Madagaszkár már induláskor a zöld ösvényt választja

Madagaszkár már induláskor a zöld ösvényt választja 

A 45. Utazás kiállítás külföldi díszvendége Madagaszkár volt. Az ország komolyan véve a piaci lehetőséget, nyolc fős delegációval és a turizmusért felelős miniszterrel képviseltette magát a rendezvényen. Randriamandranto Joellel arról beszélgettünk, hogy milyen pályára állítják a náluk még csak szárnyait bontogató turizmust.
Madagaszkár a világ 5 bakancslistás látnivalója között

Madagaszkár a világ 5 bakancslistás látnivalója között 

Az Utazás kiállítás díszvendégeként kiállító Madagaszkár már egymást követő 6. évben nyerte el a World Travel Awards elismerését, mint az Indiai-óceán vezető zöld úti célja, a Forbes magazin pedig 2023-ban a világ top 5 felkeresendő úti céljai közé sorolja a szigetországot.
Madagaszkár a nemzetközi piacon erősít

Madagaszkár a nemzetközi piacon erősít 

Madagaszkár 2023-ra a turistaérkezések számát a jelenlegi évi 300 ezerről 500 ezerre tornázná fel – ennek elérése érdekében a turizmusért felelős helyi szakemberek új piacokat céloznak meg.
Bécsből közvetlenül Nosy Be-re

Bécsből közvetlenül Nosy Be-re 

Március 27-től közvetlen járatot indít az Ethiopian Airlines a madagaszkári üdülőparadicsomba.
Mégsem rendelték el a beutazási tilalmat Madagaszkáron

Mégsem rendelték el a beutazási tilalmat Madagaszkáron 

A CNN értesülései szerint augusztus végén ütötte fel a fejét a pestisjárvány Madagaszkáron, a fővárosban Antananarivóban eddig 25 halálos áldozatot regisztráltak.
Madagaszkári kaland

Madagaszkári kaland 

Az Afrika keleti partvidékén, Mozambiktól 250 kilométerre fekvő Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, amelyet teljesen egyedi növény- és állatvilága alapján egyesek önálló kontinensnek tekintenek. Ez a hatszáz kilométer hosszú és kétszáz kilométer széles sziget becslések szerint százmillió évvel ezelőtt szakadt le az afrikai kontinensről, állat- és növényvilága ezután önálló fejlődésnek indult. 

Február végétől 6 hónapig ne keressék Somogyi Orsit! 

A Jacaranda de Madagascar munkatársaként Madagaszkár térségi képviseletét ellátó Somogyi Orsi ismét anyai örömök elébe néz, szeptember végéig kollégái látják el feladatát az antananarivo-i irodában.

Milyen volt a Föld, amikor Isten megteremtette? 

Az MSE Tours Madagaszkárt is felvette úti céljai közé. Kedvcsinálóként a szigetország turizmusának régiós képviselőjével, Somogyi Orsival, valamint a Turkish Airlines budapesti képviseletének marketingvezetőjével, Földvári Andrással meséltek a szigetről a budapesti Rózsavölgyi szalonban.
Hallott már a Vanília-szigetekről?

Hallott már a Vanília-szigetekről? 

Trópusi paradicsom pálmafákkal, vulkánokkal, vízesésekkel, homokos tengerpartokkal, négy földrész kultúrájával – ezt nyújtja a turistának a Vanília-szigetek.
És indul a bálnaszezon Madagaszkáron!

És indul a bálnaszezon Madagaszkáron! 

Megérkeztek a szezon első bálnái Madagaszkár partjaihoz - árulta el a szigetország magyarországi képviseletét ellátó Jacaranda de Madagascar.

Különleges afrikai túrák Madagaszkártól Szenegálig 

Igazi afrikai hangulat: Abdoul Camara táncművész tánc- és dobshowja fogadta az újságírókat az Utazz Afrikába Utazási Iroda estjén, ahol a 2012 óta éve működő cég vezetője csoportos és egyéni útjaikat mutatta be. 

Halálos cápatámadás Réunion szigetén 

Halálos cápatámadás ért április közepén egy 13 éves fiút Réunion szigetén. A kiemelkedő tehetségűnek tartott helyi szörfversenyző Elio Canestri Réunion nyugati partvidékén a barátaival szörfözött, amikor megtámadta egy cápa.

A magyar piacra is betörne Afrika 

Spotlight on Africa címmel workshopot rendeztek a Novotel Budapest Centrum hotelben utazásszervezők és a sajtó részére, ahol az afrikai és indiai-óceáni turisztikai szakma számos képviselője megjelent.

Turistákat lincseltek Madagaszkáron 

Egy gyerekgyilkosság állítólagos elkövetőit lincselték meg Madagaszkár egyik turistaközpontjában. A helyi erők tehetetlenek voltak.

Erdőírtás ellenes projektet támogat az Air France Madagaszkáron 

A klímaváltozás hatalmas kihívásával szembesülve az Air France 2008 óta támogat egy erdőírtás ellenes projektet Madagaszkáron.

Megjelentek Benyovszky, a nagy utazó emlékiratai 

Benyovszky Móricról, a nagy világutazóról készült Vivát Benyovszky! című több részes magyar-csehszlovák film, annak idején meghódította a világot (ősszel is vetítette a Magyar Televízió), akár csak „névadója”, aki 265 éve született és 225 éve halt meg Madagaszkár királyaként. 

Egyre több turista az ugró makik szigetén 

2011 első félévéhez képest, 16%-al nőtt, a Madagaszkárra látogató turisták száma; az Indiai-Óceán-i sziget úgy tűnik, végre fellélegezhet a két éves politikai válság után - számolt be a Reuters-re hivatkozva az eTurboNews.

Megnyílt a Madagaszkár ház 

Madagaszkár ház nyílt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szigetország élővilágának néhány különleges képviselőjét bemutató létesítményben többféle maki, madarak, hüllők és kétéltűek is bemutatásra kerülnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére