Visit Košice képviseletében mutatta be miért is érdemes Kassán és környékén eltölteni szabadságunkat, vagy akár csak néhány napot is.

Érdemes valóban egy hévégére, vagy akár egy napra is felkeresni szomszédunkat, hiszen a vonat három és fél óra alatt teszi meg a 260 kilométeres utat Budapestről. Egy újság, vagy könyv-olvasásnyira ott vagyunk abban a városban, amelynek egy kilométer hosszú fő utcája 20-25 műemlékkel dicsekedhet.

Kassa színes, korával ellentétben fiatal város, tele van diákokkal, 250 ezer lakosa közül 30 ezer diák jár három egyetemére, közülük hatezer külföldről jött ide tanulni, viszik hírét a városnak, és sokan jönnek vissza diploma után is családjukkal. 

Kassán sok látogatót vonzanak a híres nemzetközi kortárs művészeti fesztiválok, a kulturális és sportesemények. Kassának az Európa Kulturális fővárosa név mellett több címe is lett, manapság hívják Történelemmel teli városnak, a Kulináris forradalom városának, a Kézműves sörök és borok városának és az Alternatív kultúrák városának. A sportról se feledkezzünk meg, itt rendezik meg többek között Európa legrégebbi maratonját is.

Soňa Jelínková szerint is egyre több hazánkfia keresi fel Kassát és régióját, nekünk is részünk van abban, hogy tavaly kiugróan nőtt a vendégéjszakák száma.

A Kassai régióban 2016-ban 30 százalékkal többen voltak kíváncsiak a 18 UNESCO világörökségi helyszínre, a tavalyi év a magyar turisták számára kiugrónak sikeres volt, a statisztikák szerint 168 százalékkal nőtt az elszállásolt magyarországi turisták száma.

2017/18 az UNESCO éve Szlovákiában

Vár minket is többek között a Szepesi vár, Gömör, Lőcse, Késmárk, Bártfa, a dobsinai jégbarlang, a krasznahorkai és jászói barlang, vagy a Vihorláti őserdő. Mindent felkereshetünk vonattal, a kassai régió új szlogent is indított: Vonattal az UNESCO felé, UNESCO egy kéznyújtásnyira.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.