Öt szerethető cukrászda Újbudán

Mindenki ismeri a lakókörnyezetében, vagy ahol gyakran megfordul, azokat a helyeket, ahová sokszor betér útja során, vagy legszívesebben oda beszél meg találkozót. Mi is így vagyunk ezzel. Most, tősgyökeres újbudai lakosként, megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.

Cafe Frei –Október huszonharmadika u. 8-10. Allée, Libri Könyvesboltnál

Cafe Frei
Cafe Frei

Ha az Allée-ba vezet az utunk, ha csak tehetjük, beugrunk a Libri ölelésében kialakított kávézóba. Egyrészt, mert valóban isteni mindegyik kávékülönlegesség (és mindig akad köztük újdonság), másrészt sütemény választékuk is gazdag, ráadásul nagyon finom. Azonkívül jó dolog leülni könyvek szomszédságába, megkóstolva egy egzotikus országból érkező kávét, és hozzá elfogyasztani egy finom süteményt.

 

Fadrusz Cukrászda – Bocskai út 21.

Fadrusz cuki
Fadrusz cuki

A cím kicsit csalóka, de az igazi őslakosok pontosan tudják, ez a hely valójában a „Fadrusz cuki” - emberemlékezet óta így szerepel a köztudatban, a bejárata is a Fadrusz utcából nyílik. A helyet 2006 óta üzemeltető családi vállalkozás megemlíti, hogy korábban Farkas cukrászdaként szerepelt, amely a kerület egyik leghíresebb, legfelkapottabb helye volt, és minőségi süteményeiket mind helyben készítik, kizárólag hagyományos módon. A „Fadruszt” nem a megjelenése miatt szeretjük. Beülni is csak az képes oda, aki maximum másodmagával érkezik, inkább mindenki beugrik, hogy a kedvencét becsomagoltassa, és a zsákmánnyal nagyboldogan induljon haza. A mandulás ropogósa utánozhatatlan, és habkönnyű, a legutolsó trend szerint készülő süteménykínálata is egytől-egyig pazar.

 

Gondola Cukrászda – Bartók Béla út 69-71.

A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit
A Gondolában mindig azonnal elkészítik az év díjazott édességeit

Mondhatnánk, hogy szerencsétlen a helyválasztás, hiszen egy ház alagsori részéből alakították ki ezt az apró cukrászdát – azonban épp a Kosztolányi téri villamosmegálló és buszmegállók szomszédságában található, vagyis aki épp hazatart, simán beugrik ide a kedvenc süteményéért. Illetve ami még a hely nagy erőssége – az félelmetesen jó fagylaltkínálata. Itt valamiért mindegyik íz, amit kínálnak, valóban olyan ízű, mint az eredeti: a csokoládé csokoládéízű, a gyümölcsfagylalt kínálata is szuper, és van bőségesen cukormentes változat is szinte mindegyik féléből – és az is jóízű.

 

Stühmer Kávézó – Bartók Béla út 18.

Stühmer-kínálat
Stühmer-kínálat

A Bartók Béla út a helyiek korzója, igazi találkozóhelye, ami hétvégente bulihellyé alakul át. Ennek szívében van a Stühmer, amit sokan csak csokoládés finomságairól ismernek, pedig itt nagyszerű a kávéválaszték is, a süteményei is egytől-egyig izgalmasak. Mint írják, csokoládégyáruk mellett található cukrászdájukban több mint 25 féle izgalmas, egyedi ízvilágú süteményt készítenek az édességkedvelőknek, ahol a cukrásztermékek mellett természetesen kapható a teljes Stühmer csokoládé- és kézműves bonbon választék. Vagyis itt nem helyben készülnek az édességek, viszont mindig finomak, és a hely is kiválóan alkalmas egy-egy „édes” megbeszélésre, akár üzleti találkozó színhelyeként.

 

Szurgent Cukrászda – Etele út 30.

Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan
Nehéz a választás, de a túrógombócos sütijük utánozhatatlan

Ez a hely is leginkább a környék panellakóinak kedvelt találkozóhelye, illetve sokan az egyik magas lakótelepi ház üzleti sorában megbúvó cukrászdát azért keresik fel, mert szinte függővé válnak gazdag süteményválasztékától, pogácsáitól, sajtos rudacskáitól, gouda sajtos pogácsáiról már nem is beszélve. Amúgy, bár szerényen nem beszélnek róla, de 2021-ben ők nyerték az év bejglije címet a hagyományos mákos kategóriában – szintén nem véletlenül. Karácsony előtt az egész cukrászda átalakul egy bejglikínáló hellyé – amerre csak a szem ellát, mindenütt különböző bejglik mosolyognak a vásárlókra, akik türelmesen állnak sorba jó ideig a tökéletesen elkészített karácsonyi süteményért. Egyéb cukrászsütemény választékuk is nap mint nap félelmetesen gazdag, minden helyben készül, friss, és a kiszolgálószemélyzet is kedves, gyors, mindenkihez van egy barátságos szavuk.  


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.