Együttműködés a Nestlé és a Szent István Egyetem között

A már évek óta végzett gyakorlatorientált képzés elmélyítését határozta el a Nestlé Hungária Kft. és a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara. A felek ezért stratégiai együttműködést kötöttek, amelynek elsődleges célja, hogy a következő öt évben további 150 hallgató vehessen részt a sikeresen működő Nestlé kurzuson, így a frissen végzett élelmiszeripari mérnökök naprakész tudás birtokában könnyebben tudjanak elhelyezkedni.

Komoly sikert ért el az elmúlt három esztendőben a Nestlé Hungária és a Szent István Egyetem Élelmiszerkereskedelem specializációján 2016-ban indult együttműködés. A multinacionális élelmiszergyártó vállalat és a felsőoktatási intézmény speciális kurzusán eddig közel 90 hallgató vett részt. A képzés népszerűsége annak köszönhető, hogy a diákok nemcsak előadásokat hallhatnak, üzem- és irodalátogatáson vehetnek részt, gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, de konkrét feladatok megoldásában is segédkeznek. Évente két alkalommal ugyanis konkrét, termékfejlesztési, marketing vagy kereskedelmi témájú projektfeladatot kapnak a vállalattól. Ennek kidolgozásában és értékelésében a hallgatók mellett a Nestlé munkatársai is részt vesznek. A program sikere érdekében a vállalkozás több, mint 25 szakemberét vonta be a munkába, a diákok és a társaság közötti kapcsolattartást pedig külön „Nestlé Nagykövet” segíti.

A közös sikerek hatására a Nestlé Hungária Kft. és a Szent István Egyetem szorosabbra fűzi kapcsolatát és stratégiai megállapodást írnak alá, amelynek keretében a következő öt évben további 150 hallgató vesz részt a Nestlé kurzuson. Az eddigi együttműködésen felül, a Nestlé még több projektfeladat megoldásába vonja majd be a hallgatókat, gyakorlati helyet biztosít a diákok számára, szakemberei pedig előadóként és az államvizsgabizottságok tagjaiként fogják segíteni az egyetem oktatási tevékenységét. Ezen felül a Nestlé előadásokkal, üzemlátogatásokkal, vezetői melletti tapasztalatszerzési lehetőséggel is támogatja a szakma iránt érdeklődő hallgatók munkáját, de segíti a közösségi terek kialakítását és az egyetemi rendezvények sikeres lebonyolítását is.

A magyar gazdaság termelékenységének javítása kulcskérdés, az ország versenyképességén csak így lehet javítani. A kormány ezért központi kérdésként kezeli az innováció és a tudásáramlás ösztönzését, az együttműködési készség fejlesztését. Multinacionális vállalkozásként a Nestlé élen jár a leginnovatívabb ötletek hazai adaptációjában, így az - ott tanulóknál kialakul az a szemlélet, amellyel a jövő munkavállalóiként segíthetik a hazai vállalatokat és végsősoron az egész nemzetgazdaságot – jelentette ki György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

„Megállapodásunk célja, hogy a Nestlé szakmai támogatását bírva, közösen oktassuk hallgatóinkat. Képzési programunkat olyan szándékkal dolgoztuk ki, hogy segítse a hallgatók projektszemléletének kialakítását, és gyakorlatorientáltabbá tegye az oktatásunkat. Együttműködésünk során a multinacionális vállalkozás a nála felhalmozódott innovációs tudást, illetve a legkorszerűbb innovációs ismeretek adaptálásának képességét adja át a diákoknak. Érdekeink itt találkoznak, hiszen az egyetem naprakész tudással szeretné felvértezni hallgatóit” – szögezte le Prof. Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora.

„A Nestlé elkötelezett a jövő szakembereinek, fiatal élelmiszermérnökeinek támogatása mellett. 2013-ban indítottuk útjára az „Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért” elnevezésű kezdeményezésünket, támogatva a fiatalokat, hogy minél sikeresebben tudjanak helytállni a munkaerőpiacon. Büszkék vagyunk arra, hogy a Szent István Egyetemmel létrejött stratégiai együttműködésnek köszönhetően hozzásegíthetjük a hallgatókat, hogy tudásukat nálunk szerzett gyakorlati tapasztalatokkal mélyítsék el” – mondta Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Szent István Egyetemen megrendezett eseményen sor került az új Nestlé Mini Bisztró átadására is, amely elérhető étkezési lehetőséget kínál a hallgatók számára a Campuson.

Forrás: Turizmus Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.