Jelentkezzen a Corvinus turizmus-menedzsment mesterképzésére

A Budapesti Corvinus Egyetem 2018 februárjában állami finanszírozású turizmus-menedzsment mesterképzést indít. A négy féléves képzés a desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt, utóbbiban az online és digitális média kiemelt szerepet kap. 

A Corvinus Gazdálkodástudományi Karán szervezett turizmus-menedzsment képzés erősségeit a stratégiai és az operatív munkában egyaránt jól kamatoztatható, erős menedzsment és marketing kompetenciák, a gyakorlatorientált képzés, a projektfeladatok és a terepkutatások jelentik.

„A Corvinus turizmus-menedzsment mesterszakán célunk az, hogy az általános közgazdasági és turizmus menedzsment elméleti alapokat a gyakorlatba átültessük, ezért tudatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol hallgatóink megszerzett tudásukat valós feladatokban tesztelhetik” – mondja Dr. Michalkó Gábor, szakfelelős.

„Az elmúlt években számos iparági partnerrel, többek között a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal, az egykori Forster Központtal, számos szállodalánccal és étteremmel vagy éppenséggel önkormányzatokkal, mint például az egyetemnek otthont adó Ferencváros Önkormányzatával alakítottunk ki kutatásban és turisztikai tanácsadásban jártas oktató kollégáinkkal együttműködést annak érdekében, hogy éles feladatok, valós projektek révén hallgatóink mind koncepcióalkotási, mind taktikai feladattervezési feladatokban kipróbálhassák magukat.”

A képzésre való jelentkezés november 15-ig nyújtható be. További részletek ITT olvashatók. 

(x)

 


Megvan az Év kerékpárútja

Megvan az Év kerékpárútja  

Az Év kerékpárútja címet hatodik éve dönti el szavazással a nagyközönség, idén a Murakeresztúr kör nyerte el a címet 2938 szavazattal.
Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron

Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron 

A pünkösdi hétvégén tovább pezseg a székesfehérvári kulturális élet.
Felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Felgyorsult a Balaton vizének melegedése 

A klímaváltozás nemcsak a vízmelegedést hozta el.
Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete

Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete 

Szigetfürdőt terveznek a látogatóknak.
Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja

Új elemekkel bővül Zalaegerszeg legnagyobb fesztiválja 

Új elemként belvárosi korzót is nyitnak a helyi kereskedőkkel együttműködve, illetve gimnazisták saját szervezésű programjait is színpadra viszik.
Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében?

Lesz-e változás jövőre az Utazás Kiállítás megjelenésében és üzenetében? 

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a 2025-ös kiállítás kapcsán szervezett B2B workshop sikeres volt, amelyet 2026-ban szeretnének továbbfejleszteni.
Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül

Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül 

Június 1-től akár 140 zenekar muzsikája szólhat országszerte a vendéglők, kávéházak és bisztrók teraszain.
NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok

NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok 

2025. január-április között a SZÉP-kártya feltöltések összértéke meghaladta a 169 milliárd forintot.
Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők

Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők  

Előfordulhat, hogy a teknősök a kertekbe is betévednek, ahol az ott élő kutyák nehezíthetik meg a dolgukat.
Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál?

Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál? 

Munkaerőhiány, elöregedő vállalkozói kör, megnövekedett költségek és rövidülő nyári főszezon – ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni a balatoni vállalkozóknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.