Indul a Marriott saját képzési programja

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére. A professzionális és a 21. századi turisztikai és vendéglátóipari kihívásoknak megfelelő szakember pótlás, a fiatalok bevonása, s számukra hosszútávú karrier és önmegvalósítási lehetőség bemutatása a célja annak a programnak, amit a Marriott cégcsoport indít el idén áprilisban, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.

Mint kiderül, a program szakmai összefogással valósul meg, a tanulni vágyó fiataloknak a képzés díjmentes.

A képzés célja, hogy utat és lehetőséget adjon a vendéglátóipari és turisztikai szakmával szimpatizáló fiataloknak abban, hogy milyen karrierút lehetséges a világ egyik legnagyobb szállodaláncában, és az elinduláshoz szükséges tudást biztosítsa ehhez. 

– mondta Kiss Zsuzsanna, a budapesti Marriott szállodák HR vezetője.

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos

A program különlegessége, hogy a képzés közel fele a szállodalánc egységeiben valósul meg, ezzel még közelebb hozva a jelen kihívásait és trendjeit a bevont fiatalokhoz.

Olyan szaktudást szeretnénk átadni a program résztvevőinek, amellyel nálunk, de a világ bármely pontján lévő szállodában is megállhatják a helyüket

– tette hozzá a HR-igazgató.

A program szakácssegéd képzéssel indul, amelyre már most lehet jelentkezni. A programba azokat a 18-24 év közötti fiatalokat várják, akik legalább érettségivel rendelkeznek, szeretnének egy akkreditált, államilag elismert képzésben részt venni, és nyitottak arra, hogy a legfrissebb trendeket és tudást lessék el a szállodaipar kiválóságaitól. 

A legjobban vizsgázó hallgatóknak a szállodalánc szerződési lehetőséget is kínál 

– hangsúlyozta Kiss Zsuzsanna.

A LevelUp! különlegessége abban is áll, hogy a Marriott nem egyedül, hanem a BKSZC Szamos Mátyás Képzőközponttal és a Civil Impact Nonprofit Kft-vel partnerségben dolgozta ki a programot. A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) a képzés megvalósítását segíti, míg a Civil Impact a bevont fiatalok mentorációjában és soft skill-jeinek építésében segíti a program magas szintű megvalósulását és a célok elérését.

További információ: Kiss Gyöngyvér +36203954277; kiss.gyongyver@civilimpact.hu


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.