Öt szerethető cukrászda Újbudán

Mindenki ismeri a lakókörnyezetében, vagy ahol gyakran megfordul, azokat a helyeket, ahová sokszor betér útja során, vagy legszívesebben oda beszél meg találkozót. Mi is így vagyunk ezzel. Most, tősgyökeres újbudai lakosként, megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.

Cafe Frei –Október huszonharmadika u. 8-10. Allée, Libri Könyvesboltnál

Cafe Frei
Cafe Frei

Ha az Allée-ba vezet az utunk, ha csak tehetjük, beugrunk a Libri ölelésében kialakított kávézóba. Egyrészt, mert valóban isteni mindegyik kávékülönlegesség (és mindig akad köztük újdonság), másrészt sütemény választékuk is gazdag, ráadásul nagyon finom. Azonkívül jó dolog leülni könyvek szomszédságába, megkóstolva egy egzotikus országból érkező kávét, és hozzá elfogyasztani egy finom süteményt.

 

Fadrusz Cukrászda – Bocskai út 21.

Fadrusz cuki
Fadrusz cuki

A cím kicsit csalóka, de az igazi őslakosok pontosan tudják, ez a hely valójában a „Fadrusz cuki” - emberemlékezet óta így szerepel a köztudatban, a bejárata is a Fadrusz utcából nyílik. A helyet 2006 óta üzemeltető családi vállalkozás megemlíti, hogy korábban Farkas cukrászdaként szerepelt, amely a kerület egyik leghíresebb, legfelkapottabb helye volt, és minőségi süteményeiket mind helyben készítik, kizárólag hagyományos módon. A „Fadruszt” nem a megjelenése miatt szeretjük. Beülni is csak az képes oda, aki maximum másodmagával érkezik, inkább mindenki beugrik, hogy a kedvencét becsomagoltassa, és a zsákmánnyal nagyboldogan induljon haza. A mandulás ropogósa utánozhatatlan, és habkönnyű, a legutolsó trend szerint készülő süteménykínálata is egytől-egyig pazar.

 

Gondola Cukrászda – Bartók Béla út 69-71.

A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit
A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit

Mondhatnánk, hogy szerencsétlen a helyválasztás, hiszen egy ház alagsori részéből alakították ki ezt az apró cukrászdát – azonban épp a Kosztolányi téri villamosmegálló és buszmegállók szomszédságában található, vagyis aki épp hazatart, simán beugrik ide a kedvenc süteményéért. Illetve ami még a hely nagy erőssége – az félelmetesen jó fagylaltkínálata. Itt valamiért mindegyik íz, amit kínálnak, valóban olyan ízű, mint az eredeti: a csokoládé csokoládéízű, a gyümölcsfagylalt kínálata is szuper, és van bőségesen cukormentes változat is szinte mindegyik féléből – és az is jóízű.

 

Stühmer Kávézó – Bartók Béla út 18.

Stühmer-kínálat
Stühmer-kínálat

A Bartók Béla út a helyiek korzója, igazi találkozóhelye, ami hétvégente bulihellyé alakul át. Ennek szívében van a Stühmer, amit sokan csak csokoládés finomságairól ismernek, pedig itt nagyszerű a kávéválaszték is, a süteményei is egytől-egyig izgalmasak. Mint írják, csokoládégyáruk mellett található cukrászdájukban több mint 25 féle izgalmas, egyedi ízvilágú süteményt készítenek az édességkedvelőknek, ahol a cukrásztermékek mellett természetesen kapható a teljes Stühmer csokoládé- és kézműves bonbon választék. Vagyis itt nem helyben készülnek az édességek, viszont mindig finomak, és a hely is kiválóan alkalmas egy-egy „édes” megbeszélésre, akár üzleti találkozó színhelyeként.

 

Szurgent Cukrászda – Etele út 30.

Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan
Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan

Ez a hely is leginkább a környék panellakóinak kedvelt találkozóhelye, illetve sokan az egyik magas lakótelepi ház üzleti sorában megbúvó cukrászdát azért keresik fel, mert szinte függővé válnak gazdag süteményválasztékától, pogácsáitól, sajtos rudacskáitól, gouda sajtos pogácsáiról már nem is beszélve. Amúgy, bár szerényen nem beszélnek róla, de 2021-ben ők nyerték az év bejglije címet a hagyományos mákos kategóriában – szintén nem véletlenül. Karácsony előtt az egész cukrászda átalakul egy bejglikínáló hellyé – amerre csak a szem ellát, mindenütt különböző bejglik mosolyognak a vásárlókra, akik türelmesen állnak sorba jó ideig a tökéletesen elkészített karácsonyi süteményért. Egyéb cukrászsütemény választékuk is nap mint nap félelmetesen gazdag, minden helyben készül, friss, és a kiszolgálószemélyzet is kedves, gyors, mindenkihez van egy barátságos szavuk.  


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.