Nem jutottak dűlőre

Nem jutottak dűlőre 

Bécs október 31-én megszakította az Airbnb-vel folyó tárgyalásokat. A városháza már több mint egy éve egyeztetett az Airbnb-vel a szállásadók adatainak kiadásáról, de úgy tűnik, a legnagyobb szállásmegosztó portál sem az osztrák jogot, sem Bécs alapvető követeléseit nem hajlandó elfogadni, magyarázta Peter Handke, Bécs pénzügyi tanácsnoka a város döntését. A lakáskiadók számára semmi sem változik.
Sikeres volt a hévízi magászállásadók támogatási rendszere az első évben

Sikeres volt a hévízi magászállásadók támogatási rendszere az első évben 

A hévízi magánszállásadók tavaly indult minőségfejlesztési támogatása minden érintett szerint meghozta a remélt eredményeket. Beruházásra, korszerűsítésre ösztönöz, fehéríti az adózást és a marketing hatása is rendkívül hasznos a város számára, hisz már sokan "hévízi példaként" emlegetik – derült ki egy keddi sajtótájékoztatón.

Szegény ember szállodája 

Az Airbnb-vel kapcsolatban a legtöbb támadás a rövid idő alatt óriási világsikert arató szállásmegosztó portált adózási oldalon éri. Érdekes, hogy épp 2008-as alapításának színhelyén – San Franciscóban – kapott e téren a napokban jókora pofont a cég. Ideje lenne tehát helyén kezelni a sharing economy (közösségi gazdaság) üzleti modelljének úttörő vállalkozását és tisztázni végre azt a zavaros helyzetet, amelyben sokan ma még sikerrel halásznak. Vannak azonban – és szerencsére szintén nem kevesen –, akik szeretnék tisztázni és rendezni a jogi tényállást.

Megkoronázzák a minőséget! 

“Megkoronázzuk a minőséget” címmel rendezvénysorozatot szervez a  Magánszállásadók Országos Szövetsége, amelynek második állomását a napokban tartották a siófoki Hotel Azúrban.

Nemzeti védjegy garantálja a hazai szálláshelyek minőségét 

A korábbi rendszernél megfelelőbb minőségi garanciát nyújtó, nemzeti tanúsító védjegyrendszer garantálja a jövőben a hazai szálláshelyek színvonalát, minőségét – hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium keddi sajtótájékoztatóján, ahol a tárca szakmai szervezetekkel közösen ismertette az új rendszer legfontosabb szempontjait. Munkatársunktól

Minőségi javulást várnak a koronáktól 

Várhatóan júliusban jelenik meg az új szálláshely kormányrendelet, amely szabályozza majd a magánszálláshelyek működésének új törvényi feltételeit is. A rendelet külön szól majd az úgynevezett „koronás-rendszerről”, amely segíti majd a turisták tájékozódását is a szállás keresés pillanatában - tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Koronát kaptak a magánszálláshelyek 

A magánszálláshelyek életében történelmi eseményként említette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt a csütörtöki egri ünnepi találkozót, melynek keretében adta át az első tíz hazai magánszálláshely tulajdonosnak az új Nemzeti Tanúsító Védjegyet. Mint hozzátette: a kormány, a turizmust, a vendéglátást - ezen belül a magánszállások fejlesztését is – támogatja az Új Széchenyi Terv keretében pályázatokkal, adókedvezménnyel. Ezek mellett olyan üzleti, jogszabályi feltételeket teremt, amelyekkel a vállalkozókat segíti.

Negyedikek vagyunk Horvátországban 

A horvátországi magánszállásokon minden huszadik vendég magyar volt az elmúlt évben; Magyarország Ausztriával együtt a negyedik legtöbb vendéget adó országnak számít ebben a kategóriában - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője hétfőn.

Koronázott magánszállások 

A következő évtől szakemberek minősítik a magánszálláshelyeket. Meghatározott kritériumok alapján négy koronával jelölik majd a legjobbakat - írja a Heves Megyei Hírlap.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!