Öt szerethető cukrászda Újbudán

Mindenki ismeri a lakókörnyezetében, vagy ahol gyakran megfordul, azokat a helyeket, ahová sokszor betér útja során, vagy legszívesebben oda beszél meg találkozót. Mi is így vagyunk ezzel. Most, tősgyökeres újbudai lakosként, megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.

Cafe Frei –Október huszonharmadika u. 8-10. Allée, Libri Könyvesboltnál

Cafe Frei
Cafe Frei

Ha az Allée-ba vezet az utunk, ha csak tehetjük, beugrunk a Libri ölelésében kialakított kávézóba. Egyrészt, mert valóban isteni mindegyik kávékülönlegesség (és mindig akad köztük újdonság), másrészt sütemény választékuk is gazdag, ráadásul nagyon finom. Azonkívül jó dolog leülni könyvek szomszédságába, megkóstolva egy egzotikus országból érkező kávét, és hozzá elfogyasztani egy finom süteményt.

 

Fadrusz Cukrászda – Bocskai út 21.

Fadrusz cuki
Fadrusz cuki

A cím kicsit csalóka, de az igazi őslakosok pontosan tudják, ez a hely valójában a „Fadrusz cuki” - emberemlékezet óta így szerepel a köztudatban, a bejárata is a Fadrusz utcából nyílik. A helyet 2006 óta üzemeltető családi vállalkozás megemlíti, hogy korábban Farkas cukrászdaként szerepelt, amely a kerület egyik leghíresebb, legfelkapottabb helye volt, és minőségi süteményeiket mind helyben készítik, kizárólag hagyományos módon. A „Fadruszt” nem a megjelenése miatt szeretjük. Beülni is csak az képes oda, aki maximum másodmagával érkezik, inkább mindenki beugrik, hogy a kedvencét becsomagoltassa, és a zsákmánnyal nagyboldogan induljon haza. A mandulás ropogósa utánozhatatlan, és habkönnyű, a legutolsó trend szerint készülő süteménykínálata is egytől-egyig pazar.

 

Gondola Cukrászda – Bartók Béla út 69-71.

A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit
A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit

Mondhatnánk, hogy szerencsétlen a helyválasztás, hiszen egy ház alagsori részéből alakították ki ezt az apró cukrászdát – azonban épp a Kosztolányi téri villamosmegálló és buszmegállók szomszédságában található, vagyis aki épp hazatart, simán beugrik ide a kedvenc süteményéért. Illetve ami még a hely nagy erőssége – az félelmetesen jó fagylaltkínálata. Itt valamiért mindegyik íz, amit kínálnak, valóban olyan ízű, mint az eredeti: a csokoládé csokoládéízű, a gyümölcsfagylalt kínálata is szuper, és van bőségesen cukormentes változat is szinte mindegyik féléből – és az is jóízű.

 

Stühmer Kávézó – Bartók Béla út 18.

Stühmer-kínálat
Stühmer-kínálat

A Bartók Béla út a helyiek korzója, igazi találkozóhelye, ami hétvégente bulihellyé alakul át. Ennek szívében van a Stühmer, amit sokan csak csokoládés finomságairól ismernek, pedig itt nagyszerű a kávéválaszték is, a süteményei is egytől-egyig izgalmasak. Mint írják, csokoládégyáruk mellett található cukrászdájukban több mint 25 féle izgalmas, egyedi ízvilágú süteményt készítenek az édességkedvelőknek, ahol a cukrásztermékek mellett természetesen kapható a teljes Stühmer csokoládé- és kézműves bonbon választék. Vagyis itt nem helyben készülnek az édességek, viszont mindig finomak, és a hely is kiválóan alkalmas egy-egy „édes” megbeszélésre, akár üzleti találkozó színhelyeként.

 

Szurgent Cukrászda – Etele út 30.

Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan
Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan

Ez a hely is leginkább a környék panellakóinak kedvelt találkozóhelye, illetve sokan az egyik magas lakótelepi ház üzleti sorában megbúvó cukrászdát azért keresik fel, mert szinte függővé válnak gazdag süteményválasztékától, pogácsáitól, sajtos rudacskáitól, gouda sajtos pogácsáiról már nem is beszélve. Amúgy, bár szerényen nem beszélnek róla, de 2021-ben ők nyerték az év bejglije címet a hagyományos mákos kategóriában – szintén nem véletlenül. Karácsony előtt az egész cukrászda átalakul egy bejglikínáló hellyé – amerre csak a szem ellát, mindenütt különböző bejglik mosolyognak a vásárlókra, akik türelmesen állnak sorba jó ideig a tökéletesen elkészített karácsonyi süteményért. Egyéb cukrászsütemény választékuk is nap mint nap félelmetesen gazdag, minden helyben készül, friss, és a kiszolgálószemélyzet is kedves, gyors, mindenkihez van egy barátságos szavuk.  


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.