Újraindulhat a Kolozsvár-Budapest légi járat 

Jövőre újraindulhat a Kolozsvár és Budapest közötti repülőjárat - jelentette be a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér igazgatója kedden sajtótájékoztatón.
Újabb légi járatokért lobbizik a Budapest Airport

Újabb légi járatokért lobbizik a Budapest Airport 

Temérdek turisztikai attrakció, gyors ütemben fejlődő repülőtér, kiváló szolgáltatások. Egyebek mellett ezeket az előnyöket mutatja be a világ vezető légitársaságainak Magyarországgal kapcsolatban a Budapest Airport kereskedelmicsapata a Barcelonában tartott World Routes nemzetközi járatfejlesztési konferencián.

Budapest és Asztana között indít légi járatot a fapados 

Kazahsztán fővárosába, Asztanába indít járatokat júniustól a Wizz Air - jelentette be Váradi József hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében.
Kiderült, ki fogja üzemeltetni a Budapest-Tirana járatot

Kiderült, ki fogja üzemeltetni a Budapest-Tirana járatot 

Magyarország és Albánia közötti közvetlen légi járat indításáról írt alá szándéknyilatkozatot Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Sokol Dervishaj albán közlekedési és infrastrukturális miniszter hétfőn, Budapesten.

Húsz kilométeres a világ legrövidebb nemzetközi repülőjárata 

Elindult a világ legrövidebb nemzetközi légi járata, a repülőgépek a Boden-tó svájci partjáról a németországi Friedrichshafen városáig közlekednek - közölte a People's Viennaline osztrák légitársaság szerdán.

A Kanári-szigetekre és Szófiába indultak budapesti járatok 

A Wizz Air az elmúlt napokban három új járatot indított: a Kanári-szigetekre Budapest-Fuerteventura és Budapest-Lanzarote útvonalon, míg Bulgáriába a Budapest-Szófia útvonalon repül a légitársaság.

Szatmárnémetiből Londonba indít járatot a Wizz Air 

Október 31-től Szatmárnémeti - London repülőjáratot indít a Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón Pataki Csaba, a szatmárnémeti repülőteret működtető Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Trabanttal és bikavérrel leptük meg a koreaiakat '89-ben 

Idén nyáron először jöttek közvetlen repülőjáratok Dél-Koreából Budapestre, majd' húsz évvel azután, hogy az első dél-koreai szakmai csoport 1988-ban hozzánk érkezett. A két ország közötti turisztikai kapcsolatok indulásáról Engedi Sándor számolt be lapunknak, aki akkoriban a szomszédos Japánban dolgozott IBUSZ-külképviselőként.  

Újabb szurkolói járatok indulnak Budapestről 

További szurkolói járatokat indít a Wizz Air, amellyel a futballrajongók eljuthatnak a nyolcaddöntőbe jutott magyar válogatott következő mérkőzésére is.

Balkáni járatok állami támogatással 

Legfeljebb három résztvevőt várt az illetékes minisztérium a „menetrend szerinti légi járatok üzemeltetése öt nyugat-balkáni útirányba” tárgyú uniós koncessziós beszerzési eljárás részvételi szakaszában, amely május 19-én zárult. A határidőig egyedül a Wizz Air nyújtotta be ajánlatát.

Még idén elindulhatnak a balkáni légi járatok Budapestről 

Május második felében derülhet ki, hogy mennyire kelti fel a légitársaságok érdeklődését az a pályázat, melynek keretében a kormány újraindítaná a közlekedést több nyugat-balkáni légi útvonalon.

Közvetlen légi járat indul Budapest és Szöul között 

A nyári szezon csúcsidőszakában közvetlen charterjáratokat indít az Asiana Airlines Budapest és Szöul Incheon repülőtere között. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport közös erőfeszítéseinek köszönhetően egyelőre heti egy járat közlekedik majd, bár a szakértők szerint ennél jóval nagyobb lehet az igény.

Újra lehet közvetlen légi járat Budapest és Szarajevó között 

Várhatóan még az idén újraindítják a közvetlen légi közlekedést a bosnyák főváros, Szarajevó és Budapest között - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Kivételes intézkedés az Air France teheráni járatán 

Az Air France elfogadta a szakszervezetek kérését, és önkéntes alapon választja ki a női légiutas-kísérőket az április közepén újrainduló teheráni járatára, annak érdekében, hogy ne kelljen köteleznie a női dolgozókat a muzulmán kendő viselésére a repülőgépből történő kiszálláskor - jelentette be hétfőn a francia légitársaság vezetősége.

Visszatérhetnek az orosz turisták Egyiptomba 

Oroszország és Egyiptom megállapodott, hogy a lehető legrövidebb idő alatt helyreállítja a két ország közötti légi közlekedést, azzal a feltétellel, ha az orosz állampolgárok számára szavatolni fogják a legmagasabb biztonsági előírások betartását - jelentette ki szerdán Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután fogadta egyiptomi kollégáját, Számeh Sukrit.

Repülhet-e az Emirates Budapestről New Yorkba? 

Budapesten keresztül New Yorkba indíthat légi járatot az Emirates - reppent fel a hír, de vajon van-e valóságalapja? Megkérdeztük a légitársaságot is.

Visszatér az Iberia Budapestre 

A tavaly júniusban elindított Madrid-Budapest járat a kedvező fogadtatásnak köszönhetően a nyári főszezonban már biztosan visszatér a magyar fővárosba. A Magyar Turizmus Zrt. törekvése az, hogy a járat főszezonon kívül is közlekedjen. Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és az Iberia légitársaság vezető képviselőinek tegnapi tárgyalásán az is szóba került továbbá, hogy a 2017-es nyári szezonban már napi járat kösse össze a két fővárost, biztosítva így a közép- és dél-amerikai desztinációk elérhetőségét is.

A Korea Times is a közvetlen Szöul-Budapest légi járatról beszél 

Közvetlen légi járat létesítéséről és koreai építőipari vállalatok magyarországi beruházásokban való részvételéről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Dél-Koreában a szöuli The Korea Times lap beszámolója szerint.

Állami támogatással indulhatnak balkáni és szófiai légi járatok 

A kormány négy közvetlen nyugat-balkáni és a szófiai légi járat létrehozásának támogatásáról döntött, mivel az útvonalak üzemeltetése piaci úton nem gazdaságos - olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent határozatban. 

Reggelente juthatunk el Belgrádból New Yorkba az Air Serbiával 

A Szerbia és Egyesült Államok között 24 év után újrainduló közvetlen légi járat tervezett menetrendje már kiolvasható a GDS-ekből.

36 év után újra lehet légi járat Irán és az USA között 

Az Irán elleni szankciók enyhítése azt eredményezheti, hogy a két ország között több mint három és fél évtizedet követően újraindítják a közvetlen légi járatokat.

Szófia calling - újra lehet légi járat a bolgár fővárosba 

Kétoldalú gazdasági vegyes bizottság létrehozásáról állapodott meg Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön Szófiában folytatott tárgyalásain, és az MTI-nek telefonon adott interjúban azt is elmondta, hogy 2017 elejétől remélhetőleg újra lesz közvetlen légi járat Budapest és Szófia között.

Újra van légi összeköttetés Budapest és Szófia között 

Mától ismét van légi összeköttetés a bolgár és a magyar főváros között. Ezentúl heti négy alaklommal közlekedik a Bulgaria Air bolgár nemzeti légitársaság Szófia és Budapest között, méghozzá vadonatúj brazil gyártmányú Embraer ERJ-190 típusú gépekkel.

Orosz légi járatot akar Debrecen 

A debreceniek közvetlen légi járatot javasolnak Szentpétervárra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!