Elkészült a várva várt kongresszusi központ

Elkészült a várva várt kongresszusi központ 

Megépült végre a többezer főt befogadó kongresszusi központ, amelyre sok évtizede vár már a hazai turizmus- és rendezvényszervező szakma. Ráadásul nem akármilyen lett. A Hungexpo sajtóbejárásán jártunk.
Új kongresszusi központ épül Pozsonyban

Új kongresszusi központ épül Pozsonyban 

Évek óta húzódik a pozsonyi Istropolis épületének sorsa, a jelenlegi állás szerint a tulajdonos fejlesztő teljesen elbontaná az egykori Szakszervezetek Házát, ismertebb nevén az Istropolist. A helyén multifunkcionális kulturális és rendezvényközpont épül, amit egy teljesen új negyed fog körbeölelni - írja az epiteszforum.hu.

Erre megy el a budapesti konferencia-központ 2018-as pénze? 

A kiemelt budapesti fejlesztésekről szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a kormány - tájékoztatott az MTI.

A Budapesti Kongresszusi Központ megvalósításának előkészítése ütemezetten halad 

Mint arról kedden beszámoltunk, történt egy 4,35 milliárdos, sportlétesítmény létesítését segítő átcsoportosítás. A pénz eredetileg a Budapesti Konferencia Központ sorban szerepelt. Mivel, az átcsoportosításról rendelkező kormányhatározatot s.k. Orbán Viktor jegyzi, kérdéseinkkel egyebek mellett a Miniszterelnökséghez fordultunk.
Megnyílt Európa legnagyobb kongresszusi központja

Megnyílt Európa legnagyobb kongresszusi központja 

November 22-én megnyílt Párizs új kongresszusi központja a Parc des Expositions de la Porte de Versailles területén, mely Európa legnagyobbikának számít.
„Itt áll előttünk a tehén, meg kéne fejni!”

„Itt áll előttünk a tehén, meg kéne fejni!” 

— mondta Flesch Tamás, a Continental Csoport ügyvezetője a lapunk, a Turizmus Trend által, a BFTK, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával szervezett konferencia egyik kerekasztal-beszélgetésében. Remete Tibor, a Super Channel ügyvezetője szerint Budapest akár a világ top 10-ében lehetne, ha tudatosan állítana össze tartalmas élménycsomagot az idelátogatók számára.
Elindulhat a kongresszusi központ építése

Elindulhat a kongresszusi központ építése 

Az Utazó magazin, hagyományaihoz híven, a Turizmus és Profit szakmai konferencia keretében, a Continental Hotel Budapestben adta át az olvasói és a megkérdezett utazási szakemberek szavazatai alapján, 2015 legjobb szolgáltatóinak odaítélt díjakat.

Hamarosan tényleg lesz kongresszusi központunk 

Az új kongresszusi központ építése 2017-ben elindulhat - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a Turizmus és profit 2016 című szakmai konferencián szerdán Budapesten.

„Akkor jut eszükbe Budapest, amikor Londonra, Párizsra nincsen pénzük” 

A november 26-án, a Hilton Budapest Hotelben, a Diplomacy&Trade Conferences által megrendezett MeetingPlaceBudapest konferencián a hivatásturizmus szakemberei egymásnak panaszkodtak. Az NGM és a Főváros illetékesei idő előtt távoztak. A nagy befogadóképességű kongresszusi központra pedig még várhatunk.

Kiemelt jelentőségű projekt lett a kongresszusi központ építése 

Az új budapesti konferenciaközpont megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította az állam.

A Finta Stúdió tervezi az új, budapesti kongresszusi központot 

Az állam által tavaly a Trigránittól megvásárolt területen - számolt be a Népszabadság.

Ősszel nyílik a világ legnagyobb kongresszusi központja 

Másfél millió négyzetméteres összterületével a világ legnagyobbja lesz a Sanghajban épülő Nemzeti Kiállítási és Kongresszusi Központ (NECC), mely év végén kezdi meg működését a kelet-kínai metropoliszban.

Négy éven belül lehet több ezer fős kongresszusi központunk 

Négy éven belül megépülhet Budapesten egy 4000-5000 fő befogadására alkalmas új kongresszusi központ, a beruházás előkészítését az idén már megkezdték - mondta Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az MTI-nek adott interjújában.

Itt épülhet fel a budapesti kongresszusi központ 

A 12 ezer négyszetkilométeres területet már megvásárolta a kormány.

Konferenciaközpont és nemzeti légitársaság? 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Budapesti régiós ülését kedden tartotta a Mercure Budapest City Centerben. 

Megerősítve: lesz még Budapesten nagy kongresszusi központ 

Aki megerősítette: Orbán Viktor a tavaszi ülésszak nyitányán.

A magyar turizmus túljutott a válságon 

Varga Mihály szerint a magyar turizmus túljutott a válságon, minden lényeges mutatója javult, az ágazatnak jobb a teljesítménye, mint a válságot megelőző években. Az eredményekről a nemzetgazdasági miniszter a XXII. turisztikai díjátadó gála és évadnyitó rendezvényen beszélt szombaton este Budapesten. Az MTI közleménye a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

Üdvözli a Puskás stadion újjáépítését a MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) örömmel vette a volt Népstadion , a jelenlegi Puskás Stadion lebontásáról és tervezett újjáépítéséről szóló bejelentést, s azzal teljes mértékben egyet ért, közölte lapunkkal a Szövetség.

Magyarország az egyik legMICE-szabb országgá válik 

Nem kisebb dicséret olvasható a Tourism Review internetes szakportál hasábjain, mint hogy hazánk az egyik leggyorsabban fejlődő MICE hatalom.

Átadták a SYMA Kongresszusi Központ első ütemét 

A „C” csarnok átépítésével saját erőforrásból valósult meg a SYMA Kongresszusi Központ fejlesztésének első szakasza - tájékoztatta a Turizmus Online-t az Open Gates Hungary Kft.

Miért késik a Syma második üteme? 

Mint arról kedden beszámoltunk, márciusra elkészül a Syma csarnok bővítésének első üteme, a második ütemről a közlemény azonban kissé óvatosan fogalmazott. Munkatársunktól

Lesz Budapestnek rendes kongresszusi központja? 

A „C” csarnok átépítésével saját erőforrásból elindul a SYMA Kongresszusi Központ fejlesztésének első szakasza, amely immár nem csak a tervező asztalon létezik - tájékoztatta a Turizmus Online-t az Open Gates Hungary Kft.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!