Bemutatták a Kéktúráról készült magyar filmet

Bemutatták a Kéktúráról készült magyar filmet 

A magyar túrázok először láthatnak nagyvásznon az Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonaláról készült filmet.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Imádják a magyarok a kéktúrázó programot

Imádják a magyarok a kéktúrázó programot 

Soha még ennyien nem teljesítették a Magyar Természetjáró Szövetség kezelésében lévő három kéktúrát, mint tavaly: összesen 1320 túrázó kapta meg az ikonikus tűzzománc jelvényeket. 

Szállodai színvonalú turistaszállás nyílt a Kéktúra útvonalán 

Újabb szálláshelyet adtak át a zselici erdő gyönyörű környezetében, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán. A Haracsi Vendégház a Hotel Kardosfa tőszomszédságában kínál elérhető árfekvésű szálláshelyet a bakancsos, kerékpáros és lovas turisták számára. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program során a közelmúltban további két szálláshely is megújult a Zselicben, így a Meteor kulcsosház Simonfán, a Gyertyánosi kulcsosház pedig Kaposváron várja a túrázókat.

Kéktúra: a legenda a régi, a honlap új 

A Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa örömmel tájékoztatja a hazai természetjáró közösséget, hogy a kektura.hu weboldala teljesen megújult.

Megújuló turistaházak a Kéktúra vonalán 

Hárommilliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek - jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és a földművelésügyi miniszter közös sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Kéktúrás hétvége a Mátrában 

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja a Mátrába a természetszerető családokat május második hétvégéjén. Galyatetőn és Szurdokpüspökiben izgalmas túrákkal, kéktúrás bélyegzőhely-kereső játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket.
Bercel: komfortos falu, az Országos Kéktúra mentén

Bercel: komfortos falu, az Országos Kéktúra mentén 

Eredményes negyedszázadot tudhat magáénak a Nógrád megyei Bercel. A Cserhátaljai faluban pályázati támogatásokkal olyan nagyarányú fejlesztéseket valósítottak meg, amelyekkel komfortosabbá tették a közösség életét. Ennek köszönhetően ma már a turizmus is előbbre tart a településen.

Visegrádtól az Írott-kőig vezet az új turistakalauz 

Friss térképeket, útleírásokat és számtalan fotót találunk a Cartographia Kéktúra útvonalát bemutató turistakalauzának megújult II. kötetében.
Körbejárható lett Magyarország az Országos Kékkörel

Körbejárható lett Magyarország az Országos Kékkörel 

Körbejárhatóvá tette Magyarországot az Országos Kékkör Túraútvonal, amelynek szeptember végén lezárult fejlesztéséről szerdán projektzáró eseményen számoltak be Budapesten.

Új faállomány és felújított híd a Pilisi Parkerdőtől 

Az erdészetek minden elültetett fával, minden fejlesztéssel a jövő fenntartható erdőit építik. A Kisoroszi szigetcsúcs határidő előtt befejezett erdőtelepítése, a Kalicsa-patakon átívelő híd megerősítése és a dunabogdányi Pálóczki-rét mellett elhaladó Kéktúra-útvonal látképének javítása – ezek a Pilisi Parkerdő Zrt. aktuális szakmai lépései Visegrád környékén.

44 milliós támogatásból újult meg a Kéktúra egy szakasza 

A Vértesi Erdő Zrt. a kezelésben lévő területeken felújította az Országos Kéktúra útvonal jelzéseit, valamint az útvonal pihenőhelyeit és több forrásfoglalást alakított ki - tájékoztatta a társaság műszaki csoportvezetője szerdán az MTI-t.

Népi mozgalom legyen a kéktúra bejárása! 

A turistaút felmérése már a végéhez ért, most kezdődnek a felújítások és fejlesztések.

Az Országos Kéktúra újabb szakasza újult meg 

Tizenhat erdei pihenőhelyet létesítettek és tájékoztatótáblákat helyeztek el a Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakaszán egy 83 millió forintos beruházás keretében.

Kitüntették a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotóit 

Rangos állami kitüntetést kaptak a Másfélmillió lépés Magyarországon című film egykori alkotói.

Az Egererdő Zrt. is hozzájárul az Országos Kéktúra népszerűsítéséhez 

A Magyar Természetjáró Szövetség és az Egererdő Zrt. szintén szeretne hozzájárulni az észak-magyarországi régió turisztikai fejlesztéséhez egy projekt keretében.

Berendezik a Budai-hegység erdejét 

A feladatunk, hogy berendezzük az erdőt a turisták számára - idézte egykori elődjét Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója. Az idézet a talán egyik legkedveltebb magyar természetfilm sorozat, a Másfélmillió lépés Magyarországon Pilist bemutató epizódjában hangzott el 1979-ben. Azóta sok víz folyt le a Dunán; volt lehetősége folyni, bár Rockenbauer Pál örökbecsű sorozatában, a börzsönyi rész végén egy szakértő még a Bős-Nagymaros vízlépcső ránk eső részének előnyeit ecseteli.

Erdész szolgálati lakásból turistaház 

Az Országos Kéktúra útvonalán fekvő turistaházak felújításának programja keretében a Pilisi Parkerdő Zrt. teljesen megújította a Som-hegyi Turistaházat. A Pilisszentkereszti Szurdok közelében fekvő, mintegy 70 millió forintos beruházással korszerűsített épületet 2013. október 29-én adták át.

Kéktúra Turistakalauz: piacon a második kötet 

Egy évvel az első kötet után.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!