Visszatér az Iberia Budapestre

A tavaly júniusban elindított Madrid-Budapest járat a kedvező fogadtatásnak köszönhetően a nyári főszezonban már biztosan visszatér a magyar fővárosba. A Magyar Turizmus Zrt. törekvése az, hogy a járat főszezonon kívül is közlekedjen. Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és az Iberia légitársaság vezető képviselőinek tegnapi tárgyalásán az is szóba került továbbá, hogy a 2017-es nyári szezonban már napi járat kösse össze a két fővárost, biztosítva így a közép- és dél-amerikai desztinációk elérhetőségét is.

Az Iberia légitársaság június 1-jétől heti három, júliusban heti négy járatot közlekedtet majd. A légitársaság A320-as gépcsaládjának spanyol lobogó színeit viselő gépei kedden, szerdán és csütörtökön, júliusban pedig ezeken kívül pénteken is közlekednek. Az első gép az IBERIA menetrendje szerint június 1-jén 11.40-kor száll fel és 14.40-kor érkezik Budapestre, majd 15.25-kor indul vissza Madridba, ahová 18.45-kor érkezik meg.

–Mindezzel nemcsak a magyar és a spanyol főváros összeköttetése javult, hiszen ezzel kedvező átszállási lehetőségek nyílnak a Latin-Amerikába utazni vágyók számára is. A riói olimpia közeledtével ez a járat a magyar utazók számára is vonzó lehet – mondta el Glázer Tamás. Hozzátette: a most lezajlott tárgyalások eredményeképpen az Iberia és a Magyar Turizmus Zrt. közös tanulmányúton látja majd vendégül a spanyol utazási szakembereket és a média képviselőit Budapesten, továbbá tárgyalásokat kezdenek a spanyolországi és latin-amerikai marketingtevékenység összehangolása érdekében.

A Magyarországra látogató spanyol turisták száma évről évre emelkedik: KSH 2015-re vonatkozó előzetes adatai szerint 148 496 spanyol utazó látogatott hazánkba, ami 6,3%-kal haladja meg az előző évi eredményeket. A magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött 357 430 spanyol vendégéjszaka pedig összesen 9,3 %-os bővülést jelent. Tekintettel arra, hogy a spanyolok külföldi utazásaik során átlagosan akár 80-100 eurót is költenek naponta, a Magyarországon 10 milliárd forintot meghaladó bevételt is generálhatnak az ide látogatók.

A Magyar Turizmus Zrt. számára a 2014-2020-as pénzügyi időszakban vált először lehetővé, hogy turisztikai marketingtevékenységre is uniós forrást szerezzen. Ezeknek a forrásoknak rendkívüli szerepe lehet Magyarország külföldi népszerűsítésében, a következő 3 évben ugyanis több mint 8,35 milliárd forint hívható le erre a célra, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nemzeti turisztikai marketingszervezet a piaci potenciál és a nemzetközi keresleti trendek figyelembe vételével 2016-os stratégiájában kiemelt célpiacként jelölte meg a latin nyelvű európai országokat is. A megcélzott küldőpiacokat bizonyos általános jellemzőket (pl. nyelv, földrajzi elhelyezkedés, turisztikai motiváció) figyelembe véve országcsoportokra bontva, regionális marketingkommunikáció segítségével szólítják meg. A nagyközönséget megszólító kampányok helyi akciókkal, Magyarország turisztikai kínálatát innovatív módon bemutató szakmai rendezvényekkel, prezentációkkal, workshopokkal egészülnek ki. A hazai turisztikai kínálatot novemberben Európa egyik legjelentősebb hivatásturisztikai vásárán, a barcelonai IBTM World-ön, majd januárban a madridi FITUR-on mutatták be a szakmai és a nagyközönségnek.

A társaság a meglévő külképviseletek tevékenységét kiterjeszti a hasonló kulturális jegyekkel, attitűdökkel rendelkező régión belül, így spanyol külképviselete révén az eddigieknél jóval erősebb tevékenységet fog kifejteni például Portugáliában is.


Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget. 
Spanyol járatnyitás Budapest felé

Spanyol járatnyitás Budapest felé  

Bilbao városa légi összeköttetésében jelentős változás várható. Decembertől.
Káosz a birminghami repülőtéren a 100 ml-es folyadékkorlát miatt

Káosz a birminghami repülőtéren a 100 ml-es folyadékkorlát miatt 

Már reggel 5 órától sorok a repülőtéren kívül kígyóztak a sorok.
Napi járatnyitás Brüsszelbe a WIZZ-zel

Napi járatnyitás Brüsszelbe a WIZZ-zel 

Június 17-ével kezdődően az ultrafapados légitársaság elindította közvetlen járatait Budapestről a Zaventemben található Brüsszeli repülőtérre.
Piros-fehér-zöld meglepetés ennél az ultrafapadosnál

Piros-fehér-zöld meglepetés ennél az ultrafapadosnál 

Hajrá, Magyarok! Túró Rudival lepték meg az Eb-re utazókat.
A Wizz Air lett a legtöbbet késő légitársaság az Egyesült Királyságban

A Wizz Air lett a legtöbbet késő légitársaság az Egyesült Királyságban 

Az elemzés a brit repülőterekről induló több mint 2500 menetrend szerinti és charterjáratot vizsgált.
Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL

Forgalomba állt az utolsó Airbus Beluga XL 

A Beluga XL a repülőgépek szerkezeti elemeinek szállítására kifejlesztett speciális típus.
Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt

Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt 

 A francia repülőtéri dolgozók a „24 órás szabály” ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy időben értesítsék a vezetőket a sztrájkokról.