Hétfőtől már előszezoni menetrend érvényes a Balatonra

Hétfőtől már előszezoni menetrend érvényes a Balatonra 

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a tavasszal életre kelő balatoni térség a kirándulók, turisták és a biciklisek számára, ezért a MÁV-START nemcsak a vakáció idején, hanem már előtte egy hónappal, május 15-től sűrűbb eljutást biztosít a tó partjához, növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat és színvonalasabb szolgáltatást nyújt a járműfejlesztéseknek, felújításoknak köszönhetően - olvasható a MÁV Csoport közleményében.
Új német város lesz elérhető éjszakai vonattal

Új német város lesz elérhető éjszakai vonattal 

A december 11-étől életbe lépő új vasúti menetrend nemcsak belföldön, hanem a nemzetközi viszonylatokon is több fejlesztést, változást hoz: a 2022-2023-as menetrend egyik legfontosabb újdonsága a nemzetközi közlekedésben, hogy új német város válik átszállás nélkül elérhetővé Budapestről éjszakai vonattal - közölte a MÁV-Start kedden az MTI-vel.
Péntektől 40 percenként jár a balatoni komp

Péntektől 40 percenként jár a balatoni komp 

A téli hónapokban óránként közlekedő balatoni kompok péntektől 40 percenként járnak Szántód és Tihany között.
Visszavágja februári menetrendjét a Finnair

Visszavágja februári menetrendjét a Finnair 

A koronavírus omikron variánsa és az influenzaszezon miatt jelentősen nőtt a betegállományban lévő dolgozók száma a Finnairnél és partnereinél, ezért a légitársaság mintegy húsz százalékkal visszavágja a februári menetrendjét - írja az AIRportal.hu.
Sűrűbben jár a 100E repülőtéri gyorsjárat

Sűrűbben jár a 100E repülőtéri gyorsjárat 

A 100E busz november 26-tól forgalmasabb napokon már 10 percenként indul Budapest belvárosából a repülőtérre.  

MÁV: május 17-én életbe lép az előszezoni menetrend 

A MÁV-START már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatok indulását: május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között.
Ha a hétvégén utazik, figyelje a menetrendet!

Ha a hétvégén utazik, figyelje a menetrendet! 

Mert az ünnephez igazították a MÁV-Start, a Volánbusz és a HÉV közlekedési rendjét.
Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről

Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről 

November második felére érheti el a mélypontot a Liszt Ferenc-reptér forgalma: mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek - írja az AIRportal.hu.
Így közlekedne októbertől a Budapest-Dubaj járat

Így közlekedne októbertől a Budapest-Dubaj járat 

Frissítette Dubaj–Budapest útvonalának menetrendjét a foglalási rendszerekben az Emirates, a járatok október 21-től indulhatnak újra, hetente három alkalommal - írja az AIRportal.hu.

Elindult a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje 

Szombaton indult a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje: a Balaton könnyebb elérhetősége miatt több járat közlekedik majd a térségbe - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Visszaállt a régi rend 

E hét végétől újra 40 percenként jár a balatoni komp.

Mától tanszüneti menetrend érvényes Budapesten 

Március 19-től a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.

MÁV: a vihar átírta a nemzetközi menetrendet 

A viharos időjárás áítrja a nemzetközi vonatok menetrendjét, a Magyarországról induló járatok is érintettek.

Változik a hajók menetrendje a Balatonon 

Szeptember 2-től utóidényi menetrend szerint közlekednek a hajók és a kompok a Balatonon.

Mostantól a nyári főszezon menetrendje szerint közlekedik a balatoni komp 

Péntektől szeptember 1-jéig a főidényi menetrend szerint, éjszakába nyúlóan közlekedik a komp a Balatonon Szántód és Tihany között - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

Jövőre meglesz az egységes vasúti- és autóbuszmenetrend 

Az előkészítő munkával elindult és várhatóan jövő év végéig befejeződik az egységes vasúti és autóbusz-menetrend kialakítása - jelentette be Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára, a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke a kedden kezdődött II. Magyar Közlekedési Konferencián, Egerben.

Elindult a téli menetrend 

Egymás után jelentik be a légitársaságok az újabb, Budapestről induló járataikat az idei téli menetrendi időszakra, sőt, egyes légitársaságok már azt is közölték, hogy jövő nyáron hová indítanak új járatokat a magyar fővárosból. A 2018-2019-es téli menetrend az őszi óraátállítástól, azaz október 28-tól lép életbe.

Megjelent a Wizz Air nyári menetrendje 

A Wizz kínálatából a magyar utazók 31 országba közlekedő 82 útvonal közül válogathatnak. A 2019. április 1-én kezdődő nyári szezonra a foglalás a következő 2 hétben csak a WIZZ Discount Club tagjai számára érhető el, október 12-től pedig minden utas számára megnyílik.

Min változtat pünkösd a közlekedésben? 

Min változtat pünkösd a közlekedésben?

Változik a vonatok és a HÉV menetrendje 

Vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok, a HÉV-ek pedig vasárnap és hétfőn bővített esti üzemidő szerint közlekednek.

Érinti a Nyugati Pályaudvart? Március 24-én nem! 

Március 24-én felsővezeték-karbantartást végeznek a Nyugati pályaudvaron. Emiatt számos a pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Előre szólunk: márciusban több változás is várható 

A munkanap-áthelyezés miatt változik a vonatok menetrendje március 10-én, valamint március 14. és 17. között.

Napi járatot indít Bécs és Addisz-Abeba között az Ethiopian 

Afrika vezető légitársasága, az Ethiopian Airlines 2018. június 4-től napi járatot indít Bécs és Addisz-Abeba között.

2 új útvonal, heti 32-vel több budapesti járat 2018-tól a Wizz Airnél 

A Wizz Air légitársaság ma bejelentette, hogy jelentősen bővíti budapesti hálózatának kapacitását két új repülőgép érkezésével, két új útvonal indításával és 13 népszerű útvonal gyakoriságának megemelésével. 

Jövő vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend 

December 11-én lép életbe az új belföldi és nemzetközi vasúti menetrend, amely szerint egyebek mellett Budapest egyes elővárosi vonalain több járat közlekedik majd - közölte a MÁV-Start.

Így változik a vasúti menetrend a munkanap-áthelyezés miatt 

A hétvégén a munkanap-áthelyezés miatt megváltozik a vonatok közlekedési rendje. 

Újra elérhető lesz Fokváros a Lufthansa téli menetrendjében 

A Lufthansa Csoport légitársaságai a 2016/17-es téli menetrendben összesen heti 19 838 járattal állnak az utasok rendelkezésére a frankfurti, müncheni, zürichi, bécsi és brüsszeli központi gyűjtő-elosztó repülőtereken, illetve számos más városban is.

Őszi menetrend szerint jár a balatoni komp 

Hétfőtől őszi menetrend szerint, rövidebb ideig jár a balatoni komp Szántód és Tihany között a Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint.

Változások a vasúti menetrendben Augusztus 29-től 

A MÁV-START folyamatosan elemzi a tavaly decembertől érvényes menetrendet az utasok észrevételei, a vonatok foglaltsági adatai és menetrendszerűsége alapján. Hétfőtől több vasútvonalon változások lépnek életbe a tapasztalatokra reagáló, idei utolsó országos szintű menetrend-módosítással.

Itt a teljes nyári chartermenetrend 

Véget ért a tanév és indul a nyári utazási főszezon, ennek apropóján megnéztük, hová repülnek az idén nyáron charterjáratok Magyarországról.

Szombaton életbe lép a nyári vasúti menetrend 

A jelentősen megnövekedő balatoni és velencei-tavi utazási igények kiszolgálására a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet - közölte Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója.

Elindult a MÁV-VOLÁN integrált menetrendi kereső 

Hivatalos: A MÁV-START Zrt. és a VOLÁN Egyesülés 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szakmai támogatásával – ma délelőtt elindult a MÁV-VOLÁN integrált menetrendi kereső.

Teheránba, Tiranába és Ogyesszába is repül a Lufthansa 

Új úti célokkal bővítette járathálózatát a Lufthansa Csoport. Járat indul San Joséba is. 

Így változik a BKK menetrendje márciusban 

Márciusban több menetrendi változás is életbe lép a tömegközlekedésben a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az ünnepek és az iskolai tavaszi szünet miatt is érdemes figyelni, hogy egy-egy napon melyik menetrend szerint lehet utazni. Több vonalon új idénymenetrendet vezetnek be, valamint óraátállítás is lesz.

Változik a vasúti és buszjáratok menetrendje az ünnepekkor 

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor és szilveszterkor, a MÁV és a Volán-társaságok járatai is ünnepi menetrend szerint szállítják az utasokat.

Hamarosan hatályba lép a Volán jövő évi menetrendje 

A Volán jövő évi menetrendje december 13-án lép hatályba, és 2016. december 10-ig marad érvényben, a társaságok 381 új járatot indítanak, 284-et leállítanak - közölte a Volán Egyesülés szerdán.

Hamarosan hatályba lép a MÁV-Start jövő évi menetrendje 

Az európai gyakorlatnak megfelelően a MÁV-START meghirdette a 2015/2016. évi menetrendet, amely december 13-án lép életbe. 

Téli menetrend szerint jár a balatoni komp 

Egészen a tó befagyásáig.

Így alakul a balatoni komp őszi menetrendje 

Hétfőtől az őszi menetrend szerint közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között - tájékoztatta Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője az MTI-t pénteken.

A magyar járatokat is érinti a német vasutasok sztrájkja 

A német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is - közölte a Mávinform kedden.

Újabb menetrendi változások a Déli pályaudvaron 

Csütörtöktől jövő szerdáig újabb menetrendi módosítások lesznek a Déli pályaudvar vonatforgalmában, amelynek következtében több vonat használja a budai főpályaudvart.

Air France: indul a negyedik párizsi járat 

Március 29-től napi négy járatot indít Budapest és Párizs között az air France. A 2015-ös nyári szezonra (a 2015. március 29-től október 24-ig terjedő időszakra) az Air France-KLM csoport kapacitása 1,7%-kal növekszik a 2014-es szezonhoz képest. 

40 úti cél a Wizz Air magyarországi téli menetrendjében 

Budapestről és Debrecenből is indulnak járatok.

Egyre több külföldi városba mehetünk vonattal 

Rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemzi a 2014. december 14-től életbe lépő vasúti menetrendet.

Hétfőtől változik a hajók menetrendje 

A Balatonon hétfőtől őszi menetrend szerint közlekednek a személyhajók - tájékoztatta Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágvezetője az MTI-t szombaton.

Hétfőtől változik a balatoni hajómenetrend 

Hétfőtől az utóidényre érvényes menetrend szerint közlekednek a balatoni hajók, és a komp is rövidebb ideig jár Szántós és Tihany között - tájékoztatta a Balatoni hajózási Zrt. az MTI-t pénteken.

Szíves lesz a Condor is 

A légitársaság utazásszervezőjét, a Thomas Cook-ot követi az új dizájnnal.

Sólyom Airways: két hét múlva menetrend 

Két héten belül meghirdeti menetrendjét, és még az idén elindulhatnak a Sólyom Airways első járatai - állítja a cég vezérigazgatója. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!