Öt szerethető cukrászda Újbudán

Mindenki ismeri a lakókörnyezetében, vagy ahol gyakran megfordul, azokat a helyeket, ahová sokszor betér útja során, vagy legszívesebben oda beszél meg találkozót. Mi is így vagyunk ezzel. Most, tősgyökeres újbudai lakosként, megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.

Cafe Frei –Október huszonharmadika u. 8-10. Allée, Libri Könyvesboltnál

Cafe Frei
Cafe Frei

Ha az Allée-ba vezet az utunk, ha csak tehetjük, beugrunk a Libri ölelésében kialakított kávézóba. Egyrészt, mert valóban isteni mindegyik kávékülönlegesség (és mindig akad köztük újdonság), másrészt sütemény választékuk is gazdag, ráadásul nagyon finom. Azonkívül jó dolog leülni könyvek szomszédságába, megkóstolva egy egzotikus országból érkező kávét, és hozzá elfogyasztani egy finom süteményt.

 

Fadrusz Cukrászda – Bocskai út 21.

Fadrusz cuki
Fadrusz cuki

A cím kicsit csalóka, de az igazi őslakosok pontosan tudják, ez a hely valójában a „Fadrusz cuki” - emberemlékezet óta így szerepel a köztudatban, a bejárata is a Fadrusz utcából nyílik. A helyet 2006 óta üzemeltető családi vállalkozás megemlíti, hogy korábban Farkas cukrászdaként szerepelt, amely a kerület egyik leghíresebb, legfelkapottabb helye volt, és minőségi süteményeiket mind helyben készítik, kizárólag hagyományos módon. A „Fadruszt” nem a megjelenése miatt szeretjük. Beülni is csak az képes oda, aki maximum másodmagával érkezik, inkább mindenki beugrik, hogy a kedvencét becsomagoltassa, és a zsákmánnyal nagyboldogan induljon haza. A mandulás ropogósa utánozhatatlan, és habkönnyű, a legutolsó trend szerint készülő süteménykínálata is egytől-egyig pazar.

 

Gondola Cukrászda – Bartók Béla út 69-71.

A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit
A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit

Mondhatnánk, hogy szerencsétlen a helyválasztás, hiszen egy ház alagsori részéből alakították ki ezt az apró cukrászdát – azonban épp a Kosztolányi téri villamosmegálló és buszmegállók szomszédságában található, vagyis aki épp hazatart, simán beugrik ide a kedvenc süteményéért. Illetve ami még a hely nagy erőssége – az félelmetesen jó fagylaltkínálata. Itt valamiért mindegyik íz, amit kínálnak, valóban olyan ízű, mint az eredeti: a csokoládé csokoládéízű, a gyümölcsfagylalt kínálata is szuper, és van bőségesen cukormentes változat is szinte mindegyik féléből – és az is jóízű.

 

Stühmer Kávézó – Bartók Béla út 18.

Stühmer-kínálat
Stühmer-kínálat

A Bartók Béla út a helyiek korzója, igazi találkozóhelye, ami hétvégente bulihellyé alakul át. Ennek szívében van a Stühmer, amit sokan csak csokoládés finomságairól ismernek, pedig itt nagyszerű a kávéválaszték is, a süteményei is egytől-egyig izgalmasak. Mint írják, csokoládégyáruk mellett található cukrászdájukban több mint 25 féle izgalmas, egyedi ízvilágú süteményt készítenek az édességkedvelőknek, ahol a cukrásztermékek mellett természetesen kapható a teljes Stühmer csokoládé- és kézműves bonbon választék. Vagyis itt nem helyben készülnek az édességek, viszont mindig finomak, és a hely is kiválóan alkalmas egy-egy „édes” megbeszélésre, akár üzleti találkozó színhelyeként.

 

Szurgent Cukrászda – Etele út 30.

Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan
Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan

Ez a hely is leginkább a környék panellakóinak kedvelt találkozóhelye, illetve sokan az egyik magas lakótelepi ház üzleti sorában megbúvó cukrászdát azért keresik fel, mert szinte függővé válnak gazdag süteményválasztékától, pogácsáitól, sajtos rudacskáitól, gouda sajtos pogácsáiról már nem is beszélve. Amúgy, bár szerényen nem beszélnek róla, de 2021-ben ők nyerték az év bejglije címet a hagyományos mákos kategóriában – szintén nem véletlenül. Karácsony előtt az egész cukrászda átalakul egy bejglikínáló hellyé – amerre csak a szem ellát, mindenütt különböző bejglik mosolyognak a vásárlókra, akik türelmesen állnak sorba jó ideig a tökéletesen elkészített karácsonyi süteményért. Egyéb cukrászsütemény választékuk is nap mint nap félelmetesen gazdag, minden helyben készül, friss, és a kiszolgálószemélyzet is kedves, gyors, mindenkihez van egy barátságos szavuk.  


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.