7000 éves tengeri lelet Korcula közelében

7000 éves tengeri lelet Korcula közelében 

Hétezer éves út maradványaira bukkantak horvát régészek a tenger alatt Soline település közelében, Korcula szigetén, Korcula várostól mindössze 2 kilométer távolságra - közölte vasárnap a zárai (Zadar) egyetem.
Hatalmas leletegyüttesre bukkantak Lengyelországban

Hatalmas leletegyüttesre bukkantak Lengyelországban 

Több mint négyszáz, feltehetőleg a zsidó tulajdonosok által a második világháború elején elrejtett vallási és iparművészeti tárgyat találtak a közép-lengyelországi Lódz belvárosában álló, 19. század végi bérházak egyikének felújításakor - közölte hétfőn a lengyel média.
Hamarosan új turisztikai látványosság nyílik a Szentföldön

Hamarosan új turisztikai látványosság nyílik a Szentföldön 

Izraelben a régészek feltártak egy barlangot, amelybe egy keresztény hagyomány szerint Szalome, Jézus bábájának családja temetkezett - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
Különleges díszkandallókra bukkantak a Budavári Palota kutatásakor

Különleges díszkandallókra bukkantak a Budavári Palota kutatásakor 

Hetven év után találták meg a szakemberek a századfordulós Budavári Palota különleges kandallóinak maradványait, a most feltárt leletek az Andrássy- és Deák-előcsarnokokba készített kandallók elemeit is tartalmazzák - tájékoztatta a Várkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Koraközépkori kincsek tömkelegére bukkantak Nagy-Britanniában 

A térség római kor utáni életébe ad értékes betekintést azoknak a koraközépkori kincseknek a tömkelege, amelyekre a Cambridge-i Egyetem lebontott diákszállásai alatt talált sírokban bukkantak régészek.

Újabb része látható Róma rejtélyek övezte földalatti bazilikájának 

Páratlan szépségű faldekorációk keltek életre Róma egyik ókori földalatti bazilikájában, amelyet a restaurálás után kedden mutattak be a sajtónak.

Turistamágnes lehet a lengyel bormatuzsálemekből 

Turisztikai érdekességgé válhat az a tizenöt, feltehetőleg a múlt század elejéről származó palackozott bor, amelyet a délkelet-lengyelországi Kozlówkában, a Zamoyski nagynemesi család egykori palotájában működő múzeum felújításakor találtak - közölte a lengyel sajtó pénteken.
Az eddigi egyik legnagyobb kincsleletre bukkantak Békés megyében

Az eddigi egyik legnagyobb kincsleletre bukkantak Békés megyében 

Több mint 640 érméből álló leletre bukkantak az orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársai márciusban Tótkomlós határában. Az érmék között vannak Árpád-kori fizetőeszközök, friesachi denárok és egy angol penny is - hangzott el kedden a múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Kalandos körülmények között leltek egy ezernyolcszáz éves szarkofágra 

Kalandos körülmények közepette találtak egy különleges, ezernyolcszáz éves szarkofágot Askelonban az izraeli hatóságok. 

Különleges régészeti leleteket foglalt le az izraeli rendőrség 

Bemutatták hétfőn Jeruzsálemben azt a 11 darab kétezer évesre becsült, egyedülálló kőkoporsót, amelyet az izraeli rendőrség a múlt héten foglalt le régiségcsempészektől.

Téglából készült gyóntatószéket tártak fel Gyöngyösön 

Feltárták az ország idáig egyetlen ismert tégla gyóntatófülkéjét a gyöngyösi ferences templomban az ott zajló felújítási munkálatok közben - közölte a Ferences Sajtóközpont kedden az MTI-vel.

London legrégebbi kocsmáját találták meg 

London egyik legrégebbi kocsmáját találták meg régészek a londoni Cityben.

Két új emlékművet tártak fel a Karnaki templomban 

Két új emlékművet tárt fel a francia-egyiptomi régészeti expedíció Luxorban, a Karnaki templomegyüttes területén: az Újbirodalom alatt épült Ptah-szentélyt egykor körülvevő kőfalat, valamint a XXV. dinasztia idejéből származó kaput.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!