Szárnyal az airBaltic - felértékelődnek az északi úti célok

Szárnyal az airBaltic - felértékelődnek az északi úti célok 

A Lett Nagykövetség épülete adott otthont május 28-án, kedden annak a szakmai programnak, amelyet a Budapest Airport a Lett Köztársaság magyarországi Nagykövetsége és az airBaltic légitársaság közösen szervezett.
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
Szecessziós kastélyok, Európa legmagasabb tornya, Zeppelin-hangárok

Szecessziós kastélyok, Európa legmagasabb tornya, Zeppelin-hangárok 

De mindenekelőtt őszi színekben pompázó erdők, Laima Vajkule – és persze Eisenstein. Lettországban kalandozott laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovata.
Lettországi város lesz Európa Kulturális Fővárosa 2027-ben

Lettországi város lesz Európa Kulturális Fővárosa 2027-ben 

Az Európai Bizottság illetékes testülete három lettországi város pályázatainak értékelését követően Liepaját javasolta Európa egyik kulturális fővárosa címére 2027-ben - közölte a brüsszeli testület kedden.
Egy hónapos vesztegzár Lettországban

Egy hónapos vesztegzár Lettországban 

Egy hónapos vesztegzárat rendelt el hétfőn Lettországban Krisjanis Karins miniszterelnök, mivel az országban kiújult a koronavírus-járvány, miközben alacsony a beoltottak aránya - írja a 24.hu.
Új platform szolgáltatás a lett járatokon

Új platform szolgáltatás a lett járatokon 

A lett airBaltic légitársaság bejelentette, hogy 2021 júliusától  a fedélzeti szolgáltatások köre az airBaltic SKY Service bevezetésével bővült.
A kormány a bajban lévő airBaltic hóna alá nyúlt

A kormány a bajban lévő airBaltic hóna alá nyúlt 

A Lett Köztársaság Minisztertanácsa, mint a lett airBaltic légitársaság többségi részvényese, j jóváhagyta a 250 millió eurós tőkeemelést, hogy ezzel enyhítse a COVID-19 által okozott gazdasági válság hatását a légügyi cégnél.
Újabb Airbus 220-as landolt az airBaltic-nál

Újabb Airbus 220-as landolt az airBaltic-nál 

Tizenegyedik Airbus A220-300-asát vette át az airBaltic - közölte héfőn a légitársaság.
Szurkolói különjáratok indulnak Feröerre és Lettországba

Szurkolói különjáratok indulnak Feröerre és Lettországba 

A Wizz Air szállítja a magyar labdarúgó-válogatottat az első két világbajnoki selejtező mérkőzésre: a feröeri Vagarba szeptemberben és a lettországi Rigába októberben, a légitársaság szurkolói különjáratokat is indít.
Pullman hotel nyílt Riga óvárosában

Pullman hotel nyílt Riga óvárosában 

Az AccorHotels felsőkategóriás nemzetközi márkája, a Pullman Hotels & Resorts megnyitotta az első újonnan épült szállodáját a Balti Államokban, Lettország fővárosának a szívében.

A Baltikum színei - zöld, kék és sárga 

Infografika készült a három balti állam közös egészségturizmus-fejlesztési stratégiáját megalapozó tanulmányról. 

„Nem Lufthansa, Litvánia!” 

Közösen mutatkozott be a három balti állam turisztikai kínálata, hogy növeljék a ma még alacsony létszámban érkező magyarok számát. A lehetőségek szinte határtalanok. Bár csak Litvánia képviselőjétől hallottunk konkrét számot a tavalyi évről - 4000 magyar érkezés - az egyértelműen kiderült a hallottakból, hogy a másik két országban - Észtország és Lettország - sem szerepelünk az első tíz küldőpiac között.

Az EU nem csupán az egységes piacról szól 

- jelentette ki szombaton Rigában a 2014-es európai kulturális fővárosi évad (EKF) megnyitója alkalmából felszólaló Androulla Vassiliou, oktatásért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős uniós biztos.

Lettország az eurózóna tagja 

Lettország az eurózóna legújabb tagja lett január elsején.

Etihad-airBaltic közös járat Rigából Abu Dzabiba 

Közös kód alatt üzemelő közvetlen járatot indított Riga és Abu Dzabi közt az Etihad Airways és az airBaltic - közölte kedden az airBaltic.

Miért sikerült az AirBalticnak, ami a Malévnak nem? 

Nincs sok értelme a szövetségi rendszerhez való csatlakozásnak. Sokat lehet tanulni a fapados légitársaságoktól. Egy kis cégnek is megérheti tengerentúli járatokat üzemeltetni. A fentiek egy – másutt! – sikeres vezérigazgató mondatai. Martin Gauss, akit a Malév első számú embereként ismerhettünk meg, több mint két éve az AirBalticot irányítja – sikerrel. Néhány hónap alatt a csődből rángatta vissza a lett légitársaságot, amely jövőre már profitot termel.

Megérkezett Sármellékre az Air Baltic első járata 

A lett Air Baltic légitársaság Rigából érkező járata landolt szombat este a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol öt év után - a német és orosz charterek mellett - ez az első menetrend szerinti járat.

airBaltic: kevesebb utas, jobb kihasználtság 

Tavaly márciushoz képest kevesebb utast szállított az airBaltic nagyobb kihasználtság mellett. Igaz ez a 2011-es év első három hónapjára is.

A Tensié az airBaltic 

A Tensi Aviation lett a lett airBaltic légitársaság általános értékesítési ügynöke, GSA-ja.

Járatot sűrít az airBaltic 

Nyári menetrendjében növeli Riga-Lappeenranta, Riga-Vaasa és Vaasa-Umea között közlekedő járatainak számát az airBaltic.

Közvetlen légi járat Budapest és Riga között 

2011. május 16-tól Lettország nemzeti légitársasága, az airBaltic heti négy járatot közlekedtet Riga és Budapest között - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Turizmus Zrt (MT Zrt).
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!