Állami segítség nélkül tönkremennek a brit kocsmák

Állami segítség nélkül tönkremennek a brit kocsmák 

Az adóterhek átmeneti felfüggesztését, pénzügyi támogatást és ársapka bevezetését kéri a kormánytól a brit Sör- és Kocsmaszövetség (British Beer and Pub Association) az emelkedő energiaárak miatt.
Elegendő bor biztos lesz a britek karácsonyi asztalán

Elegendő bor biztos lesz a britek karácsonyi asztalán 

Mivel folytatódik a Nagy-Britanniát sújtó súlyos munkaerő- és áruhiány, ezért komoly probléma a vendéglátóiparnak és a magánszektornak is egyes árucikkek beszerzése. 

A brit járatkésési verseny tavalyi nyertese 

A Wizz Air repülőgépei indultak a legnagyobb, a brit polgári repülésügyi hatóság (CAA) adatai alapján hétfőn közölt összesítés szerint átlagosan 23 perces késéssel az Egyesült Királyság repülőtereiről tavaly.
A legtöbb Nagy-Britanniában élő magyar a vendéglátásban dolgozik

A legtöbb Nagy-Britanniában élő magyar a vendéglátásban dolgozik 

A Nagy-Britanniában dolgozó közép-európai országok polgárairól készített felmérést a brit statisztikai hivatal (ONS). 
Kingston: ahol egykor hét király fejére tették a koronát

Kingston: ahol egykor hét király fejére tették a koronát 

A mezővárosként emlegetett angliai Kingston upon Thames több szempontból is híres hely. A Londontól dél-nyugatra levő településen a régi és a modern jól kapcsolódik egymáshoz. Manapság a növekvő idegenforgalom, a kereskedelem és a pénzügyi együttműködések egyik központja.

A britek vezetnek a könyvkiadásban 

Nagy-Britannia több könyvet ad ki a lakossága arányához viszonyítva, mint bármely más ország. Tavaly 184 ezer kötetet publikáltak, így 2870 kötet jutott minden millió brit lakosra - ismertette a Könyvkiadók Nemzetközi Szövetsége (IPA).

Egy igen jól fizető hivatali utazóval kevesebb 

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint lehetséges, hogy az idén befejezi hivatalos külföldi látogatásait a brit uralkodó, és várhatóan hazai kötelezettségei közül is egyre többet átad legidősebb fiának, Károly trónörökösnek.

A britek háromnegyede korlátozná a bevándorlást 

A briteknek több mint a háromnegyede pártolja a bevándorlás korlátozását, és több mint a felük drasztikus mértékű csökkentést szeretne a kedden nyilvánosságra hozott legújabb országos felmérés adatai szerint.

Közeli helyeken karácsonyoznak a britek 

A britek tavaly legszívesebben olyan távoli pontokon töltötték a karácsonyi ünnepeket, mint Bangkok, New York vagy Szófia. Nos idén a trend megváltozott, minél közelebb annál jobb az új módi. 

Békát enni ősi brit szokás 

Brit régészek szerint a francia konyha egyik alappillérének tekintett békahúst valójában a britek ősei fogyasztották először, már nyolcezer évvel ezelőtt is.

Méhekkel vandál turisták ellen 

Méhekkel védenének műemlékeket vandálok rombolásától Nagy-Britanniában, legalábbis ez az ötlet merült fel a Greenfield Valley Örökségpark vezetőiben.

"Gyalogmetrón" Britanniában 

Nyolcvanhárom évnyi feltárási munka után immár barlangrendszeren át is el lehet jutni Angliában Cumbriából Lancashire alatt Yorkshire-ba: a "gyalogmetró" hossza több mint 110 kilométer.

Bye, bye VisitBritain! 

Március 29-én búcsú bulival köszönt el partnereitől a VisitBritain magyarországi képviselete.

Turisztikai minisztérium és stratégia Nagy-Britanniában 

David Cameron brit miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya az év végéig elkészíti az ország új turisztikai stratégiáját, melyre azért van szükség, mert Nagy-Britannia turisztikai versenyképessége jelentősen esett az utóbbi időben. Önálló minisztériumot is kapott a turizmus.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!