Egyiptomban urasan, Poirot-ék módjára

Egyiptomban urasan, Poirot-ék módjára 

Hajóval fedezve fel az észak-afrikai országot, ki-ki szállva a Nílus-völgyének emblematikus látnivalóinál az az érzésünk támadhat, hogy a program jól felépített zenemű, amelybe fokozatosan újabb és újabb hangszerek kapcsolódnak be, hogy végül egy szimfónia erejével ragadjon magával az élmény. Folytatjuk egyiptomi úti beszámolónkat.
Pingálóasszonyok és szürkemarhák a székesegyház árnyékában

Pingálóasszonyok és szürkemarhák a székesegyház árnyékában 

Kalocsa turizmusa újra felszállóágba került. A 2008-ban elkezdett felújítási program eredményei már látszanak, jövő tavasztól a turistákat egy látnivalókkal teli, teljesen megújult város fogadja. 
A tökéletes alibi

A tökéletes alibi 

Második alkalommal rendezte meg közgyűlését külföldön a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A szakmai érdekképviselet a tavalyi tunéziai rendezvény után idén a horvátországi Umagba invitálta a tagságot. A hosszú hétvége során a szakmai kérdések megvitatása mellett a környék látnivalóinak és a helyi gasztronómia csemegéinek felfedezésére is lehetőség nyílt. A szervezet egyik legfontosabb idei célja az ECTAA-közgyűlés hazai megrendezése.

Óvatosságra int a MUISZ a feltűnően nagy kedvezményt kínáló utazási akciókkal kapcsolatban 

Óvatosságra int a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a feltűnően olcsó tengerparti üdülésekkel kapcsolatban. 

Új tisztségviselőket választott a MUISZ 

December 12-i közgyűlésén nemcsak elnököt, hanem új tisztségviselőket is választott a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 
Homokos strandok, ódon várfalak, bunkerek

Homokos strandok, ódon várfalak, bunkerek 

A minap Albániában járt tanulmányúton a balkáni ország társszervezetének meghívására a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 24 tagú csoportja, dr. Erdei Bálint MUISZ-elnök vezetésével. Meglepetésekkel fűszerezett élményeiket a csoport egyik tagja osztja meg olvasóinkkal.
MUISZ közgyűlés: differenciált tagdíj és médiakampány

MUISZ közgyűlés: differenciált tagdíj és médiakampány 

November 25-én tartotta év végi közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, melynek keretében a MUISZ eddigi munkájának és jövőbeni terveinek felvázolása mellett előadást tartott többek között Ruszinkó Ádám, Glázer Tamás, Gyenizse Dorottya és Békési Tamás is.

Elhunyt Molnár Gabriella, a MUISZ korábbi elnöke 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége mély fájdalommal tudatja, hogy korábbi elnöke (2000-2014), Molnár Gabriella, hosszú, méltósággal viselt betegsége után 2015. június 23-án meghalt. 
MUISZ-vacsora: buszparkolás és új jogszabályok

MUISZ-vacsora: buszparkolás és új jogszabályok 

Immár negyedik alkalommal rendezett vacsorát a tagok részére a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Ezúttal a Kossuth Múzeumhajó és a Vén Hajó Étterem adott otthont az eseménynek, amelynek meghívott vendége Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere volt. Gyenizse Dorottya, az NGM főtanácsosa az utazási irodai tevékenységért felelős személyre vonatkozó jogszabályok friss változását ismertette. 

Pár hét múlva indul a MUISZ-kedvezménykártya 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége március 26-án tartotta elnökségi ülését a Hotel Marmarában. 

Tevékenységért felelős személy valaki egyszerre csak egy helyen legyen 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége írásban küldte el észrevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium részére az utazásszervezők képesítési előírásának módosításával kapcsolatban. Egyik fontos kérésük, hogy szakmai tevékenységért felelős személy egyidejűleg csak egy helyen lehessen valaki.

Lehúzzák az oroszokat a Parlamentben - mit szól ehhez Putyin elnök? 

Folytatódik a parlamenti jegyárvita - a MUISZ elnöke, dr. Erdei Bálint reagált az Országgyűlés Hivatalának levelére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!