Közvetlen buszjárat indul Zágrábba és Ljubljanába

A VOLÁNBUSZ Zrt. közvetlen járatokat indít a horvát és szlovén fővárosba.

Az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó VOLÁNBUSZ Zrt. idén júliustól közvetlen járatokat indít Zágrábba és Ljubljanába. A társaság új szolgáltatásával lehetőség nyílik a horvát és szlovén főváros egyszerű és költséghatékony elérésére.

Az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó VOLÁNBUSZ Zrt. engedélyt kapott a Budapest-Zágráb-Ljubljana viszonylatú nemzetközi menetrendszerinti autóbuszjáratok közlekedtetésére. A társaság idén júliustól, Horvátország Európai Unióba történő 2013. július 1-jei belépését követően, egész évben hetente kétszer, csütörtöki és szombati napokon indítja menetrendszerinti járatait a horvát és a szlovén fővárosba. Horvátország Európai Unióhoz történő csatlakozása megkönnyíti az üdülőhelyek és a főváros megközelítését. A társaság új szolgáltatása pedig lehetőséget nyújt arra, hogy kedvező áron utazhassanak a kirándulók.

„A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok folyamatosan keresik azokat a megoldásokat ahol a szolgáltatások bővítésével a lakosság igényeit minél magasabb színvonalon tudják kielégíteni. A VOLÁNBUSZ Zrt. által a mai naptól a horvát és a szlovén fővárosba induló nemzetközi menetrendszerinti autóbuszjáratok nem csak elérhetőbbé teszik ezt a két gyönyörű várost, de hozzájárulnak a külkapcsolatok gyarapodásához és ennek köszönhetően a nemzeti vagyon növekedéséhez is.” - mondta Márton Péter, az MNV Zrt. vezérigazgatója.

A járatok 2013 júliusától indulnak a budapesti Népliget autóbusz-pályaudvarról, és Nagykanizsa érintésével érkeznek meg Zágrábba, majd Ljubljanába. Az autóbuszok hetente kétszer, csütörtöki és szombati napokon közlekednek, és ugyanezeken a napokon indulnak vissza külföldről.

A menetjegyeket rendkívül kedvező áron vásárolhatják meg az utasok, Zágrábba 6.900, Ljubljanába pedig 9.900 forintba kerül egy retúr menetjegy.

További információ és jegyvásárlás a VOLÁNBUSZ Zrt. honlapján (www.volanbusz.hu) és nemzetközi pénztárában, valamint a partner utazási irodákban található. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.