Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Kerékpáros túravezető képzés indul októberben

Kerékpáros túravezető képzés indul októberben 

Idén ősszel első alkalommal indul a hazai kerékpáros szakmai szervezetek által kidolgozott, egységes módszertant alkalmazó, 60 órás túravezető képzés
Nemzetközi tanúsítványt adhat légiutas-kísérőinek a Wizz Air

Nemzetközi tanúsítványt adhat légiutas-kísérőinek a Wizz Air 

Az ultrafapados légitársaság közleménye szerint mostantól megszerezték a jogosuétságot arra, hogy Magyarországon légikísérő alapképzési tanúsítványt állíthassanak ki a képzésein részt vett növendékek számára. 
Januártól utazási szakember-képzés a Magyar Turizmus Akadémián

Januártól utazási szakember-képzés a Magyar Turizmus Akadémián 

Erről is hallhattak a résztvevők a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szerdai közgyűlésén Kairóban.
Így szerezd és tartsd meg a munkaerőt!

Így szerezd és tartsd meg a munkaerőt! 

Ma a turisztikai munkaadók számára az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő munkaerő megtalálása, esetleg kinevelése és nem utolsósorban megtartása. A Magyar Turizmus Akadémia Kft. egy teljes konferenciát szentelt a HR-témának szeptemberben, ahol azt is bemutatták, melyek a legjobb lehetőségek, eszközök arra, hogy a cégek megbirkózzanak a terület kihívásaival.
Indul a borászatok exportfejlesztési képzése

Indul a borászatok exportfejlesztési képzése 

Már lehet jelentkezni az Agrármarketing Centrum képzésére, amely a magyar borászatok exporttevékenységét támogatja egy 5 héten át tartó online előadássorozattal. Az egyedülálló programsorozat átfogó és országspecifikus információkkal ismerteti meg a külpiacokon jelen lévő és újként belépő magyar borászatokat.
BGE: elengedhetetlen az utánpótlásképzés a turizmusban, vendéglátásban

BGE: elengedhetetlen az utánpótlásképzés a turizmusban, vendéglátásban 

Elengedhetetlen a magasan képzett, elkötelezett és nemzetközi tapasztalatokkal felvértezett szakemberek utánpótlásának képzése az ágazat bővülésének fenntartásához - mondta Lugasi Andrea, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar dékánja.
Együttműködés a Nestlé és a Szent István Egyetem között

Együttműködés a Nestlé és a Szent István Egyetem között 

A már évek óta végzett gyakorlatorientált képzés elmélyítését határozta el a Nestlé Hungária Kft. és a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara. A felek ezért stratégiai együttműködést kötöttek, amelynek elsődleges célja, hogy a következő öt évben további 150 hallgató vehessen részt a sikeresen működő Nestlé kurzuson, így a frissen végzett élelmiszeripari mérnökök naprakész tudás birtokában könnyebben tudjanak elhelyezkedni.
Eszmecsere a fesztiválokról

Eszmecsere a fesztiválokról 

A 2018-as felvételi adatok alapján bár 120 helyet hirdettek, de 900-an jelentkeztek a Budapesti Corvinus Egyetemre azok, akik a turizmust választották hivatásuknak és itt szeretnének tanulni. Az érdeklődés pedig emeli a színvonalat - mondta dr. Zoltayné dr. Paprika Zita dékán a június 4-én a Corvinuson megrendezett turizmusfejlesztés témájú szakmai konferencia megnyitóján.

Milyen képzéseket tartanak fontosnak a turisztikai szolgáltatók? 

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány nem reprezentatív felmérést végzett a hazai turisztikai vállalkozások oktatással és szemléletformálással kapcsolatos igényeiről. A 182 kérdőív kitöltő a hazai turizmus legkülönbözőbb területeiről érkezett (szálláshely szolgáltatás, vendéglátás, TDM, fürdő, turisztikai tanácsadás stb.), véleményük láthatóan alapvetően összecseng. A felmérés nyomán egyértelműen megállapítható, hogy a hazai turisztikai vállalkozások számára fontos a munkavállalóik továbbképzése, melyet az esetek jelentős többségében meg is valósítanak, és önerőből finanszíroznak - derül ki a szövetség honlapjáról.

Jelentkezzen a Corvinus turizmus-menedzsment mesterképzésére 

A Budapesti Corvinus Egyetem 2018 februárjában állami finanszírozású turizmus-menedzsment mesterképzést indít. A négy féléves képzés a desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt, utóbbiban az online és digitális média kiemelt szerepet kap. 

Felsőoktatási ajánló: Zsigmond Király Egyetem 

Az Óbuda-Békásmegyeren működő, immáron bő egy éve egyetemi státusszal rendelkező felsőoktatási intézmény, a Zsigmond Király Egyetem újra szélesre tárja kapuit és a februárban induló keresztféléves képzéseire várja a továbbtanulni vágyókat.

Turizmus-menedzsment mesterszak Nyílt Nap a Corvinuson 

 A Corvinus négy féléves turizmus-menedzsment mesterképzése a desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt, utóbbiban az online és digitális média kiemelt szerepet kap. 

Sonkakészítő kurzust szervez a NAK Spanyolországban 

A különböző nemzetek pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén ősszel újabb képzést szervez a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézettel közösen. Az angol nyelvű program főként a termékpaletta bővítését fontolgató kamarai tagok számára ajánlott.

Le vagyunk maradva az uniós országokhoz képest idegennyelv-tanulásban 

A középfokú oktatás alsó tagozataiban tanuló uniós diákok mintegy 60 százaléka, az előző évhez képest 1,1 százalékkal többen választottak legalább két idegen nyelvet 2015-ben. Magyarországon az adott korcsoportban több mint egy idegen nyelvet tanuló középiskolások aránya csökkent az előző évhez képest - közölte az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala csütörtökön.

Szállodásoknak indít képzést a Metropolitan Egyetem 

2016 októberében újraindul a Budapesti Metropolitan Egyetem két féléves felnőttképzése, a Szállodai e-kereskedelem és online marketing szakirányú továbbképzési szak diplomásoknak. 

Megújuló TDM-képzés 

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség (MTDMSZ) kerekasztal-beszélgetésen mutatta be az EURAC (European Academy of Bozen/Bolzano) munkatársai részvételével kidolgozott, új TDM-menedzser-képzést.

Hetven utazási iroda a MUISZ adóelőadásán 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége december 11-én rendezte meg szokásos adóelőadását, melynek célja, hogy a Szövetség tagjai részletes információhoz juthassanak a következő év adóváltozásaival kapcsolatban.

Állami finanszírozású gépjárművezető-képzési program indul 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a NiT Hungary gépjárművezető-hiány megoldása érdekében végzett érdekérvényesítése: elindul a 1560/2015-ös kormányhatározatban szereplő állami finanszírozású gépjárművezető-képzési program.

Mégis folytatódik a légiutas-kísérő képzés Budapesten 

Bár az OKJ-s képzések sorából kikerült a légiutas-kísérő tanfolyam, a budapesti SZÁMALK Szakközépiskola továbbra is megszervezi a képzést.

Fektessen vállalkozásába! 

Szeretne milliókat fektetni vállalkozásába, hogy az Ön által szervezett utakon, programokon az eddigieknél is többen vegyenek részt? A Kontaktműhely 350 utazásszervező és szállodaipari vállalkozás tapasztalataira alapozott turisztikaimarketing-képzésével ezt töredék áron megteheti.

Angol egyetem indít képzést a BKF-en 

Üzleti képzést indít az angol Coventry Egyetem a BKF-en ősztől. A főiskola az új képzéssel, a hallgatók nemzetközi munkaerőpiacon való elhelyezkedését szeretné erősíteni.

Mit tanulhatsz meg az IWI Wellness és Spa menedzser sikerképzésén? 

A nemzetközi szinten is egyedülálló tanfolyam folyamatos fejlődése során az elmúlt 8 évben egy igazi elit képzéssé vált, mely számos magasan kvalifikált szakembert adott a hazai és a külföldi wellness és egészségturisztikai iparágnak. 

Dél-koreai delegáció a budapesti turisztikai továbbképzésen 

A Koreai Köztársaság Nagykövetségének szervezésében érkezett Budapestre az a 16 fős delegáció, amelynek tagjai a koreai LOGODI intézet továbbképzésén vettek részt október 14. és 23. között.

Újra tanfolyamok az Amadeusnál 

Az Amadeus Magyarország néhány napja értesítette partnereit a 2014-es év első kurzusairól, amelyet a szolgáltató ezúton is szeretne népszerűsíteni.

Wellness és Spa Menedzser képzés indul az IWI-nél 

Magyarországon elsőként államilag akkreditált Wellness és Spa Menedzser képzés indul (PL-3796), az IWI-nél! 

Falusi vendéglátókat képeznek 

A FATOSZ akkreditált falusi vendéglátó képzést indít vidéki helyszíneken, melynek célja: szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis-, és mikro vállalkozások számára.

Vendéglátó és panziós képzés ingyenesen 

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület a Kőszeg és Vidéke Többcélú Kistérségi Társulással a regionet aktív projektnek köszönhetően kétféle ingyenes képzést indít - adta hírül a Vas Népe.

25 százaléknál ne legyen nagyobb az eltérés 

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöksége azt javasolja: a felsőoktatásban az államilag támogatott képzések létszámkereteit 2012-ben és azt követően úgy határozzák meg, hogy egyetlen keretszám vonatkozásában se legyen az előző évihez képest 25 százaléknál nagyobb az eltérés.

Képzést kaptak az ügynökök a Malévtól 

Október végén rendezte meg a Malév Agent napok címmel szakmai fórumát, a magyarországi utazási irodai dolgozók részére.

Főiskolai képzés FATOSZ tagoknak 

Szívesen látja a FATOSZ tagjait is hallgatói közzt a Szent István Egyetem szarvasi karának Gazdaság és Vidékfejlesztési szakán - tájékoztatott a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ).

Vásárlói döntések és mérhetőség 

A Hajdúszoboszlói TDM szervezet, a tagjai részére online marketingképzést tartott 2011. május 3-án a Hunguest Hotel Aqua-Sol rendezvénytermében, tájékoztatta a TurizmusOnline-t Kabály Zsolt, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!