Új, közvetlen nemzetközi vonatok a MÁV-nál nyáron 

A MÁV-START a nyári utazási főszezonban bővíti a nemzetközi utazási szolgáltatásait, új helyszínekre biztosít kedvezményeket. Más célpontok mellett Ljubljanába és Zágrábba átszállás nélkül is eljuthatnak az idényjellegű nyári vonatokkal. Mindezekhez versenyképes árak is társulnak, és az eljutási idők is kedvezőek.
23 éves Ljubljana undeground művészeti központja

23 éves Ljubljana undeground művészeti központja 

Szeptember 10-én ünnepli fennállásának 23. évfordulóját a Metelkova Mesto, az undeground művészet központja Ljubljanában. 
A nyugati végeken toboroz utasokat egy szlovén utazásszervező

A nyugati végeken toboroz utasokat egy szlovén utazásszervező 

Mariborból kínál üdüléseket egy szlovén tour-operátor délnyugat-magyarországi utazóknak. Két görög szigetre és a török riviérára repülnek június közepétől.

Hol van az új Európa közepe? 

Idén már hetedik alkalommal rendezték még Ljubljanában a Conventa nevű kiállítást, amely idén új szlogennel, Az új Európa üzleti vásáraként határozta meg önmagát.

Partizánkórház és sípálya a mássalhangzó-torlódás földjén 

Hiába van december közepe, a környező országok sípályáinak többségén még alig-alig akad hó. Ez a helyzet Szlovéniában is, ahová munkatársunkat is meghívták „A szlovén lejtők gyöngyszemei” mottóval szervezett túrára. Bár síelni nem sokat tudott, azt megtapasztalhatta, hogy a magyar családoknak jó választás lehet egy téli aktív üdülés célpontjaként a szomszédos ország.

Conventa: januári MICE-találkozó Ljubljanában 

A Conventa egy még erősebb programot állított össze a következő szakmai találkozóra, ami 2015. január 21-22-én lesz Ljubljanában, Szlovéniában. Az elmúlt hat évben a Conventa összesen 753 kiállítónak adott otthont 13 országból. 

Szlovénia? Szlavónia? 

Régi történet, mely szerint a két nem is olyan távoli földrajzi egységet honfitársaink közül többen is összekeverték - mondta Ksenija Skrilec, Szlovénia budapesti nagykövete. Merjük remélni, hogy ez a veszély ma már nem áll fenn, az ugyanakkor tény, hogy délnyugati szomszédunk ismertsége továbbra is hagy némi kívánnivalót maga után.
Tito, az üzleti utaztatás és a Facebook találkozása

Tito, az üzleti utaztatás és a Facebook találkozása 

Az üzleti utaztatásban és rendezvényszervezésben még mindig sok pénz van, de aki valóban keresni akar rajta, annak érdemes követnie a legfrissebb trendeket. Környezettudatosság, technológia, közösségi média és ROI - legtöbbször ezekkel a varázsszavakkal találkoztunk az iparág legnagyobb régiós kiállításán Szlovéniában. Néhány tipp, hogy mire is érdemes odafigyelni.

Budapest, szerelem hosszú távon 

A szlovén Kongres magazin széles körű összefoglalót készített a régió kongresszusi központjairól, szállodáiról és konferenciavárosairól, amelyeket inkognitóban teszteltek is, az egyes kategóriák legjobbjainak járó díjakat pedig a ljubljanai Conventa szakvásáron adták át - közölte csütörtökön a Magyar Turizmus Zrt.

Ljubljana reptere feltámadt hála a Wizz Air-nek 

8,1 százalékos utasforgalom növekedést könyvelhet el Ljubljana Jože Pučnik reptere 2013 első 9 hónapjában. A látványos sikerben kulcsszerepe volt a Wizz Air újonnan indított járatainak londoni és brüsszeli úticéllal. 

Közvetlen buszjárat indul Zágrábba és Ljubljanába 

A VOLÁNBUSZ Zrt. közvetlen járatokat indít a horvát és szlovén fővárosba.

Eladó a ljubljanai repülőtér 

A szlovén kormány a ljubljanai repülőtér és az Adria Airways légitársaság eladását tervezi. 

Bővülő szállodai kapacitás Ljubljanában 

Július végétől, további 26 szobával, mintegy 50 férőhellyel, miután Ljubljanában megnyitott a négycsillagos Cubo Hotel. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!