Öt szerethető cukrászda Újbudán

Öt szerethető cukrászda Újbudán 

Tősgyökeres újbudai lakosként megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.
Hazai kutyás strandok listája, térképpel

Hazai kutyás strandok listája, térképpel 

Míg mi számos vizes helyszínre menekülhetünk a kánikula elől, négylábú kedvenceink számára jóval limitáltabbak a lehetőségek. Mutatjuk a kutyabarathelyek.hu szakértői által összeállított hazai kutyabarát strandok listáját.
A Gault&Millau belistázta Szlovénia legjobb éttermeit

A Gault&Millau belistázta Szlovénia legjobb éttermeit 

A neves francia étteremkalauz felkutatta az ország legjobbjai helyeit, és díjazta azokat is, akik kimagasló színvonalon és egyedi kulináris látásmóddal várják a gasztroutazókat. A 2023-as Gault&Millau kiadványba 180 étterem, 100 POP hely, 93 pincészet és 25 helyi farm helyet kapott; a nyertesek listája pedig új kategóriával, a legjobb tradicionális ízek készítőivel bővült.
A Memento Szoborpark felkerült egy fontos listára

A Memento Szoborpark felkerült egy fontos listára 

Hat másik veszélyeztetett helyszín mellett felkerült Európa hét legveszélyeztetettebb örökségének listájára, és jelentős anyagi támogatást is kapott.
Jó helyen állunk a konferenciák nemzetközi listáján

Jó helyen állunk a konferenciák nemzetközi listáján 

Magyarország 9 helyet javítva a 27., Budapest 13 pozíciót előbbre lépve a 17. helyezést érte el a nemzetközi üzleti eseményeket összegyűjtő Union of International Associations (UIA) világranglistáján.
Budapest menő konferencia-helyszínnek számít

Budapest menő konferencia-helyszínnek számít  

Közzétette az International Congress and Convention Association (ICCA) 2021-es ranglistáját, ahol Budapest a 12. helyezést érte el a világ összes városa közül, olyan desztinációkat maga mögött hagyva, mint London, Koppenhága vagy Róma.
EU: újabb három ország a covidos tiltólistán

EU: újabb három ország a covidos tiltólistán 

Az EU törölte Argentínát, Ausztráliát és Kanadát a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok jegyzékéből.
EU: újabb két Covid-biztonságos ország a listán

EU: újabb két Covid-biztonságos ország a listán 

Az Európai Unió a koronavírus-járvány globális helyzetével kapcsolatban felülvizsgálta a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját, és a jegyzékbe felvette Bahreint és az Egyesült Arab Emírségeket - közölte az uniós tanács csütörtökön.
Itt a legfrissebb lista a budapesti légi járatokról

Itt a legfrissebb lista a budapesti légi járatokról 

Itt a részletes lista a két ultra low-cost légitársaság, a Ryanair és a Wizz Air kínálatáról is.
Uniós oltalom alatt a szilvásváradi pisztráng

Uniós oltalom alatt a szilvásváradi pisztráng 

Az Európai Bizottság pénteken jóváhagyta, hogy a „Szilvásváradi pisztráng” felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára, vagyis azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyeknek a neve védelemben részesül az Európai Unióban.

Ezek az idegenvezetők kapták meg a támogatást 

A Kisfaludy Fejlesztési Program keretében egyszeri támogatásra pályázhattak vidéki idegenvezetők. Megszületett a döntés, hogy kik és mekkora mértékben kapták meg az egyszeri juttatást. 

Most Marokkó is feketelistára került 

Az Európai Unió  (EU) a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba. Péntektől Marokkó került le a listáról.

Még mindig európai a világ legmenőbb repülőtere 

A Brand Finance idén is elkészítette a 25 legerősebb reptéri márka listáját. A Heathrow őrzi az első helyét.

KSH: a hazai gyógyfürdőkről és a főváros turizmusáról 

A vendégéjszakák száma alapján minden évben ott szerepelt a leglátogatottabb 10 település között Budapest mellett valamelyik gyógyfürdőjéről ismert magyar település az elmúlt bő évtizedben.

Hazai éttermek is Európa legjobbjai között 

Az Európa legjobb éttermeit listázó Opinionated About Dining (OAD) listájára is felfért pár hazai étterem – olvasható a Világevő blogon.

A Forbes is a legszebb karácsonyi vásárok közé válogatta a budapestit 

A CNN után a Forbes is a legszebb karácsonyi vásárok közé válogatta be a budapesti karácsonyi vásárok egyikét.

Ezek a legtrendibb desztinációk 2018-ra 

A Travel + Leisure turisztikai magazin idén is összeállította turisztika szakértők, bloggerek ajánlásai alapján azt a Top 50-es listát azokról a desztinációkról, amelyeket érdemes felkeresni 2018-ban.

Tizenkét új helyszín az UNESCO világörökségi listáján 

Tizenkét, köztük kínai, argentin, indiai, török, valamint első ízben angolai és eritreai helyszínnel gazdagodott az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezetének (UNESCO) világörökségi listája, amelyen három helyszínt ki is terjesztettek a szakértők - tette közzé honlapján a szervezet a hétvégén. 

Egy budapesti épület is felkerült a leghíresebb látnivalók listájára 

Kihirdette a TripAdvisor a Travelers’ Choice Awards alapján a legnépszerűbb látnivalók listáját, melyben a régióból a budapesti Országház végzett a legjobb helyen. 

Ezek most a legtrendibb nyári úti célok 

A Trivago összeállította a legkeresettebb nyári desztinációk listáját, az elmúlt két év adataiból. A listára felkerült egy szomszédos ország kis városa is. 

10 ok, amiért szükség van az utazási irodákra 

Az egyéni utazásszervezés fellendülése miatt sokan már temetik az utazási irodákat. A Huffington Post most okos gyűjtésben mutatott rá, miért van még mindig nagy szükség az utazási irodákra.

Nyilvános Európa 100 legjobb éttermének listája 

A Opinionated About Dining jelentette meg a a legjobb 100 európai éttermet rangsoroló listáját, több, mint 140 ezer felhasználói értékelés alapján. Hazánkból egyetlen étterem sem került be a top 100-ba.

Ők a leggazdagabbak Magyarországon - itt a 2013-as lista! 

Komoly figyelmeztető jeleket is rejt a 100 leggazdagabb pénteken megjelent listája: a többség vagyona reálértéken zsugorodott, illetve a tehetősök között titkolódzás és a félelem is tapasztalható. Utóbbi megjelenése az egyre inkább terjeszkedő állam követhetetlen hiperaktivitásából következik - írja a napi.hu.

Hip-hop-ot hallgatva erőszakosabbak a nők 

Az autóvezetés biztonsága és a közben hallgatott zene közötti összefüggés alapján állítottak össze slágerlistát Nagy-Britanniában.

A Roissy a világ legutáltabb repülőtere 

Franciaország legjelentősebb repülőterét, a párizsi Roissy-Charles de Gaulle-t választotta a világ legutáltabb repülőterének a CNN utazási honlapja, a CNNGO.com.

Az idegenforgalom szigorúan titkos tisztjei 

Most megtudhatják, kik dolgoztak az előző rendszerben szigorúan titkos állományú tisztként (SZT-tiszt) az idegenforgalmi vállalatoknál a Szigorúan Titkos.hu internetes oldalon szereplő lista alapján. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére