Indul a Marriott saját képzési programja

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére. A professzionális és a 21. századi turisztikai és vendéglátóipari kihívásoknak megfelelő szakember pótlás, a fiatalok bevonása, s számukra hosszútávú karrier és önmegvalósítási lehetőség bemutatása a célja annak a programnak, amit a Marriott cégcsoport indít el idén áprilisban, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.

Mint kiderül, a program szakmai összefogással valósul meg, a tanulni vágyó fiataloknak a képzés díjmentes.

A képzés célja, hogy utat és lehetőséget adjon a vendéglátóipari és turisztikai szakmával szimpatizáló fiataloknak abban, hogy milyen karrierút lehetséges a világ egyik legnagyobb szállodaláncában, és az elinduláshoz szükséges tudást biztosítsa ehhez. 

– mondta Kiss Zsuzsanna, a budapesti Marriott szállodák HR vezetője.

Forrás: Depositphotos
Forrás: Depositphotos

A program különlegessége, hogy a képzés közel fele a szállodalánc egységeiben valósul meg, ezzel még közelebb hozva a jelen kihívásait és trendjeit a bevont fiatalokhoz.

Olyan szaktudást szeretnénk átadni a program résztvevőinek, amellyel nálunk, de a világ bármely pontján lévő szállodában is megállhatják a helyüket

– tette hozzá a HR-igazgató.

A program szakácssegéd képzéssel indul, amelyre már most lehet jelentkezni. A programba azokat a 18-24 év közötti fiatalokat várják, akik legalább érettségivel rendelkeznek, szeretnének egy akkreditált, államilag elismert képzésben részt venni, és nyitottak arra, hogy a legfrissebb trendeket és tudást lessék el a szállodaipar kiválóságaitól. 

A legjobban vizsgázó hallgatóknak a szállodalánc szerződési lehetőséget is kínál 

– hangsúlyozta Kiss Zsuzsanna.

A LevelUp! különlegessége abban is áll, hogy a Marriott nem egyedül, hanem a BKSZC Szamos Mátyás Képzőközponttal és a Civil Impact Nonprofit Kft-vel partnerségben dolgozta ki a programot. A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) a képzés megvalósítását segíti, míg a Civil Impact a bevont fiatalok mentorációjában és soft skill-jeinek építésében segíti a program magas szintű megvalósulását és a célok elérését.

További információ: Kiss Gyöngyvér +36203954277; [email protected]


Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél

Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél 

A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban

Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban 

Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha

Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha  

Tátralomnic ma is őrzi eleganciáját, amely Marienbadhoz vagy Karlsbadhoz hasonlítható. Leghíresebb szállodája, a Grand Hotel Praha olyan, mint egy mesebeli kastély.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.